Ισχυροί άνεμοι σήμερα και αύριο στην Κύπρο

Από βδομάδας, όμως, αλλάζει και πάλι ο καιρός.

 


Article featured image
Article featured image

Το καλοσχηματισμένο Omega Block που θα σχηματιστεί τις επόμενες μέρες στη δυτική Ευρώπη και αναμένεται να εμποδίζει την Ατλαντική ροή από δυτικά προς ανατολικά σύμφωνα με το kitasweather.com.

Στο μεγαλύτερο μέρος της δυτικής Ευρώπης, από το Σαββατοκύριακο μέχρι τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας, αναμένεται κυρίως αίθριος καιρός και θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, αφού θα επηρεάζεται από υψηλές πιέσεις και θερμές αέριες μάζες.

Την ίδια ώρα, κυρίως στα Βαλκάνια και γενικότερα στο ανατολικό μισό της Ευρώπης, θα επικρατεί άστατος καιρός με βροχές, καταιγίδες και θερμοκρασίες κάτω των κανονικών για την εποχή. Κάποια φαινόμενα αναμένεται να είναι ακραία αλλά και παρατεταμένα και αναμένεται να δημιουργηθούν τοπικά προβλήματα και πλημμύρες.

Η περιοχή μας θα συνεχίσει να επηρεάζεται μέχρι το Σάββατο από το ισχυρό, σχετικά δροσερό, δυτικό ρεύμα αέρα, το οποίο σήμερα και αύριο αναμένεται να είναι πιο ενισχυμένο σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες.

Από την Κυριακή και μετά αναμένεται μικρή, σταδιακή εξασθένιση των ανέμων. Τις απογευματινές ώρες οι άνεμοι θα παραμένουν σχετικά ενισχυμένοι στις παράλιες περιοχές.

Η καλύτερες ώρες για παραλία, είναι οι πρωινές όπου οι άνεμοι θα είναι πιο εξασθενημένοι και μέχρι το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία από εβδομάδας αρχίζει να σημειώνει άνοδο, αφού το σύστημα που θα επηρεάζει τα Βαλκάνια θα εκτοπίσει πιο θερμές αέριες μάζες από τη βόρειο Αφρική προς την περιοχή μας.



Αναλυτικά η πρόγνωση από το kitasweather.com

Ισχυρό, σχετικά δροσερό δυτικό ρεύμα αέρα επηρεάζει την περιοχή. Σήμερα Παρασκευή, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αναμένεται να αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ, αλλά σύντομα θα ενισχυθούν σε 4-6 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 7-8 μποφόρ στα νότια και νοτιοανατολικά παράλια.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται ελαφρώς πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 34 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 29-31 στα παράλια και 21 στη Χιονίστρα. Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ και στα παράλια παροδικά με ριπές μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 21 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 21-22 στα παράλια και 12 στη Χιονίστρα.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αναμένεται να αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά και ανατολικά-νοτιοανατολικά και πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ, αλλά σύντομα θα ενισχυθούν σε 4-6 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 7-8 μποφόρ στα νότια και νοτιοανατολικά παράλια.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται ελαφρώς πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 33 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 28-31 στα παράλια και 20 στη Χιονίστρα. Την Κυριακή ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος από χαμηλές νεφώσεις. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αναμένεται να αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά και εσωτερικό και πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-3 μποφόρ, αλλά σύντομα θα ενισχυθούν σε 3-5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ στα νότια και νοτιοανατολικά παράλια. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 33 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 28-31 στα παράλια και 20 στη Χιονίστρα. Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται κυρίως ηλιόλουστος καιρός, χωρίς να αποκλείονται κάποιες μέρες μεμονωμένες βροχές/καταιγίδες τα απογεύματα στα ορεινά/ημιορεινά και εσωτερικό. Η θερμοκρασία σημειώνει άνοδο.

 

Τι προβλέπει η Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου 

Το απόγευµα θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες νεφώσεις, κυρίως στα ορεινά όπως και στα νοτιοανατολικά. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 Μποφόρ, ενώ στα νότια και δυτικά ισχυροί µέχρι πολύ ισχυροί, 5 µε 6 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη και στα νοτιοδυτικά παράλια ταραγµένη.

Απόψε ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος ωστόσο αργότερα θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες χαµηλές νεφώσεις. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ, και τοπικά µέτριοι, 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη στα δυτικά και βόρεια ενώ στα ανατολικά και τοπικά στα νότια παράλια θα καταστεί σταδιακά µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 24 βαθµούς στα βόρεια και δυτικά παράλια, γύρω στους 22 στο εσωτερικό και στα υπόλοιπα παράλια και στους 14 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που το πρωί στα δυτικά και βόρεια παράλια θα παρατηρούνται αυξηµένες χαµηλές νεφώσεις. Το µεσηµέρι και το απόγευµα, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται δεν αποκλείεται να δώσουν µεµονωµένη βροχή, κυρίως στα νοτιοανατολικά. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί αρχικά ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ, και σύντοµα µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 Μποφόρ, ενώ στα νότια ισχυροί µέχρι πολύ ισχυροί, 5 µε 6 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη για να καταστεί στα προσήνεµα παράλια ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 33 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 32 στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 30 στα δυτικά και βόρεια παράλια και στους 24 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος ωστόσο νεφώσεις που θα αναπτύσσονται το µεσηµέρι και το απόγευµα ενδέχεται να δώσουν µεµονωµένη βροχή ή και καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά, το εσωτερικό και τα νοτιοανατολικά.

Τη ∆ευτέρα και την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά µικρή άνοδο κατά το τριήµερο


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ