Τα πιο φριχτά εγκλήματα του Κιμ Γιόνγκ Ουν στη Βόρειο Κορέα σε 12 σημεία

Όπως τα κατέγραψε έκθεση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

 


Article featured image
Article featured image

Μπορεί σήμερα ο πλανήτης να «χειροκροτεί» τη διμερή συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Βορείου Κορέας, η οποία προβλέπει την αποπυρηνικοποίηση της δεύτερης και την έναρξη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, ωστόσο μέχρι πριν λίγους μήνες ο Κιμ ήταν μαύρο πρόβατο για τη ΔΥΣΗ και φυσικά η μεγαλύτερη απειλή του πλανήτη σε περίπτωση που αποφάσιζε να πατήσει το κουμπί.

Και μπορεί να μην πάτησε το κουμπί και μπορεί να μην ήταν ποτέ το μαύρο πρόβατο, όπως τουλάχιστον τον παρουσίαζε η ΔΥΣΗ, ωστόσο ο βορειοκορέατης δικτάτορας δεν ήταν ποτέ καλό παιδί και εννοείται ούτε καλός και άξιος ηγέτης έναντι των πολιτών του.

Μια έκθεση του ΟΗΕ το 2014 καταγραφεί τις τρομακτικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στη Βόρεια Κορέα.

Την εν λόγω έκθεση επανάφερε στο προσκήνιο ο δημοσιογράφος του CNN Ryan Struyk με τον Δημήτρη Καβατζικλή της LIFO να μεταφράζει μέρος της έκθεσης για να θυμηθούμε ή να μάθουμε ποιος πραγματικά είναι ο Κιμ Γιονγκ Ουν.

 

1. Οι κρατούμενοι φυλακίζονται, συνήθως ισόβια, σε στρατόπεδα χωρίς να έχουν ποτέ δικαστεί. Ποτέ δεν έχουν κατηγορηθεί, δικαστεί ή καταδικαστεί. [Πολλοί] φυλακίζονται με βάση την ενοχή κάποιου μέλους της οικογένειας τους. Μερικοί γεννιούνται φυλακισμένοι.

2. Οι συνθήκες διαβίωσης στα στρατόπεδα έχουν υπολογιστεί να είναι έτσι ώστε να προκαλέσουν μαζικούς θανάτους. Οι κρατούμενοι αναγκάζονται να εκτελέσουν εξαντλητικές εργασίες και τρώνε από συσσίτια, που είναι τόσο ανεπαρκή με αποτέλεσμα πολλοί τρόφιμοι να λιμοκτονούν.

3. Ο αριθμός των θανάτων αυξάνεται περαιτέρω από τις εκτελέσεις, τα βασανιστήρια, την έλλειψη ιατρικής περίθαλψης, την υψηλή συχνότητα εργατικών ατυχημάτων, την έλλειψη στέγης και την έλλειψη κατάλληλου ρουχισμού. Τα στρατόπεδα έχουν ως στόχο την σταδιακή εξάλλειψη του πληθυσμό τους.

4. Οι κρυφές δολοφονίες με συνοπτικές εκτελέσεις, οι ξυλοδαρμοί, οι παιδοκτονίες, η σκόπιμη λιμοκτονία και άλλα παράνομα μέσα, ισοδυναμούν με δολοφονία. Οι φυλακισμένοι συχνά είναι τόσο αποδυναμωμένοι από τον υποσιτισμό και τις ασθένειες που κυριολεκτικά δουλεύουν μέχρι θανάτου.

5. Ο βιασμός είναι συνήθης τακτική στις φυλακές της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας και αποτελεί προϊόν του περιβάλλοντος των φυλακών και της ατιμωρησίας που συνήθως απολαμβάνουν οι αξιωματούχοι των στρατοπέδων. Σε άλλες περιπτώσεις, οι γυναίκες πιέζονται για «συναινετικές» σεξουαλικές επαφές.

6. Η επιβολή αναγκαστικών αμβλώσεων, σε κρατούμενες γυναίκες που εγκυμονούν, χωρίς άδεια όχι μόνο οδηγεί σε άμεση σωματική βλάβη, αλλά παρεμβαίνει και στα αναπαραγωγικά δικαιώματα του θύματος και προκαλεί σοβαρό συναισθηματικό πόνο.

7. Εκατοντάδες χιλιάδες κρατούμενοι έχουν εξολοθρευτεί στα στρατόπεδα αυτά και σε άλλα μέρη για πάνω από πέντε δεκαετίες. Το γεγονός αυτό εγείρει το ερώτημα εάν έχει διαπραχθεί ποτέ γενοκτονία ή διεθνές έγκλημα παρομοίων διαστάσεων.

8. Υπάρχει μια σχεδόν πλήρης άρνηση του δικαιώματος στην ελευθερία της σκέψης, της συνείδησης και της θρησκείας, καθώς και των δικαιωμάτων στην ελευθερία της γνώμης, της έκφρασης, της πληροφόρησης και του συνεταιρίζεσθαι. Το κράτος εφαρμόζει μια μέθοδο ολικού ελέγχου ήδη από την παιδική ηλικία.

9. Κατά την περίοδο του λοιμού, χρησιμοποιήθηκε ιδεολογικός εξανακασμός για να διατηρηθεί το καθεστώς στην εξουσία, με τίμημα την σοβαρή επιδείνωση της πείνας. Επίσης, καθυστέρησαν τη διεθνή βοήθεια που, αν είχε δοθεί νωρίτερα, θα μπορούσε να έχει σώσει πολλές ζωές.

10. Η επιτροπή διαπιστώνει ότι οι αποφάσεις, οι πράξεις και οι παραλείψεις του κράτους και της ηγεσίας του προκάλεσαν τον θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων και προκάλεσαν μόνιμα φυσικά και ψυχολογικά τραύματα σε όσους επέζησαν.

11. Η αστυνομία χρησιμοποιεί συστηματικά βία και τιμωρίες που συνιστούν παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για να δημιουργήσει ένα κλίμα φόβου που προδικάζει οποιαδήποτε πρόκληση στο σημερινό σύστημα διακυβέρνησης. Τα εμπλεκόμενα θεσμικά όργανα και οι υπάλληλοι δεν λογοδοτούν.

12. Αυτά τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας προκαλούν εξόντωση, δολοφονίες, υποδούλωση, βασανιστήρια, φυλακίσεις, βιασμούς, αναγκαστικές αμβλώσεις και άλλες σεξουαλικές βιαιοπραγίες, διώξεις, βίαιη μετακίνηση και εξαφάνιση ανθρώπων και πρόκληση λιμοκτονίας.

Εν ολίγοις, η αναγόρευση του Kim Jong Un σε πεινασμένο δικτάτορα με πυρηνικά είναι ανακριβής. Το καθεστώς του είναι ένοχο εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας που μοιάζουν με τις φρίκες των στρατοπέδων συγκέντρωσης που δημιούργησαν τα ολοκληρωτικά καθεστώτα κατά τον εικοστό αιώνα, σύμφωνα με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών»

*Εδώ μπορείτε να διαβάσετε την έκθεση των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Βόρειο Κορέα, τόσο τη συνοπτική παρουσίαση των 36 σελίδων όσο και την πλήρη έκθεση των 372 σελίδων.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ