«Σταμάτα ρε μ@$^&*α Κύπριε οδηγέ να βρίσκεις δικαιολογίες»

«Τη μια σου φταίει η αστυνομία, την άλλη οι δρόμοι και οι ποδηλάτες».

 


Article featured image
Article featured image

Πολλές φορές, όταν γινόμαστε μάρτυρες τέτοιων περιστατικών, όπως το τα δύο θανατηφόρα δυστυχήματα που σημειώθηκαν χθες Δεύτερά 25 Ιουνίου, ταλαντευόμαστε για το κατά πόσο είναι ορθό να προβάλλουμε συγκεκριμένες εικόνες και πληροφορίες που ίσως ενοχλήσουν κάποιους.

Υποκρισία. Καθαρή υποκρισία. Αφού αν ενοχλούμασταν πραγματικά θα φροντίζαμε να γινόμασταν πιο συνειδητοποιημένοι οδηγοί. Φευ.

Πάντα εκ των υστέρων και αφού προστεθούν κι άλλα θύματα στη λίστα των αυτοκινητιστικών θανατηφόρων, γράφουμε, βρίζουμε κατηγορούμε όλους τους άλλους για τα λάθη τους ενώ λίγο μετά μπαίνουμε στο αυτοκίνητο, και οδηγούμε χωρίς ζώνη και ελέγχοντας τα likes που πήραμε.

Ένα post του Γιάννη Μάρθαρη στο Facebook περικλείει μέσα σε λίγες γραμμές την ουσία του προβλήματος των οδηγών στην Κύπρο, που αποτελεί και το βασικό μας πρόβλημα σε όλη τη δομή του κοινωνικού ιστού στην Κύπρο.



«Σταμάτα ρε μαλάκα Κύπριε οδηγέ να βρίσκεις δικαιολογίες. Την μια σου φταίει η αστυνομία, την άλλη οι δρόμοι και οι ποδηλάτες.

Όχι ρε καραγκιόζη, πρώτα ΕΣΥ φταις, που δεν βάζεις την ζώνη σου, που μιλάς στο κινητό ενώ οδηγείς, που δεν βάζεις το κράνος σου, που δεν σέβεσαι το κόκκινο και τα όρια ταχύτητας, που οδηγείς μεθυσμένος.

Όσο καλύτεροι δρόμοι και να γίνουν, όσο καλύτερη αστυνόμευση και να υπάρξει, όσο ΕΣΥ δεν αλλάζεις, τόσο θα θρηνούμε ανθρώπους στην άσφαλτο».

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ