Με τοπικές ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι συνεχίζει για το υπόλοιπο της ημέρας ο καιρός

Κυρίως σήμερα Τρίτη, αλλά και την Τετάρτη και την Πέμπτη, αναμένεται άστατος καιρός με τοπικού χαρακτήρα βροχές και καταιγίδες, κυρίως κατά τις μεσημβρινές και πρώτες απογευματινές ώρες. Σήμερα Τρίτη, οι καταιγίδες θα είναι πιο ισχυρές και γενικευμένες σε σχέση με την Τετάρτη και την Πέμπτη, αναφέρει το kitasweather.

 


Article featured image
Article featured image

Στην εικόνα που ακολουθεί βλέπετε τις πιθανότητες βροχής που παρουσιάζει η κάθε περιοχή σήμερα Τρίτη.



 

Σε αυτή την περίοδο αναμένονται κατά τόπους ισχυρές και πιθανόν ακραίες καταιγίδες με χαλάζι, έντονες βροχοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους, με πιθανότητα δημιουργίας μεμονωμένων προβλημάτων, κυρίως στο οδικό δίκτυο, ή και μεμονωμένων πλημμυρών. Κυρίως σήμερα Τρίτη, το χαλάζι σε κάποιες περιπτώσεις αναμένεται να είναι μεγάλης διαμέτρου (≅2 εκατοστά).

 

Αναλυτικά το δελτίο καιρού από το kitasweather.com

Σήμερα Τρίτη, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος, με το ενδεχόμενο μεμονωμένων βροχών, κυρίως στο δυτικό 1/5 του νησιού και βορειοανατολικό άκρο (Ριζοκάρπασο). Σύντομα, νεφώσεις θα αρχίσουν να αναπτύσσονται σε αρκετές ορεινές/ημιορεινές περιοχές, αλλά και πιο τοπικά σε περιοχές του εσωτερικού και αναμένεται η εκδήλωση αρκετών καταιγίδων.

Οι βροχές και οι καταιγίδες θα ακολουθούν βορειοδυτική έως νοτιοδυτική πορεία και ενδέχεται να επηρεαστούν τοπικά τα βορειοδυτικά, δυτικά και νότια παράλια. Οι καταιγίδες σε αρκετές περιπτώσεις αναμένεται να είναι ισχυρές ή και ακραίες, με χαλάζι, πολύ έντονες και μεγάλες ποσότητες βροχής και ισχυρούς ανέμους.

Το χαλάζι σε κάποιες περιπτώσεις αναμένεται να έχει μεγάλη διάμετρο και πυκνότητα, κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά και περιοχές του εσωτερικού. Λόγω των ισχυρών ή/και ακραίων καταιγίδων, ενδέχεται να δημιουργηθούν μεμονωμένα προβλήματα, κυρίως στο οδικό δίκτυο ή/και μεμονωμένες πλημμύρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ανατολικοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ για να ενισχυθούν σταδιακά σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ στα νότια παράλια. Σε κάποιες καταιγίδες οι ριπές των ανέμων θα φτάνουν τα 6-7 και πιθανόν 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή σε σχέση με σήμερα και θα κυμαίνεται κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 33 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 28 έως 30 στα παράλια και στους 19 βαθμούς στη Χιονίστρα. Το βράδυ ο καιρός θα καταστεί στις περισσότερες περιοχές κυρίως αίθριος. Παροδικά αυξημένες νεφώσεις, ωστόσο, στο δυτικό 1/5 του νησιού και βορειοδυτικό άκρο, δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί έως βορειοδυτικοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό, 19 έως 21 στα παράλια και 11 στη Χιονίστρα. Αύριο Τετάρτη ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος, με το ενδεχόμενο μεμονωμένων βροχών στο δυτικό 1/5 του νησιού και βορειοανατολικό άκρο (Ριζοκάρπασο). Σύντομα, νεφώσεις θα αρχίσουν να αναπτύσσονται τοπικά σε ορεινές/ημιορεινές περιοχές αλλά και περιοχές του εσωτερικού και αναμένεται η εκδήλωση αρκετών καταιγίδων.

Οι βροχές/καταιγίδες θα ακολουθούν νότια-νοτιοδυτική πορεία και αναμένεται να επηρεαστούν τοπικά δυτικά και νότια τμήματα του νησιού. Οι καταιγίδες θα είναι κατά τόπους ισχυρές με χαλάζι και ισχυρούς ανέμους και ενδέχεται να δημιουργήσουν μεμονωμένα προβλήματα, κυρίως στο οδικό δίκτυο ή/και μεμονωμένες πλημμύρες. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή άνοδο για να κυμανθεί σε ελαφρώς πιο ψηλά επίπεδα από τα κανονικά για την εποχή. Την Πέμπτη, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί σε αρκετές περιοχές ηλιόλουστος. Σύντομα, όμως, νεφώσεις θα αρχίσουν να αναπτύσσονται τοπικά σε ορεινές/ημιορεινές περιοχές αλλά και περιοχές του εσωτερικού και αναμένεται η εκδήλωση αρκετών καταιγίδων.

Οι βροχές/καταιγίδες θα ακολουθούν νότια πορεία και δεν αποκλείεται να επηρεαστούν τοπικά νότια τμήματα του νησιού. Οι καταιγίδες θα είναι κατά τόπους ισχυρές με χαλάζι και ισχυρούς ανέμους και ενδέχεται να δημιουργήσουν μεμονωμένα προβλήματα, κυρίως στο οδικό δίκτυο ή/και μεμονωμένες πλημμύρες. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή άνοδο για να κυμανθεί 1-2 βαθμούς Κελσίου πιο ψηλά από την κανονική για την εποχή.

 

Αναλυτική πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Κύπρου

Εποχική χαµηλή πίεση και ασταθής αέρια µάζα επηρεάζουν την περιοχή. Το απόγευµα ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό. Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει και χαλάζι. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι 3 µε 4 µποφόρ και παροδικά στα νότια παράλια, µέχρι ισχυροί 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη αλλά παροδικά στα προσήνεµα θα είναι µέχρι ταραγµένη. Το βράδυ ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως αίθριος αλλά τοπικά πιθανό να σχηµατιστούν χαµηλές νεφώσεις ή και αραιή οµίχλη. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς µέχρι µέτριοι 3 µε 4 µποφόρ και αργότερα βορειοδυτικοί ως βορειανατολικοί, ασθενείς 3 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη στα δυτικά αλλά στα υπόλοιπα παράλια θα καταστεί ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 20 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 22 στα παράλια και στους 12 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος αλλά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται το απόγευµα αναµένεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό. Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει και χαλάζι. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι 3 µε 4 µποφόρ αλλά το απόγευµα στα νότια παράλια, µέχρι ισχυροί 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 34 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 29 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 31 στα υπόλοιπα παράλια και στους 23 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Πέµπτη περίοδοι µε αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται µε αυξηµένες νεφώσεις που το απόγευµα πιθανό να δώσουν µεµονωµένες βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά και σε κάποιες περιοχές του εσωτερικού. Η θερµοκρασία θα κυµανθεί στα ίδια επίπεδα. Την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά κατά διαστήµατα θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά µικρή άνοδο.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ