Ένα τεράστιο και εντυπωσιακό γκράφιτι με τον Θανάση Βέγγο στην οδό Γούναρη

Ένας θεόρατος Θανάσης Βέγγος, τρέχει στον τοίχο μίας πολυκατοικίας, όπως είχε απαθανατιστεί για την αφίσα της ταινίας «Τι έκανες στον πόλεμο Θανάση;». 

 


Article featured image
Article featured image

Το εντυπωσιακό stencil το έφτιαξε η ομάδα «Political Stencil» στον τοίχο μιας πολυκατοικίας στην οδό Γούναρη στην Πάτρα, και αυτή είναι η 10η και προτελευταία τοιχογραφία που δημιουργείται για το φετινό ArtWalk 3.

Όπως λένε οι ίδιοι οι Political Stencil, είναι «ένα σύνολο ανθρώπων τυχαίας σύνθεσης, που προέκυψε από μια κοινή αναγκαιότητα. Κοινό στοιχείο όλων τους  είναι η τεχνική του stencil και το περιεχόμενο αυτής, το οποίο εμπεριέχει άμεσα ή έμμεσα πολιτικό μήνυμα και σχολιασμό.» Τα μέλη των Political Stencil είναι απόφοιτοι της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και συναφών σχολών γραφιστικής.

Το συγκεκριμένο mural έγινε με την ευγενική χορηγία της Κινηματογραφικής Λέσχης Πατρών, και το αποτέλεσμα με τον Θανάση να αποδρά και να τρέχει μακριά, είναι ένα από τα πιο όμορφα πράγματα που θα μπορούσαν να υπάρχουν σε έναν άχαρο τοίχο μιας πολυκατοικίας.

 

 



 

Πηγή: LUBEN 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ