Για δεύτερη φορά «βάζουν χέρι» στις καταθέσεις;

Πέντε χρόνια μετά το κούρεμα καταθέσεων που στην ουσία διέλυσε την κυπριακή οικονομία, η ιστορία επαναλαμβάνεται με αλλαγμένο, όμως, πρόσωπο.

 


Article featured image
Article featured image

Την είδηση έδωσε πριν λίγο στη δημοσιότητα ο δημοσιογράφος του ΣΙΓΜΑ Σωτήρης Παπαδόπουλος μέσα από την εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου, από νωρίς το πρωί δεκάδες πολίτες καταγγέλλουν τηλεφωνικώς, ότι οι καταθετικοί λογαριασμοί που διατηρούν στο Συνεργατισμό, έχουν μηδενιστή.

Αποκλειστικές πληροφορίες του δημοσιογράφου, αναφέρουν πως ο Συνεργατισμός έχει δεσμεύσει λογαριασμούς άνω των 3.000 ευρώ, των οποίων οι καταθέτες έχουν παράλληλα και Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια στην τράπεζα.

Σκοπός της δέσμευσης, όπως αναφέρουν ανώτερα στελέχη του Συνεργατισμού, είναι να εξαναγκάσει τους οφειλέτες/καταθέτες να προσέλθουν σε κάποιο κατάστημα για να υπάρξει μια τελική διευθέτηση του δανείου τους.

«Υπάρχουν δάνεια με υποθήκες ακινήτων και δάνεια με εξασφαλίσεις καταθέσεις. Μερικά από αυτά τα δάνεια που είναι με εξασφάλιση καταθέσεων, είναι καθυστερημένα. Με την κίνησή μας, επιδιώκουμε ο πελάτης να έρθει στο κατάστημα, για να διευθετήσει το χρέος του», ανέφεραν τα ανώτερα στελέχη του Συνεργατισμού στον δημοσιογράφο του ΣΙΓΜΑ.

 

«Αποτελεί συνήθη τραπεζική τακτική που εφαρμόζεται σε τραπεζικούς λογαριασμούς όψεως (καταθετικοί και όχι τρεχούμενοι)», τονίζουν οι αρμόδιες πηγές στον Σωτήρη Παπαδόπουλο.

Σημειώνεται ότι επηρεάζονται τόσο οι καταθέτες όσο και οι εγγυητές των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

 

Για συνεχή ενημέρωση στο Sigmalive.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ