Γιος μεγιστάνα δολοφόνησε τη σύντροφό σαν σε ταινία τρόμου

Ανατριχιαστικές οι λεπτομέρειες της αποτρόπαιας πράξης, όπως ακούστηκαν στο δικαστήριο.

 


Article featured image
Article featured image

Ο Blake Leibel, 37 ετών, γιος ενός μεγιστάνα του real estate στον Καναδά, καταδικάστηκε στο Λος Άντζελες για τον άγριο βασανισμό και τη δολοφονία της συντρόφου του.

Ο 37χρονος σκότωσε την Iana Kasian, μητέρα της μόλις τριών εβδομάδων κόρης του.

Ο Leibel είχε βρεθεί μέσα στο διαμέρισμά του με το σώμα της συντρόφου του να είναι σχεδόν διαμελισμένο. Η δολοφονία της ήταν αποτρόπαιη και τα όσα αποκαλύφθηκαν στη συνέχεια θυμίζουν σενάριο ταινίας τρόμου.

«Ολόκληρο το τριχωτό της κεφαλής της Kasian απουσίαζε και δεν βρέθηκε. Το κρανίο της είχε απογυμνωθεί στην επιφάνεια του οστού. Τμήματα της δεξιάς πλευράς του προσώπου της ήταν σκισμένα», είχαν πει μεταξύ άλλων οι Αρχές περιγράφοντας την κατάσταση στην οποία βρέθηκε νεκρή η 30χρονη γυναίκα.

Οι βασανισμοί όπως περιγράφονται με λεπτομέρεια στα έγγραφα ήταν ακόμη πιο φριχτοί ενώ οι ιατροδικαστικές εξετάσεις έδειξαν ότι η Kasian υπέφερε για τουλάχιστον οκτώ ώρες στα χέρια του Leibel, πριν πεθάνει δεμένη σε κρεβάτι.

 



 

Η υπόθεση έγινε πρωτοσέλιδο στον Καναδά καθώς ο Leibel είναι ο γιος ενός επιχειρηματία υψηλού προφίλ και οι λεπτομέρειες τους εγκλήματος ήταν ανατριχιαστικές.

Τα κίνητρα της δολοφονίας δεν είναι ακόμη πολύ σαφή. Μαρτυρίες από το οικογενειακό περιβάλλον του θύματος, λένε πως ο Leibel ζήλευε την αγάπη και την στοργή που έδειχνε η νεαρή μητέρα στο νεογέννητο βρέφος.

Υπάρχει ωστόσο και η θεωρία που δίχασε το δικαστήριο και που αναφέρει πως ο δράστης εμπνεύστηκε τη δολοφονία από ένα βιβλίο που είχε γράψει ο ίδιος καθώς σε αυτό περιγράφονται βασανισμοί παρόμοιοι με αυτούς που αποδείχθηκε πως εφάρμοσε στη σύντροφό του.

Οι εισαγγελείς υποστήριξαν κατά τη διάρκεια της δίκης ότι το μυθιστόρημα είχε χρησιμεύσει ως το «σχέδιο» για τη δολοφονία της Kasian.

Η μητέρα του θύματος, Olga Kasian, ήταν παρούσα σε όλη τη δίκη. Είχε αρχικά επικοινωνήσει με την αστυνομία πολλές φορές το 2016 για να αναφέρει την εξαφάνιση της κόρης της.

Ο Leibel αναμένεται να καταδικαστεί σε ισόβια.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ