Ένας από τους πιο όμορφους γάμους που είδαμε φέτος στοίχισε ελάχιστα

Ακόμη και να μην είσαι φαν του θεσμού, αυτό το γαμήλιο άλμπουμ και το χαμηλό κόστος του γάμου, μάλλον θα σε κάνουν να αλλάξεις γνώμη.

 


Article featured image
Article featured image

Από το Μάιο ακόμη, έχουμε μπει σε ρυθμούς νυφικών και γαμήλιων πάρτι φίλων, συγγενών, συναδέλφων και πάει λέγοντας. Η άνοιξη και το καλοκαίρι άλλωστε είναι οι κατ’ εξοχήν μήνες για γάμους και άρα για πολλά και μαζεμένα έξοδα. 

Όχι μόνο βέβαια για τους καλεσμένους που πρέπει να γεμίσουν το φακελάκι, αλλά και για το ίδιο το ζευγάρι που πρέπει να υπολογίσει ένα αρκετά μεγάλο budget ούτως ώστε να διοργανώσει ένα γάμο όπως τον φαντάζεται.

Μήπως όμως, όλο αυτό είναι λίγο μέσα στο μυαλό μας; Μήπως οι πανάκριβοι και πολυέξοδοι γάμοι είναι λίγο κοινωνική επιβολή και μιμητισμός και όχι αναγκαιότητα με τη δικαιολογία «αφού όλα είναι ακριβά, πώς να το κάνεις φθηνότερα».

Όχι εντελώς αβάσιμη δικαιολογία σαφώς, αφού όντως πολλές από τις απαραίτητες υπηρεσίες που χρειάζεσαι για ένα γάμο έχουν τσουχτερές τιμές, ωστόσο πάντα υπάρχει η εναλλακτική λύση και αν είσαι κάπως διαλλακτικός και συζητήσιμος όλα μπορούν να γίνουν, όσο παραμυθένια τα έχεις φανταστεί, χωρίς να χρειάζεται να κάνεις 3 δάνεια μαζί για να τα πληρώσεις.

 



Αυτό έκανε και η 30χρονη Natasha Monique Anderson με τον 26χρονο Alex Franc Mikel από την Αυστραλία, οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν ήταν διατεθειμένοι να ξοδέψουν τα περίπου 65.000 δολάρια που κοστίζει κατά μέσο όρο ένας γάμος στην Αυστραλία.

Εξ ου και πέτυχαν να διοργανώσουν μια ονειρική γαμήλια τελετή δίνοντας μόλις 5.000 δολάρια και με αυτά πλήρωσαν τα πάντα- νυφικό, διακόσμηση, μαλλιά και μακιγιάζ.   

 



 

Το στόρι τους μπορεί να εμπνεύσει πολλά (και κυπριακά) ζευγάρια.

Το πρώτη βήμα ήταν να αποφασίσουν πού θέλουν να γίνει ο γάμος και πόσα άτομα θα καλέσουν. «Θέλαμε έναν μικρό γάμο, που να θυμίζει πιο πολύ πάρτι, με εκείνους που αγαπάμε περισσότερο. Οπότε καλέσαμε μόνο κοντινούς συγγενείς και φίλους», εξηγεί η Natasha.

Αν και αρχικά είχαν σκεφτεί τα νησιά Φίτζι ή τη Σρι Λάνκα, κατέληξαν να επιλέξουν έναν ξενώνα με αυλή στη Νέα Νότια Ουαλία, επειδή η αδερφή της νύφης ήταν ετοιμόγεννη. Για την ενοικίασή του πλήρωσαν 300 δολάρια. «Ενοικιάσαμε ένα σπίτι και κάναμε την τελετή στην αυλή, δίπλα στον αμπελώνα. Το μέρος ήταν ιδανικό από μόνο του, οπότε χρειαζόταν ελάχιστη διακόσμηση», λέει η 30χρονη νύφη. 

 



 

Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρόσθεσαν κάποιες γαμήλιες πινελιές στο χώρο. «Ξόδεψα πολύ χρόνο ψάχνοντας για εναλλακτικούς τρόπους διακόσμησης. Αγόρασα ό,τι χρειαζόμουν από το eBay και το Gumtree, επειδή ήθελα μια ρουστίκ, boho αίσθηση. Αγόρασα από το eBay λαμπάκια και 90 τύπου βαζάκια, διακοσμημένα με τριχιά και κορδέλα, από μια άλλη γυναίκα που πουλούσε τα αντικείμενα του γάμου της δεύτερο χέρι. Όλα μαζί κόστισαν 40 δολάρια», λέει η Natasha. 

Η μητέρα της κέντησε στο χέρι γιρλάντες από δαντέλα, τις οποίες κρέμασαν κατά μήκος του διαδρόμου, μαζί με τα φαναράκια. Η αδερφή της διακόσμησε το διάδρομο με φύλλα ελιάς και λουλούδια από το σπίτι τους. 

«Χρησιμοποίησα επίσης ένα φοβερό σάιτ, που λέγεται One Flare, και σου δίνει τη δυνατότητα να βρεις άτομα να σου κάνουν διάφορες δουλειές. Από εκεί βρήκα τον φωτογράφο, τον κομμωτή και τον μακιγιέρ. Το καλό είναι πως έχει ποικιλία οπότε μπορείς να βρεις κάτι ανάλογο με το πορτοφόλι σου», σημειώνει η ίδια.    Για τα μαλλιά και το μακιγιάζ πλήρωσε 620 δολάρια και άλλα 109 δολάρια για το «διάδρομο», που ήταν ένα χαλί, το οποίο τώρα έχουν βάλει στο σπίτι τους.   

 



 

Τις καρέκλες για τους καλεσμένες δανείστηκε από τον ξενώνα, ενώ αγόρασε επίσης έναν μαυροπίνακα και ποτήρια και λοιπά χρηστικά για τα ποτά τα πήρε από το Kmart, φτιάχνοντας μια γωνιά για κοκτέιλ.     

«Υπάρχουν κάποιοι τομείς από τους οποίους μπορείς εύκολα να κόψεις χρήματα, για παράδειγμα μπορείς να βάλεις μουσική από το Spotify. Αλλά για τον φωτογράφο αξίζει να δώσεις, καθώς και για το φαγητό. Δώσαμε 595 δολάρια στην Kendell Tyne, που ήρθε για 1-2 ώρες, αντί για το πακέτο έξι ωρών. Θέλαμε απλώς μερικά στιγμιότυπα από την τελετή και κάποιες ομαδικές φωτογραφίες», λέει η Natasha, σημειώνοντας πως το φαγητό ανέλαβε εταιρία catering και τους κόστισε 1.500 δολάρια. 

 







 

Μικρές συμβουλές για να μειώσετε τα έξοδα του γάμου  

- Γίνετε δημιουργικοί- βάλτε φίλους και συγγενείς να σας βοηθήσουν, αν μπορούν, με τη διακόσμηση.

- Μην αγοράσετε γαμήλια τούρτα. Συχνά αυτό διπλασιάζει το κόστος. 

- Κάντε την έρευνά σας στο διαδίκτυο. Συγκρίνετε τιμές και αγοράστε ό,τι χρειάζεστε από σάιτ όπως τα Etsy, eBay και Gumtree.  - Χρησιμοποιείστε πράγματα από δεύτερο χέρι. 

- Μειώστε τα έξοδα σε τομείς που δεν σημαίνουν πολλά για εσάς και ξοδέψτε περισσότερα σε πράγματα που έχουν σημασία. 

- Αν μπορείτε, προσλάβετε φωτογράφο μόνο για μερικές ώρες αντί να κλείσετε ολόκληρο το «γαμήλιο πακέτο». Αυτό συχνά εξοικονομεί πολλά χρήματα. 

- Δανειστείτε όσα περισσότερα πράγματα μπορείτε- αγοράστε κάτι μόνο αν πρόκειται να το χρησιμοποιήσετε και μελλοντικά, όπως το χαλί για τον διάδρομο που πήραν ο Alex και η Natasha κι έχουν τώρα στο σπίτι τους. 

- Θυμηθείτε πως δεν χρειάζεται να ξοδέψετε μια μικρή περιουσία ή πάρα πολύ χρόνο για να ετοιμάσετε τον γάμο των ονείρων σας.

 


LIFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ