Η προτομή του Κωστή Παλαμά στην Πάφο ως μεταμοντέρνο installation

Για την ολοκλήρωση του έργου «οι καλλιτέχνες» χρησιμοποίησαν ένα χάρτινο αποθηκευτικό κασόνι. 

 


Article featured image
Article featured image

Ως απότοκο της πολιτιστικής πρωτεύουσας Πάφος 2017, και μόνο, μπορεί να χαρακτηριστεί το μετανεωτερικό installation που εφαρμόστηκε στην προτομή του Κωστή Παλαμά στην Πάφο και έγινε αντιληπτό χθες το βράδυ από τον αρχιτέκτονα Κώτσα Κουτσοφτίφη, ο οποίο το φωτογράφισε και το ανάρτησε στο διαδίκτυο.

Η προτομή του Έλληνα ποιητή, η οποία βρίσκεται στη δυτική πλευρά του δημόσιου κήπου της Πάφου, από μία απλή και αδιάφορη κατασκευή μετατράπηκε σε φουτουριστικό έργο τέχνης με απλά υλικά, όπως οικοδομικό αφρό και χάρτινο κασόνι δίνοντας μία άλλη διάσταση στο έργο.

Μια διάσταση αμπαλατοσύνης, αφού κάποιοι εξακολουθούν να λειτουργούν ως homo sapiens και να καταστρέφουν τα πάντα, ή τουλάχιστον όλα όσα δεν τους χρησιμεύουν σε κάτι.

Σαν αυτούς που χθες, βράδυ Τετάρτης, βανδάλισαν την προτομή του Κωστή Παλαμά με οικοδομικό αφρό, ρυπαίνοντας για ακόμα μία φορά το έργο.

Σύμφωνα με δηλώσεις του δημοσιογράφου και αρχισυντάκτη του Pafos Press Μάριου Ιγνατίου -το οποίο και δημοσίευσε την είδηση του βανδαλισμού- σήμερα το πρωί στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» ανέφερε πώς πληροφορίες που έλαβε ανέφεραν ότι οι βανδαλισμοί δεν προήλθαν από κάποιους τυχαίους περαστικούς, αλλά από υπαλλήλους των τεχνικών υπηρεσιών οι οποίοι να θωρακίσουν την προτομή για να τη μεταφέρουν για συντήρηση. Ωστόσο, αυτό είναι κάτι που δεν επιβεβαιώνεται από καμία άλλη πηγή.

 

 

 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ