Η Καίτη Γαρμπή έγινε και πάλι viral [όχι όμως για το λόγο που ίσως φαντάζεστε]

Το πιο πιθανόν είναι να έχετε ήδη διαβάσει την είδηση, αν ωστόσο σας διέφυγε καλό είναι μάθετε περί τίνος πρόκειται.

 


Article featured image
Article featured image

Ένας καλλιτέχνης, λένε, καλό είναι να μην πολιτικοποιείται και να μην παίρνει θέση σε μεγάλα κοινωνικά ζητήματα, αφού πιθανόν να στιγματιστεί, να χρωματιστεί και να χάσει μέρος της δημοφιλίας του.

Όντως, σε κάποιες περιπτώσεις αυτό είναι κάτι που ισχύει (βλ. Νότης Σφακιανάκης). Παρόλα αυτά, υπάρχουν και άτομα και δη καλλιτέχνες που ο λόγος του έχει και λόγο ύπαρξης και λόγο δημοσιοποίησης.

Όπως αυτός, της γνωστής τραγουδίστριας Καίτης Γαρμπή, η οποία το Σάββατο 10 Ιουνίου –ημέρα διεξαγωγής του Athens Pride- ανάρτησε στη σελίδα της στο Instagram την ίσως πιο εμπεριστατωμένη και ουσιαστική άποψη σε σχέση με την ομοφυλοφιλία και φυσικά τις Πορείες Υπερηφάνειας.

«Τα διάφορα pride που γίνονται σ όλο τον κόσμο κάθε Ιούνιο, δεν είναι ξεκάρφωτες ευκαιρίες για μια πολύχρωμη υπερηφάνεια μέσα σε πολύχρωμα ρούχα. Είναι φόρος τιμής σε μια σημαντική επέτειο.

Είναι μια μέρα μνήμης για τη στιγμή που γέννησε το κίνημα των gay δικαιωμάτων ένα πρωί στις 28 Ιούνη 1969 σ ένα γκέι μπαρ, το Stonewall inn στη Ν.Υορκη.

Είναι μια κραυγή διαμαρτυρίας των LGBT που ακόμα στερούνται τα Δικαιώματα που είναι τόσο αυτονόητα για τον κάθε ετεροφυλόφιλο από μας.

Είναι η κόντρα στη ρατσιστική βία και στη ντροπή, στην απαξίωση και στο χλευασμό, σ όλα αυτά που τους δημιουργούν φόβο και τους ωθούν να ζουν οι περισσότεροι μέσα στο ψέμα και την καταπίεση με συνέπειες σοβαρές για τη ζωή τους. Οι νόμοι επιτρέπουν σε όλους να ζουν και να διαδηλώνουν.  Οποιοσδήποτε νιώθει πως αδικείται, οποιοσδήποτε διεκδικεί, έχει το νομικό και ηθικό δικαίωμα να βγαίνει στο δρόμο με πανό, με πλακάτ, με σημαίες. Και με τη σημαία της Ελλάδας, και  με τη σημαία του ουράνιου τόξου και με σημαία του μια φούστα…».

Η ανάρτηση έγινε viral σχεδόν αμέσως και ήδη μετρά χιλιάδες reactions και δεκάδες κοινοποιήσεις και σχόλια. Καμιά φορά το αυτονόητο είναι αυτό που κάνει τη διαφορά.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ