Όταν η δικαιοσύνη σταματά να είναι τυφλή

Έπειτα από μία μεγάλη δικαστική διαμάχη, η οποία ξεσήκωσε την κοινή γνώμη και κινητοποίησε μεγάλο μέρος του πολιτικού, πολιτιστικού και πνευματικού κόσμου της Ελλάδας, οι δύο νέοι Ηριάννα και Περικλή, δικαιώθηκαν.

 


Article featured image
Article featured image

Ομόφωνα αθώοι κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων η Ηριάννα και ο Περικλής, που κατηγορούνταν για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς και σε πρώτο βαθμό είχαν καταδικαστεί σε 13 χρόνια κάθειρξη ο καθένας, χωρίς αναστολή.

Αμέσως μόλις ανακοινώθηκε η απόφαση, το ακροατήριο ξέσπασε σε χειροκροτήματα και συνθήματα επιδοκιμάζοντας τη δικαστική κρίση.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, τα στοιχεία που οδήγησαν στην απαλλακτική κρίση σχετίζονται με το γεγονός ότι το δείγμα DNA της Ηριάννας ήταν χαμηλής ποιότητας και ποσότητας και εντόνως αμφισβητούμενο, η άρση των επικοινωνιών των δύο κατηγορουμένων δεν έδειξε παράνομη δράση, ούτε όμως αποδείχθηκε ότι το σπίτι όπου έμεναν η Ηριάννα με τον σύντροφό της και τον Περικλή είχε μισθωθεί για παράνομες ενέργειες.

Τέλος, κρίθηκε ότι οι φιλικές σχέσεις που είχαν οι δύο κατηγορούμενοι με μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς δεν μπορούν να ποινικοποιηθούν.

Η απόφαση του δικαστηρίου ήρθε παρά την αντίθετη εισήγηση της εισαγγελέως. Η εισαγγελέας της έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων είχε ζητήσει να κριθούν ένοχοι Ηριάννα και Περικλής, όπως και πρωτοδίκως, για τη συμμετοχή τους στην τρομοκρατική οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς και την προμήθεια όπλων και πυρομαχικών.

Η εισαγγελική λειτουργός στην πρότασή της «στήριξε» την πραγματογνωμοσύνη των εργαστηρίων της ΔΕΕ για το DNA, λέγοντας ότι είναι αξιόπιστη και συνάδει με τα διεθνή πρότυπα και πρωτόκολλα. Μάλιστα, όσον αφορά το εργαστήριο υποστήριξε ότι η μέθοδος που χρησιμοποιεί είναι αξιόπιστη και εμπεριστατωμένη.

Κατά την εισαγγελέα, οι δύο κατηγορούμενοι, ανεξάρτητα εάν το αρνούνται για υπερασπιστικούς λόγους, είναι μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, με σκοπό την τέλεση αδικημάτων.

 

Με πληροφορίες από inews.gr


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ