Οι TOP 3 ειδήσεις της ημέρας [στις 10:00 ακριβώς]

Οι διπλές εκλογές στην Τουρκία και η σαρωτική νίκη Ερτογάν, η σύλληψη 17χρονου για υπόθεση παιδικής πορνογραφίας και οι πανηγυρισμοί των γυναικών της Σαουδικής Αραβίας για την απόκτηση του δικαιώματος να οδηγούν.

 


Article featured image
Article featured image

Αυτές είναι μέχρι στιγμής (ώρα 10:00) οι 3 σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας –Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018- όπως τις είδε η CITY.



 

Ο Σουλτάνος Ερτογάν επανεξελέγη ως Πρόεδρος της χώρας με υπερεξουσίες

Για ακόμη μία φορά κατάφερε να κερδίσει τη ψήφο των πολιτών, πετυχαίνοντας να συγκεντρώσει το 52,5% του συνόλου και να εκλεγεί Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας, πλέον, με όλες τις υπερεξουσίες που θα του παρέχει το νέο Σύνταγμα. Ωστόσο, το κόμμα του (AKP) δεν κατάφερε να εξασφαλίσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία αφού από τις 600 έδρες φέρεται να λαμβάνει 293, κάτι που σημαίνει πώς για να ασκήσει το νομοθετικό του έργο θα πρέπει να στραφεί αναγκαστικά πρώτα στο συνεργαζόμενο κόμμα της Εθνικιστικής Δράσης (MHP) το οποίο εισέρχεται στη βουλή με 50 βουλευτές.  Στα αξιοσημείωτα της 24ης Ιουνίου, καταγράφεται η είσοδος στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση του φιλοκουρδικού κόμματος HDP. Το κόμμα του φυλακισμένου Σαχαντίν Ντερμιτάς εξασφάλισε 11,62% ενώ ο ίδιος ως Προεδρικός υποψήφιος έλαβε 8.36%.



 

17χρονος συνελήφθη για κατοχή παιδικού πορνογραφικού υλικού

Μια πρωτοφανής ιστορία για τα κυπριακά δεδομένα, αφού ανήλικος συνελήφθη για κατοχή πορνογραφικού υλικού με πρωταγωνιστές ανήλικους. Ο 17χρονος συνελήφθη την Κυριακή 24 Ιουνίου με δικαστικό ένταλμα και τέθηκε υπό κράτηση, για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση απόκτησης, κατοχής, απόκτησης πρόσβασης και διανομής παιδικής πορνογραφίας.

Συγκεκριμένα, μεταξύ των ωρών 9.40π.μ. – 10.30π.μ. χθες, μέλη του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενήργησαν έρευνα δυνάμει δικαστικού εντάλματος στην οικία όπου διαμένει ο 17χρονος μετά από πληροφορία που λήφθηκε από την EUROPOL, σύμφωνα με την οποία χρήστης συγκεκριμένων διαδικτυακών λογαριασμών, ανέβασε αριθμό φωτογραφιών με παιδικό πορνογραφικό υλικό.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ως τεκμήρια, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ένα κινητό τηλέφωνο και ένα usb, τα οποία παραλήφθηκαν ως τεκμήρια.

 

 

Η Σαουδική Αραβία έδωσε το ΟΚ για τις γυναίκες οδηγούς 

Image result for saudi arabia women drive

Από τις 12 τα μεσάνυχτα Σαββάτου, ξημερώματα Κυριακής, όλες οι γυναίκες της Σαουδικής Αραβίας μπορούν να οδηγούν τα αυτοκίνητά τους στους δρόμους της χώρας, μετά την άρση της σχετικής απαγόρευσης που ίσχυε εδώ και δεκαετίες. Αμέσως μετά τα μεσάνυχτα, αμέτρητες γυναίκες οδηγοί πανηγύρισαν τη νέα τους ελευθερία, βγαίνοντας στους δρόμους του Ριάντ και άλλων μεγάλων πόλεων με τα αυτοκίνητά τους.   

Μέχρι χθες , οι γυναίκες της Σαουδικής Αραβίας δεν είχαν δικαίωμα να κάθονται στη θέση του οδηγού και αναγκάζονταν να καταφεύγουν σε άλλες λύσεις (μισθωμένα οχήματα, δρομολόγια με συγγενείς κ.λπ). Όλα άλλαξαν όμως με την ανακοίνωση της κυβέρνησης να άρει την απαγόρευση και με την έκδοση των πρώτων αδειών οδήγησης σε γυναίκες στις αρχές του μήνα. Η Σαουδική Αραβία ήταν το μόνο κράτος στον κόσμο που απαγόρευε στις γυναίκες να οδηγούν, εξαιτίας του φύλου τους και μόνο. 

Η απόφαση του πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν που επιχειρεί να αναμορφώσει το βασίλειο αναμένεται να αλλάξει τις κοινωνικές ισορροπίες στην χώρα, όπου οι γυναίκες αντιμετωπίζουν ακόμα εξωφρενικές απαγορεύσεις.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ