Βίντεο από την επιχείρηση στον Πύργο Τυλληρίας

Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους όσοι (αντ)έδρασαν άμεσα και βοήθησαν, με αποτέλεσμα να γλυτώσαμε τα χειρότερα.

 


Article featured image
Article featured image

Μέσω δύο βίντεο που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο, το ένα από τον Χάρη Νικολάου, δασικό λειτουργό στο Τμήμα Δασών και το άλλο στο Sigmalive, βλέπουμε την από αέρος προσπάθεια που τελικά έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα για γρήγορη κατάσβεση της πυρκαγιάς.

 



Το άσχημο είναι πως από τις πρώτες ενδείξεις διαφαίνεται πως πρόκειται για κακόβουλη ενέργεια ενώ στην περιοχή επιχείρησαν πέραν των 250 αντρών, ενώ για την υπόθεση, που αφορά στην πρόκληση της φωτιάς, η Αστυνομία συνέλαβε έναν 35χρονο.

Για την ιστορία, η φωτιά κατέκαψε 30 εκτάρια πυκνού πευκοδάσους ενώ για την κατάσβεση της κινήθηκαν 40 οχήματα του Τμήματος Δασών, 10 οχήματα των άλλων υπηρεσιών της Δημοκρατίας, δηλαδή Πυροσβεστική υπηρεσία, EKAM, Πολιτική άμυνα και Ταμείο Θήρας.

Επιπρόσθετα, το απόγευμα της Πέμπτης επιχείρησαν τα δύο αεροσκάφη του Τμήματος Δασών και τα δύο εκμισθωμένα ελικόπτερα της Κ.Δ.

 



Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης, η πυρκαγιά μαίνονταν σε τρία διαφορετικά μέτωπα, στη βορειοδυτική πλευρά του δάσους της Πάφου, ανάμεσα στον Πάνω Πύργο Τυλληρίας και τον Σταυρό της Ψώκας.

Η τεραστίων διαστάσεων πυρκαγιά ξέσπασε αργά το απόγευμα της Πέμπτης σε δασική περιοχή στην τοποθεσία «Αγία Παρασκευή» και επεκτάθηκε γρήγορα προς την τοποθεσία «φλούδι», ανάμεσα στον Πάνω Πύργο και τον Σταυρό της Ψώκας, πιο κοντά προς τον Πάνω Πύργο.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν  από τα κατεχόμενα στην περιοχή του Λιμνίτη που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την περιοχή της πυρκαγιάς συγκεντρώθηκαν δυνάμεις για να κατασβέσουν την φωτιά  σε περίπτωση που περνούσε  στα κατεχόμενα.

Οι εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης της δημοκρατίας που επιχειρούσαν στην περιοχή αποσύρθηκαν μόλις έπεσε το φως και για την κατάσβεση συνέχισαν οι επίγειες δυνάμεις.

Σε ετοιμότητα για να συνδράμουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς ήταν από την πρώτη στιγμή και δυνάμεις από Ελλάδα και Ισραήλ.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ