Σταματούν τις εκδηλώσεις στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου;

Μία εξέλιξη που προκαλεί ανάμεικτα συναισθήματα.

 


Article featured image
Article featured image

Είναι ένα από τα πιο σημαντικά αρχαιολογικά μνημεία της Κύπρου, με την ιστορία του να ξεκινά το 2ο αιώνα π.Χ και να εξελίσσεται ανάμεσα στους αιώνες.

Σε μία εντυπωσιακή τοποθεσία, στο νότιο άκρο του απότομου λόφου το οποίο είναι χτισμένο, το Αρχαίο Θέατρο του Κουρίου εδώ και χρόνια αποτελεί παράλληλα και ένα μαγικό σημείο όπου διαδραματίζονται πολλές πολιτισμικές δραστηριότητες και θεατρικές παραστάσεις, ειδικά κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Χθες, βράδυ Σαββάτου, βρεθήκαμε στη συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη στο Κούριο Θέατρο, ανάμεσα σε δεκάδες θεατές που βρέθηκαν εκεί από όλη την Κύπρο για να απολαύσουν το δημοφιλή καλλιτέχνη.

Γνωστός για το επικοινωνιακό του χάρισμα -λίγο μετά την έναρξη της συναυλίας- ο Αλκίνοος έκανε μία παύση για να παρακαλέσει το κοινό να σεβαστεί το χώρο που μας φιλοξενούσε και να μην καπνίσει, να φάει ή να πιει ποτό. Κάπου εκεί, μετέφερε και το μήνυμα ότι γίνονται σκέψεις από τους αρμοδίους να σταματήσουν κάθε είδους εκδηλώσεις στο θέατρο, ούτως ώστε να προστατεύσουν το αρχαίο μνημείο από τη φθορά και την αλλοίωση. «Είναι ο αγαπημένος μου χώρος συναυλιών. Αν έπρεπε να εμφανίζομαι μόνο μια φορά τον χρόνο, θα επέλεγα να είναι εδώ, σε αυτό το θέατρο. Ωστόσο, δεν θα μπορούσα να δεχτώ ότι η αγάπη μου γι’ αυτό το χώρο, μπορεί να τον καταστρέψει και να τον αλλοιώσει. Γι’ αυτό και συμφωνώ απόλυτα με τη σκέψη να σταματήσουν οι εκδηλώσεις εντός του θεάτρου», ανέφερε ο καλλιτέχνης.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ