Ρωτήσαμε 18 γυναίκες πώς περνάνε τις μέρες τους τώρα που έχει Μουντιάλ

Για κάποιες είναι ένα καθημερινό μαρτύριο και για άλλες ευκαιρία για να ησυχάσει το κεφάλι τους. Υπάρχουν βέβαια και κάποιες που απολαμβάνουν να βλέπουν τους αγώνες μαζί με τους συντρόφους τους (ναι, υπάρχουν).

 


Article featured image
Article featured image

Το περιμένεις πώς και πώς κάθε τέσσερα χρόνια, μόνο που μέσα σου βαθιά ξέρεις ότι τον ένα μήνα που θα παρακολουθείς μανιωδώς ποδόσφαιρο, θα τον πληρώσεις πολύ ακριβά.

Το Μουντιάλ, αποτελεί αναμφίβολα τη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική διοργάνωση παγκοσμίως η οποία προσφέρει μαγικές στιγμές, απίστευτες φάσεις και μοναδικό θέαμα… για όσους το παρακολουθούν. Τι γίνεται όμως με αυτούς που δεν το γουστάρουν;

Χωρίς ίχνος σεξισμού, αφού είναι πολλές οι γυναίκες που αγαπούν τη διοργάνωση, μπήκαμε στον πειρασμό να ρωτήσουμε φίλες και γνωστές πώς περνάνε όλες αυτές τις ημέρες που «τρέχει» το Μουντιάλ με τους άντρες τους να είναι πλήρως αφοσιωμένοι στην οθόνη.

 



Προσποιούμαι ότι δεν υπάρχει Μουντιάλ. Αν το αγνοείς δεν είναι μαρτύριο.

Αγγέλα, προσεχώς παντρεμένη. 

 

Είναι μαρτύριο γιατί δεν παρακολουθούμε τίποτα άλλο όλη μέρα εκτός από μπάλα. Και εννοείται όταν τύχει να βγούμε να πάμε κάπου, όλες οι συζητήσεις περιστρέφονται γύρω από το Μουντιάλ. Παράλληλα όμως, είναι και παράδεισος γιατί μπορώ να βλέπω τις φίλες μου σχεδόν καθημερινά και να μην τον έχω πάνω στο κεφάλι μου να μουρμουρά.

Νικόλ, σε σχέση

 

Είναι μαρτύριο γιατί δεν βρίσκω ώρα να παρακολουθήσω τα ματς που θέλω. Επίσης, είναι μαρτύριο να βλέπεις τον -λέγε με Αγιανναπίτη- Ρονάλντο να εξελίσσεται στον καλύτερο -so far- παίκτη του Μουντιάλ.

Βασιλική, σε σχέση





Είναι κάτι περισσότερο από μαρτύριο. Δεν φτάνει που ανεχόμαστε το κυπριακό πρωτάθλημα και το Champions League και ό,τι άλλο σε ποδόσφαιρο παίζει ολόχρονα, έχουμε και το Μουντιάλ με τρία παιχνίδια καθημερινά. Δεν ακούω τίποτα άλλο από μπάλα και σχόλια και αναλύσεις και νεύρα για τα χαμένα κουπόνια.

Γιάννα, σε σχέση

 

Καθόλου μαρτύριο. Παρακολουθούμε όλους αγώνες μαζί και στα διαλλείματα τρώμε σαν γουρούνια. Επίσης είναι μια καλή συντροφιά την ώρα που κάνω δουλειές του σπιτιού, ενώ δεν μπορώ να μην αναφέρω και την αδρεναλίνη περιμένοντας να κλείσει το κουπόνι που συμπληρώσαμε.

Μαρίνα, παντρεμένη και προσεχώς μητέρα

 

Όπως περνώ και κάθε άλλη μέρα. Ο άντρας μου δεν είναι και τόσο φαν του ποδοσφαίρου, γι’ αυτό και δεν έχουμε δει ακόμα ούτε έναν αγώνα. Ίσως, να παρακολουθήσουμε τον ημιτελικό ή τον τελικό…  Ίσως και όχι.

Νταϊάνα, παντρεμένη με ένα παιδί

 

Για εμένα ευτυχώς δεν είναι μαρτύριο, όπως φαντάζομαι είναι για άλλες, αφού ο σύντροφος μου, ναι μεν, παρακολουθεί κάποιους αγώνες, αλλά δεν είναι αυτό που λέμε εθισμένος. Επιλέγει ποια ματς θα δει.

Έλενα, σε σχέση

 



 

Προσωπικά λατρεύω το παγκόσμιο κύπελλο και αυτό είναι κάτι που ξεκίνησε το 1998 όταν παρακολουθούσα τη διοργάνωση με τον πατέρα μου. Τότε, η Γαλλία είχε πάρει το παγκόσμιο κύπελο και ως μισή Γαλλίδα το είχα χαρεί πολύ. Από τότε δεν το έχασα ποτέ. Κατά κάποιο τρόπο με κάνει να νιώθω πιο κοντά στην άλλη μου πατρίδα. Επίσης παίρνεις και έξτρα πόντους από τους άντρες φίλους σου, εάν είσαι γυναίκα και βλέπεις ποδόσφαιρο. Το μόνο που έχω να πω είναι Allez Les Bleus και μακάρι να κερδίσει ο καλύτερος.

Μελίσσα 

 

Ζω ένα δράμα. Είπαμε καλό το Μουντιάλ, παγκόσμια γιορτή, αλλά όχι και 4 αγώνες το σαββατοκύριακο. Σε λίγο θα βλέπουμε Αστέρας Λάρισσας - ΑΕΚ Κωλοπετινίτσας με το συμπάθιο.

Άρτεμις, σε σχέση

 

Δεν έχω πρόβλημα με το Μουντιάλ, η αλήθεια είναι ότι μου αρέσει και εμένα, οκ δεν είμαστε οι φανατικοί που δεν χάνουν αγώνα, αλλά σίγουρα τα σημαντικά τα βλέπουμε. Ετοιμάζουμε διάφορα τσιμπήματα στο σπίτι και στηνόμαστε μπροστά στην οθόνη. Γενικά το απολαμβάνουμε. Μη σου πω ότι θα ήταν ωραίο να γίνεται κάθε δύο χρόνια.

Μαρία, παντρεμένη





Η τηλεόραση στο σπίτι μας για ένα μήνα θα δείχνει μόνο ποδόσφαιρο. Δυστυχώς είχα προειδοποιηθεί εδώ και καιρό για το Μουντιάλ και κάναμε τους «διακανονισμούς μας». Το μόνο που περιμένω είναι να τελειώσει και να φύγουμε διακοπές.

Άντρη, προσεχώς παντρεμένη

 

Και γιατί να του κάνω μούτρα, ενώ μπορώ να καθίσω δίπλα του την ώρα που βλέπει τον αγώνα και να τον ρωτάω γιατί σπρώχνονται αυτοί; (κλεμμένο από meme).

Ιωάννα, παντρεμένη με δύο παιδιά

 

Δεν είναι μαρτύριο γιατί είμαστε και οι 2 ποδοσφαιρόφιλοι! Βέβαια η δική μου ομάδα δυστυχώς έμεινε εκτός Μουντιάλ (Ολλανδία), αλλά δεν πειράζει, στηρίζω Πορτογαλία (Κριστιάνο Ρονάλτο)! Επίσης ο σύζυγος μου στηρίζει Βραζιλία και θα είναι ακόμη καλύτερα αν κληρωθούν αντίπαλες στην πορεία οι ομάδες μας!

Γιώτα, παντρεμένη

 

Η αλήθεια είναι ότι όπου και όποια ώρα κοιτάξεις έχει ποδόσφαιρο! Παρόλα αυτά βλέπω τη θετική πλευρά των πραγμάτων και απολαμβάνω τις «εξορμήσεις» μας στις ταβέρνες με οθόνες. Πάντα βέβαια με ξεχωριστά αυτοκίνητα, για να μπορώ να φύγω ανά πάσα στιγμή.

Μαρίνα, παντρεμένη με δύο παιδιά

 

Δεν είναι μαρτύριο, ευτυχώς, επειδή δουλεύω εκείνες τις ώρες και δεν έχω επαφή. 

Χριστιάνα, σε σχέση

 

Περνώ τέλεια! Ο δικός μου δεν παρακολουθεί Μουντιάλ!

Έλενα, παντρεμένη με δυο παιδιά



Χαχα, δεν έχω κανένα πρόβλημα εγώ.

Γεωργία, παντρεμένη με δύο παιδιά


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ