Οι TOP 3 ειδήσεις της ημέρας [στις 10:00 ακριβώς]

Η ιστορική στιγμή της υπογραφής συνθήκης μεταξύ ΗΠΑ και Β. Κορέας, οι εξελίξεις στο Σκοπιανό και οι αυξήσεις των τιμών του πετρελαίου στην Ασία.

 


Article featured image
Article featured image

Αυτές είναι μέχρι στιγμής (ώρα 10:00) οι 3 σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας – Τρίτη 12 Ιουνίου 2018- όπως τις είδε η CITY.

 



Τράμπ και Κιμ Γιόνγκ Ουν, φίλοι κολλητοί (προς το παρόν)

Image result for trump kim jong un

Μια συνάντηση ιστορική, χωρίς υπερβολή, αφού ο κόσμος δεν θα είναι ποτέ ξανά ο ίδιος. Σε ποιον θα λέμε πλέον «Κιμ, πάτα το κουμπί»;. Οι ηγέτες των δύο χωρών, συναντήθηκαν στη Σιγκαπούρη, αντάλλαξαν χειραψία, την πρώτη ανάμεσα σε εν ενεργεία πρόεδρο των ΗΠΑ και ηγέτη της Βόρειας Κορέας και ακολούθως –μετά τις απαραίτητες φωτογραφίες- ο Τραμπ έδωσε ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη στον Κιμ, καθώς βάδιζαν ο ένας πλάι στον άλλο. Η ιδιαίτερη συνομιλία των ηγετών διήρκεσε περίπου 45 λεπτά, με μόνο τους διερμηνείς παρόντες, πριν μπουν στο χώρο άλλα μέλη των αντιπροσωπειών των δύο χωρών. Ο Τραμπ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα διαμορφώσει μια «εξαίρετη σχέση» με τον Κιμ, ενώ ο Κιμ από την πλευρά του, επισήμανε ότι οι δύο ηγέτες και οι δύο χώρες χρειάστηκε να υπερβούν πολλά εμπόδια για να διεξαχθεί η σημερινή σύνοδος. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 8 το πρωί (ώρα Κύπρου), με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ να ανακοινώνει μόλις πριν από λίγη ώρα την υπογραφή διμερούς συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών.



 

Λίγο πριν την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων για το όνομα 

Πολύ κοντά στην επίλυση ενός μακροχρόνιου προβλήματος φαίνεται να οδηγούνται Ελλάδα και Σκόπια, με τους ηγέτες των δύο χωρών να βρίσκονται πολύ κοντά στην καταληκτική απόφαση για το όνομα των Σκοπίων.   Προηγήθηκε χθες η τηλεφωνική επικοινωνία των δυο Πρωθυπουργών ενώ σήμερα αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις. «Πιστεύω ότι η αισιοδοξία μου για την επίλυση του θέματος του ονόματος θα υλοποιηθεί » δήλωσε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεβ μιλώντας στο τηλεοπτικό σταθμό «Τέλμα» των Σκοπίων. «Βρισκόμαστε μπροστά σε μια ιστορική ευκαιρία για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας και απομένει να διευκρινισθούν όλες τις λεπτομέρειες της συμφωνίας με την Ελλάδα ώστε αύριο με τον πρωθυπουργό Τσίπρα να ανακοινώσω την ευχάριστη είδηση», ανέφερε ο Ζάεφ .



 

Ανεβαίνει κι άλλο η τιμή του πετρελαίου στις ασιατικές αγορές   

Οι τιμές του πετρελαίου αυξάνονται σήμερα στις ασιατικές αγορές, και όπως αντιλαμβάνεστε οι Κύπριοι πρατηριούχοι μόλις το πάρουν χαμπάρι θα δράσουν άμεσα. Παρόλα αυτά, οι θετικές εξελίξεις μετά τη συνάντηση Κιμ Γιονγ Ουν και Τραμπ, αναμένεται να καθησυχάσουν τις αγορές και να «ρίξουν» τις τιμές του πετρελαίου. Οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent αυξήθηκαν κατά 10 σεντς στα 76,56 δολάρια το βαρέλι.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ