Εξασθενούν οι άνεμοι και έρχονται 40άρια

Επιτέλους (;) καύσωνας.

 


Article featured image
Article featured image

Το ισχυρό, δροσερό δυτικό ρεύμα αέρα που άρχισε να επηρεάζει την περιοχή μας από χθες και έριξε αισθητά τη θερμοκρασία στο μεγαλύτερο μέρος του νησιού, συνεχίζει και σήμερα με τη πτώση της θερμοκρασίας να είναι αισθητή σε όλες τις περιοχές.

Χθες η θερμοκρασία σημείωσε αισθητή πτώση στα δυτικά, ορεινά/ημιορεινά και εσωτερικό με την μεγαλύτερη πτώση να σημειώνεται στη Λευκωσία, όπου από τους 39 βαθμούς που ανήλθε την Τετάρτη, χθες έφτασε μόλις τους 32 βαθμούς. Στα ανατολικά-νοτιοανατολικά τμήματα του νησιού η θερμοκρασία σημείωσε άνοδο με το σταθμό μας στη Λάρνακα να καταγράφει 35 βαθμούς Κελσίου σε σχέση με 33 βαθμούς την προηγούμενη μέρα.

Το ενισχυμένο, δροσερό δυτικό ρεύμα αέρα συνεχίζει μέχρι και το Σάββατο, ενώ από την Κυριακή αναμένεται εξασθένηση του.

Την ερχόμενη βδομάδα αναμένεται ιδιαίτερα θερμός καιρός με τη θερμοκρασία να σημειώνει αισθητή άνοδο από τη Δευτέρα. Από την Τρίτη μέχρι την Παρασκευή περίπου, αναμένονται θερμοκρασίες 40+ σε εσωτερικά πεδινά και ημιορεινά τμήματα του νησιού.



 

Αναλυτικά το δελτίο καιρού από το kitasweather.com

Ισχυρό, δροσερό δυτικό ρεύμα αέρα θα επηρεάζει την περιοχή μας μέχρι και το Σάββατο.

Σήμερα Παρασκευή αναμένεται κυρίως αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ, αλλά σύντομα θα ενισχυθούν σε 4-6 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 7 μποφόρ στα νότια και νοτιοανατολικά βόρεια παράλια. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 31 βαθμούς στο εσωτερικό, 26 έως 29 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 30 έως 32 στα υπόλοιπα παράλια και 21 στη Χιονίστρα.

Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 20 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 21-23 στα παράλια και 10 στη Χιονίστρα.

Το Σάββατο συνεχίζει κυρίως αίθριος καιρός και σχετικά δροσερός για την εποχή. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ, αλλά σύντομα θα ενισχυθούν σε 4-5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 6-7 μποφόρ στα νότια και νοτιοανατολικά παράλια. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 31 βαθμούς στο εσωτερικό, 26 έως 28 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 29 έως 32 στα υπόλοιπα παράλια και 21 στη Χιονίστρα.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος από χαμηλές νεφώσεις. Σταδιακά θα αρχίσουν να αναπτύσσονται νεφώσεις στα ορεινά και εσωτερικά τμήματα του νησιού και πιθανό να δώσουν μεμονωμένη βροχή ή καταιγίδα. Οι άνεμοι εξασθενούν σημαντικά και η θερμοκρασία σημειώνει μικρή άνοδο αλλά παραμένει 1-3 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ