Μια Κύπρια ανάμεσα στους Queen’s Young Leaders της Βασίλισσας Ελισάβετ

Η Κύπρια Αντωνία Μιχαήλ, με καταγωγή από τη Λάρνακα, τιμήθηκε με το Βραβείο Νεαρών Ηγετών της Βασίλισσας (Queen’s Young Leaders Award), που απονέμεται ως ένδειξη αναγνώρισης από τη βασίλισσα Ελισάβετ της κοινωνικής προσφοράς νεαρών πολιτών από χώρες-μέλη της Κοινοπολιτείας.

 


Article featured image
Article featured image

Το βραβείο απονεμήθηκε στη νεαρή απόφοιτο του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus από την ίδια τη βασίλισσα Ελισάβετ, σε ειδική τελετή στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Η Αντωνία Μιχαήλ επιβραβεύθηκε με αυτόν τον τρόπο για τη δουλειά που κάνει για να στηρίζει και να μεταμορφώνει τις ζωές συμπολιτών της και προσφύγων που φιλοξενούνται στην Κύπρο.

Η ίδια και οι υπόλοιποι φετινοί νικητές (ηλικίας από 18 έως 29 ετών) επελέγησαν μέσα από μία διαδικασία που εξέτασε χιλιάδες αιτήσεις από τις 53 χώρες της Κοινοπολιτείας. Οι νικητές προστίθενται σε ένα δίκτυο 240 Νεαρών Ηγετών που έχουν τιμηθεί από τη βασίλισσα από το 2014, οπόταν εγκαινιάστηκε ο θεσμός, και έπειτα. Η φετινή ήταν η τελευταία χρονιά ανάδειξης νέων νικητών.

 

 

Οι φετινοί νικητές αναζητούν και προσφέρουν λύσεις μεταξύ άλλων στα προβλήματα της κλιματικής αλλαγής, της έλλειψης τροφίμων, της βίας κατά γυναικών, των παθήσεων ψυχικής υγείας και των περιορισμών πρόσβασης στην εκπαίδευση.

Τη βασίλισσα Ελισάβετ πλαισίωναν στην τελετή οι νεόνυμφοι Δούκας και Δούκισσα του Σάσεξ, πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ, καθώς και πολλές διακεκριμένες προσωπικότητες του βρετανικού δημόσιου βίου, όπως ο πρώην Πρωθυπουργός σερ Τζον Μέιτζορ, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο κωμικός σερ Λένι Χένρι και η Ολυμπιονίκης πυγμάχος Νίκολα Άνταμς.

 

 

Η Αντωνία Μιχαήλ και οι υπόλοιποι νικητές θα λάβουν μέρος σε ένα πρόγραμμα ανάδειξης ηγετικών ικανοτήτων διάρκειας ενός έτους που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ και θα έχουν την ευκαιρία να ωφεληθούν από εξειδικευμένους ανά τομέα μέντορες.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ