Τα εντυπωσιακά κόκκινα φώτα, στο πιο ψηλό μονοπάτι της Κύπρου

Η Cyprus from Air μας έκανε και πάλι να ζηλέψουμε, δίνοντάς μας μια σειρά από εντυπωσιακές φωτογραφίες οι οποίες τραβήχτηκαν μια νύχτα με πανσέληνο, στο «Μονοπάτι Άρτεμις», στο Τρόοδος, το πιο ψηλό μονοπάτι του νησιού.

 


Article featured image
Article featured image

240 άτομα περπάτησαν το Σάββατο 30 Ιουνίου, μαζί με την ομάδα της Cyprus from Air, σε υψόμετρο 1940 μέτρων, στο Τρόοδος.

Πέρα από την αξέχαστη εμπειρία που φανταζόμαστε αποκόμισαν όλοι οι ορειβάτες, η ομάδα του Μάνου Μποτρίνι μάς δίνει την ευκαιρία να πάρουμε μια γεύση μέσα από 10 πολύ ωραίες φωτογραφίες που πόσταρε στο Facebook.

Τα κόκκινα φαναράκια που κρατούσαν οι ορειβάτες, έκαναν εντυπωσιακούς σχηματισμούς στο βουνό, έτσι όπως αποτυπώθηκαν στον φακό των 3 DSLR φωτογραφικών μηχανών της ομάδας (με τη μέθοδο του long exposure).

 

 

Ο λόγος που χρησιμοποιείται κόκκινο φως σε νυχτερινές πεζοπορίες είναι γιατί πρόκειται για το μοναδικό φως που δεν διεγείρει την ίριδά μας. Δηλαδή, ανάβοντάς το και σβήνοντάς το μετά, δεν χάνεται η όραση μας. Με κανονικό φως ή το φως του κινητού για παράδειγμα, θα πρέπει μετά να περάσουν από 15 μέχρι 20 λεπτά έτσι ώστε να προσαρμοστεί και πάλι η όρασή μας στο απόλυτο σκοτάδι.

Για την επόμενη βραδινή πεζοπορία της Cyprus from Air, η οποία λογικά θα πραγματοποιηθεί μέσα στον τρέχον μήνα, και δη στην αμέσως επόμενη πανσέληνο, συντονιστείτε με τη σελίδα της ομάδας στο Facebook.

 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ