4+1 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για το 31ο Φεστιβάλ της ΕΔΟΝ

5 σημαντικά tips που πρέπει να γνωρίζεις για το φετινό μεγάλο φεστιβαλικό τριήμερο.

 


Article featured image
Article featured image

Το ξέρεις χρόνια και το ακολουθείς άλλα τόσα, ωστόσο είναι κάποια πράγματα που είτε από συνήθεια είτε από άγνοια εξακολουθείς να κάνεις λάθος, ενώ είναι και κάποια άλλα, καινούργια, που πρέπει να μάθεις.

Το 31ο Παγκύπριο Φεστιβάλ της ΕΔΟΝ, επιστρέφει και φέτος, έτοιμο να δώσει στο κοινό ένα τριήμερο γεμάτο μουσική, πολιτισμό και μοναδικές στιγμές, όπως αυτές που το έχουν καθιερώσει όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Πριν, όμως, καλό θα ήταν να διαβάσεις μερικές σημαντικές συμβουλές για να γίνει ακόμη καλύτερη η φετινή σου εμπειρία.

 

Η τέχνη του να δεις καλά τη συναυλία

Το Φεστιβάλ της ΕΔΟΝ καταφέρνει κάθε φορά ανεξαρτήτως μέρας και καιρικών συνθηκών, να προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες κάθε βράδυ. Αποκορύφωμα της κάθε βραδιάς είναι βεβαίως οι συναυλίες του Φεστιβάλ. Η ατομική προσπάθεια του καθενός, να δει όσο καλύτερα (ή από πιο κοντά, εξαρτάται από τα γούστα) τη συναυλία, ξεκινά. Φρόντισε να πας στο σημείο που ευκολύνει το ιδανικό συναυλιακό τρίγωνο. Ποιο είναι αυτό; 1) βλέπω καλά 2) είμαι κοντά στα καραβάνια της μπύρας και στο σουβλάκι 3) δεν στριμώχνομαι, σε χώρους που κανονικά δεν θα έπρεπε να είμαι, γιατί απλά δεν προνόησα. Πάντως ακόμα και αν δεν έχεις επιτύχει το σωστό συναυλιακό τρίγωνο μην αγχώνεσαι, υπάρχουν παντού χώροι για ποτό και φαγητό και ο ήχος φτάνει καλά, ακόμα και στην είσοδο!

 

Μεν πιάσεις σάντουιτς που έξω δεν είσαι γήπεδο

Εισέρχεσαι σε ένα φεστιβάλ με, κυριολεκτικά δεκάδες, επιλογές για φαγητό και ποτό. Από τσιπς μέχρι σουβλάκια στην πίττα, από ζιβάνα μέχρι ρούμι και τζιν, από Hot-Dog μέχρι λοκμάδες, απ’ όλα έχει το Φεστιβάλ. Και το γνωρίζεις ότι είναι όλα στις πιο φτηνές τιμές της αγοράς. Άρα μεν πιάννεις σάντουιτς στην είσοδο να το φάεις στο πόδι, μάνι-μάνι πριν μπεις, λες και πας στο Μακάρειο να δεις τον Ξιούρουππα τζαι τον Κάντηλο και η καντίνα έχει μόνο πόμπες!

 

Μην πάεις την ώρα (και μόνο) της συναυλίας

Πολλοί, αν και όχι όλοι, έχουν ως βασική επιδίωξη με τον ερχομό τους στο Φεστιβάλ να δουν τη συναυλία. Δεκτό, αλλά στο Φεστιβάλ υπάρχουν δεκάδες πράγματα να δεις και να κάνεις. Από συζητήσεις, θεματικά, παιδότοπο, χορευτικά, αθλητική γωνιά, γωνιά τεχνών, στέκια νεολαίας, κυπριακό καφενείο, μπουάτ, ντοκιμαντέρ, βιβλιοπωλεία και άλλα πολλά. Άρα αν αντί να φτάσεις στο Φεστιβάλ 1-1.30 ώρα πριν και να περιηγηθείς, έρθεις απλά στο τέλος που είναι η ώρα της συναυλίας, είναι λες και κάμνεις fast-forward την ταινία για να δεις απλά τη σκηνή στο τέλος που εν το ξύλο και νικά ο καλός. 

 

Χάζεψε τα θεματικά αλλά επέλεξε και ένα για να διαβάσεις

Για σένα που συνηθίζεις να έρχεσαι πιο γρήγορα στο Φεστιβάλ, ξέρεις πως περνώντας θα χαζέψεις τα διάφορα θεματικά κέντρα που θα δεις. Προσοχή όμως, ένα από αυτά που θα χαζέψεις την πρώτη μέρα, ή και τη δεύτερη, επέλεξε να το διαβάσεις. Εκατοντάδες νέοι εθελοντικά σχεδιάζουν, χτίζουν και λειτουργούν το Φεστιβάλ. Πολύ συνειδητά επιλέγουν μέχρι σήμερα να το κάνουν και δεν το μετατρέπουν απλά σε συναυλίες. Η άποψη την οποία εκφράζουν σε θέματα ιδεολογίας, πολιτικής, κοινωνικά κ.α. είναι ένα από τα κύρια στοιχεία του Φεστιβάλ. Διάβασε ένα από αυτά. Που ξέρεις, μπορεί να σου δημιουργηθεί και σένα η ανάγκη να προβληματιστείς μαζί τους στο θέμα που επέλεξαν.

 

Το καινούργιο στοιχείο 

Πέραν των κλασικών και πατροπαράδοτων τρόπων για να αποκτήσεις το εισιτήριο του Φεστιβάλ, η ΕΔΟΝ φέτος, προχωρά σε μια καινοτομία. Θα διαθέτει και ηλεκτρονικά τα εισιτήρια του Φεστιβάλ μέσα από http://www.soldoutticketbox.com/edonfestival2018/?lang=el.

Καλή αντάμωση στις 4 – 5 – 6 Ιουλίου στην Τάφρο της Πύλης Αμμοχώστου.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ