Ο πρόεδρος της Accept ευχαριστεί, αλλά… (υπάρχει και ένα «αλλά»)

Το μακροσκελές μήνυμα του Νικόλα Τρύφων στο Facebook, λίγο μετά την Πορεία Υπερηφάνειας αλλά και τις παράλληλες δράσεις, δεν περιέχει μόνο ευχαριστίες.

 


Article featured image
Article featured image

Ωστόσο, ο Νικόλας εκφράζει τη λύπη του για κάτι συγκεκριμένο που με έναν πολύ διακριτικό και πολιτισμένο τρόπο, στοιχεία που δεν υπήρχαν στην πράξη που ο ίδιος αναφέρεται.



Πιο κάτω το μήνυμά του:

 

Φίλοι,

Με την ευκαιρία της εβδομάδας που μας πέρασε, ήθελα να ευχαριστήσω όσους στήριξαν, όχι μόνο την Πορεία Υπερηφάνειας αλλά και τις υπόλοιπες εκδηλώσεις που στόχο είχαν την ενημέρωση του κοινού για τα ΛΟΑΤΙ θέματα.

Οι εθελοντές, οι συνεργάτες, το κοινό, οι ΜΚΟ, η κυβέρνηση, τα media, οι χορηγοί, βουλευτές και άλλοι.

Θέλω ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τον Δήμο Λευκωσίας, που για πρώτη φορά πρόσθεσε και τη σημαία των Τρανς ατόμων σαν υπόδειξη στήριξης, αλλά και τον Δήμο Δερύνειας που μετά το φιάσκο που δημιουργήθηκε με την προγραμματισμένη προβολή του ΚΟΚ, οι ίδιοι μας ζήτησαν σημαία, παίρνοντας μια δυνατή στάση εναντίον των διακρίσεων.

Μαζί με τους υπόλοιπους Δήμους Αγλαντζιάς, Πάφου και Γεροσκήπου φάνηκε η αποφασιστική στάση εναντίον οποιασδήποτε μορφής διάκρισης, που δυστυχώς διακατέχει το νησί.

Είναι με ιδιαίτερη μου λύπη, που παρ᾽ όλη τη θετική συνάντηση που είχαμε με τον Δήμαρχο Πάφου Κο Φαίδωνα Φαίδωνος, σε μια διαμάχη με τον κο Σιζόπουλο την εβδομάδα που μας πέρασε, χρησιμοποίησε την λέξη «ομοφυλόφιλος» στην ίδια φράση με τον «βιαστή» και τον «εκβιαστή».

Κε Φαίδωνος, επειδή πιστεύω ότι τέτοιες φρασιολογίες από σας δεν είναι εσκεμμένες αλλά αυθόρμητες και δεν έχουν σκοπό να πλήξουν συμπολίτες μας που αποτελούνται από ιερείς, πολιτικούς, αθλητές, καλλιτέχνες, Ρώσσους, Μαρωνίτες, Ελληνοκύπριους, Καθολικούς, Τουρκοκύπριους, Ελλαδίτες, Λιβανέζους, πατέρες, μητέρες, παιδιά, θείους, θείες, νονάδες και νοννούς, εκπαιδευτικούς, υδραυλικούς, πρόσφυγες κλπ, θα σας παρακαλούσα εκ μέρους των συνανθρώπων μας, να αποφεύγετε φρασιολογίες που δείχουν ημιμάθεια και ασέβεια σε μια κοινωνία του 2018. Κατά τα άλλα σας εύχομαι μια δίκαιη, διαφανής εξέλιξη στα θέματά σας.

Ευχαριστώ.

#nohate #notollerance

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ