Μαραθώνιος προβολών στο ίσως πιο ρομαντικό θερινό σινεμά της Λευκωσίας

Κάτω από τα αστέρια και ανάμεσα σε στεφανωτές και γιασεμιά.

 


Article featured image
Article featured image

Oι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και το «θέατρο ένα» σε συνεργασία με τον Όμιλο Φίλων Κινηματογράφου Κύπρου ενημερώνουν το κοινό για την έναρξη του φετινού Μαραθωνίου Θερινών Προβολών που πραγματοποιείται, όπως κάθε καλοκαίρι, στον μοναδικό θερινό κινηματογράφο της Λευκωσίας «Κωνστάντια».

Ο Μαραθώνιος Θερινών Προβολών, είκοσι χρόνια μετά την έναρξή του, παραμένει ένας από τους πιο σημαντικούς θεσμούς του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, τόσο στον τομέα του κινηματογράφου, όσο και στον τομέα της αναβάθμισης της κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής του τόπου.

Ταυτόχρονα με τον Μαραθώνιο αναβιώνει, προς μεγάλη ικανοποίηση των κινηματογραφόφιλων, ο καλοκαιρινός κινηματογράφος «Κωνστάντια», ένα από τα ωραιότερα παλιά «σινεμά» της πρωτεύουσας.

Οι φετινές επιλογές ταινιών έγιναν, όπως πάντα, με γνώμονα την ποιότητα, τη διεύρυνση της κινηματογραφικής παιδείας  του κοινού και την ψυχαγωγία. Κάτω από τα αστέρια και το φεγγάρι του καλοκαιρινού ουρανού και με τη νοσταλγική ατμόσφαιρα του θερινού κινηματογράφου, ο θεατής θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ένα μοναδικό πρόγραμμα ταινιών, ένα πολιτισμικό ψηφιδωτό από όλες τις γωνιές της γης, με ταινίες που πρόσφατα διακρίθηκαν με μεγάλα βραβεία, όπως βραβευμένη με Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας «Μια Φανταστική Γυναίκα» / Una Mujer Fantastica (Χιλή), η προτεινόμενη για Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας, «Ο Λύκος της Eρήμου»/ Theeb (Ιορδανία, Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα, Jordan, United Arabic Emirates), η προτεινόμενη για Όσκαρ ταινία «Καταπληκτικές Γυναίκες» / 20th Century Women (ΗΠΑ), αλλά και πολλές άλλες πολυβραβευμένες ταινίες. Οι μικροί σινεφίλ θα έχουμε τη χαρά να είναι και φέτος μέρος του Μαραθωνίου με την εξαίρετη παιδική ταινία Wendy.

Η κυπριακή  ταινία είναι και φέτος παρούσα με  την  ταινία «Το Aγόρι στη Γέφυρα» / Boy on the Bridge  σε σκηνοθεσία Πέτρου Χαραλάμπους και σενάριο Σταύρου Πάμπαλλη και Eve Makis, με πολλές διακρίσεις  (Best Film Award, 29th European Cinema Panorama Film Festival - 2016 / Best Film Young Jury Cinephile Award, 17th Le Festival de Cinéma du Grain à Démoudre -2016 / Nominated for Best -First Time Director Award, Hellenic Film Academy Awards- 2017 κ.α) καθώς επίσης και η Ελληνικής παραγωγής ταινία, «1968 (AEK)» σε σκηνοθεσία και σενάριο Τάσσου Μπουλμέτη

 

Πληροφορίες:

Οι προβολές θα πραγματοποιούνται από τις 11 Ιουλίου μέχρι και τις 9 Σεπτεμβρίου, κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, στις 21.00 (εξαιρείται η 15η  Αυγούστου).

Είσοδος 5 ευρώ.



Κάρτα εισόδου σε όλες τις προβολές 50 ευρώ.

Για τα παιδιά κάτω των 10 ετών (για ταινίες κατάλληλες, πάντοτε με γονική συνοδεία) καθώς και για άτομα με αναπηρίες, η είσοδος είναι δωρεάν.



Για περισσότερες πληροφορίες να απευθύνεστε στα τηλέφωνα:22349085, 22348203, στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και του κινηματογράφου filming in Cyprus καθώς  και στο facebook του Φεστιβάλ: Μαραθώνιος Θερινών Προβολών

Διεύθυνση: Κινηματοθέατρο Κωνστάντια: Σόλωνος Μιχαηλίδη 15, Παλλουριώτισσα

Χορηγός Επικοινωνίας: Ραδιοφωνικό ίδρυμα Κύπρου

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ