Οι TOP 3 ειδήσεις της ημέρας [στις 10:00 ακριβώς]

Η κακόβουλη πυρκαγιά που κατέκαψε 30 εκτάρια πυκνού δάσους στον Πύργο Τυλληρίας, η σαρωτική νίκη της Κροατίας επί της Αργεντινής και η απόφαση του Eurogroup για έξοδο της Ελλάδας από το Μνημόνιο έπειτα από 8 χρόνια.

 


Article featured image
Article featured image

Αυτές είναι μέχρι στιγμής (ώρα 10:00) οι 3 σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας –Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018- όπως τις είδε η CITY.

 

30 εκτάρια πυκνού δάσους κατέκαψε η κακόβουλη πυρκαγιά που τέθηκε στον Πύργο Τυλληρίας 

Η φωτιά, που εκδηλώθηκε αργά το απόγευμα σε δασική περιοχή στην τοποθεσία «Αγία Παρασκευή», μεταξύ Πάνω Πύργου Τηλλυρίας και Σταυρού της Ψώκας και λόγω και των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, επεκτάθηκε γρήγορα προς την τοποθεσία «Φλούδι», τέθηκε τελικά υπό πλήρη έλεγχο μετά από ολονύκτια μάχη, και χάρη στην άμεση κινητοποίηση όλων των Υπηρεσιών. 250 άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Τμήματος Δασών, με 60 πυροσβεστικά οχήματα έδιναν όλη τη νύχτα μάχη με τις φλόγες.

 



Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η πυρκαγιά οφείλεται σε κακόβουλη ενέργεια, ενώ η περιοχή, στην οποία δεν υπάρχει ανθρώπινη δραστηριότητα, έγινε στόχος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Άνδρας, 35 ετών, κάτοικος της περιοχής, συνελήφθη στις 05.00 το πρωί ως ύποπτος για την πρόκληση της πυρκαγιάς και εντός της ημέρας αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου. Μέχρι στιγμής ανακρινόμενος ο 35χρονος αρνείται ανάμιξη στην υπόθεση.

 

 



Η Κροατία διέσυρε την Αργεντινή με 3-0

 



Αναπάντεχη εξέλιξη είχε ο χθεσινός αγώνας μεταξύ Κροατίας και Αργεντινής, με την πρώτη να πετυχαίνει τρία τέρματα επί της Αργεντινής, κερδίζοντας έτσι το εισιτήριο για τους 16 και αφήνοντας την Αργεντινή να κινδυνεύει με αποκλεισμό από την επόμενη φάση, αφού μέχρι στιγμής έχει μαζέψει μόλις ένα βαθμό.

 





 

Έπειτα από 8 χρόνια η Ελλάδα βγαίνει από το μνημόνιο στήριξης

Μπορεί να φαίνεται απίστευτο, αλλά τελικά συνέβη. Έπειτα από 8 χρόνια οικονομικής ασφυξίας, στενότητας και απίστευτών περικοπών, η Ελλάδα βγαίνει από το Μνημόνιο ξεκινά τη μεγάλη έξοδο.

Έπειτα από τη μαραθώνια χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup στο Λουξεμβούργο, η οποία διήρκησε πάνω από 10 ώρες και ολοκληρώθηκε στις 02.00 π.μ. ώρα Κύπρου, δόθηκε τελικά το πράσινο φως σε μία συμφωνία - πακέτο τόσο για την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα βοήθειας, όσο και για την περαιτέρω ελάφρυνση του δημόσιου χρέους.

 

Image result for greece leaving imf



Ο Πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, ανακοίνωσε, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, ότι η Ελλάδα θα λάβει μια τελευταία δόση, ύψους 15 δισ. ευρώ, στο πλαίσιο της επιτυχημένης ολοκλήρωσης της  δ’ αξιολόγησης. Η χώρα θα αποχωρήσει από το πρόγραμμα βοήθειας τον Αύγουστο, με ένα «μαξιλάρι» ασφαλείας, ύψους 24,1 δισ. ευρώ, για τους επόμενους 22 μήνες. Η Ελλάδα θα πρέπει να ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις και να συνεχίσει να τις εφαρμόζει.

Για ιστορική στιγμή και για την Ελλάδα και για την Ευρωζώνη έκανε λόγο ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, τονίζοντας πως «επιτέλους οι Έλληνες θα ξαναβρούν την ελπίδα τους».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ