Αυτές είναι οι πιο ακριβές και οι πιο φθηνές φοιτητουπόλεις για ενοίκιο

Πόσο χρεώνουν οι πιο δημοφιλείς προορισμοί για σπουδές για ένα διαμέρισμα ή για ένα δωμάτιο;

 


Article featured image
Article featured image

Η Student.com αποκαλύπτει πόσα χρειάζεσαι για ενοίκιο στους δημοφιλέστερους φοιτητικούς προορισμούς στον κόσμο 

Η έρευνα, η οποία φέτος ερευνά το κόστος ενοικίου των φοιτητών σε 125 πόλεις, αποκαλύπτει ότι οι φοιτητές στο Αλμπαθέτε (60$), στο Γιοχάνεσμπουργκ (76$) και στη Σιγκαπούρη (94$) ξοδεύουν τα λιγότερα χρήματα για το ενοίκιό τους ανα εβδομάδα.

Οι 3 πιο ακριβές πόλεις στον κόσμο, στις οποίες οι φοιτητές ξοδεύουν τα περισσότερα χρήματα για το ενοίκιο τους, είναι η Βοστώνη (464$), η Νέα Υόρκη (402$) και το Λονδίνο (339$). Η πιο ακριβή χώρα είναι η Αυστραλία (255$), όπου οι φοιτητές ξοδεύουν 19% περισσότερα χρήματα από τον παγκόσμιο μέσο όρο ενώ ακολουθεί το Ηνωμένο Βασίλειο (212$) και οι ΗΠΑ (204$).

Εκτός από την παγκόσμια κατάταξη, η ανάλυση περιλαμβάνει, επίσης, δεδομένα για χώρες όπως η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Γαλλία, η Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ με βάση το τοπικό τους νόμισμα.

 

Η Student.com, η μεγαλύτερη πλατφόρμα εύρεσης φοιτητικής στέγης παγκοσμίως, δημοσίευσε πριν μερικές ημέρες την ετήσια έρευνα σχετικά με τη δαπάνη ενοικίου για τους φοιτητές - Cities in Focus: 2018 Global Student Accommodation Indicator με τα αποτελέσματα να έχουν διαμορφωθεί ως εξής. 



Μεθοδολογία

Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας συλλέχθηκαν από ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα σε περισσότερους από 12.000 φοιτητές που ενοικίασαν το φοιτητικό τους δωμάτιο σε 125 πόλεις ανά τον κόσμο μέσω της Student.com, από την 1 Νοεμβρίου 2016 έως τις 31 Οκτωβρίου 2017. Οι τιμές ενοικίων στην παγκόσμια κατάταξη μετατράπηκαν σε Δολάρια ΗΠΑ την στιγμή της κράτησης, με βάση την τρέχουσα τιμή συναλλάγματος.

 

Για να δείτε την πλήρη ανάλυση, επισκεφτείτε: https://www.student.com/articles/accommodation-indicator-2018

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ