Η Μαίρη ζει σε ένα χωριό έξω από τη Λευκωσία

«Μιλώ με την οικογένειά μου όσο πιο συχνά μπορώ. Η μητέρα μου συνήθως με ενθαρρύνει να μην τα βάζω κάτω, επειδή όπως μου λέει, το μέλλον είναι πολύ πιο σπουδαίο από αυτό που βλέπω σήμερα γύρω μου».

 


Article featured image
Article featured image

Αυτή είναι η μία απάντηση της Μαίρης που ξεχώρισα. Η άλλη είναι η εξής:

 

«Ακούς και βλέπεις πολλά πράγματα τα οποία λες πως δεν μπορεί να είναι αλήθεια. Όχι, δεν μπορεί να είναι αλήθεια, αποκλείεται. Και παρόλο που τώρα ζούμε σε έναν παγκοσμιοποιημένο, εκλεπτυσμένο πλανήτη, κάποιοι εξακολουθούν να βρίσκονται στο σκοτάδι. Χρειάζονται κάποιον να τους δείξει το φως».

Η Μαίρη είναι από την Νιγηρία. Νοικιάζει ένα σπίτι σε ένα χωριό έξω από τη Λευκωσία, όπου τα ενοίκια είναι πιο φτηνά… Δεν ανησυχεί για το μέλλον της γιατί πιστεύει στον Θεό. Κάθε Κυριακή πάει στην εκκλησία μαζί με άλλους Νιγηριανούς που ζούνε εδώ. Εκεί είναι, λέει, το μοναδικό μέρος όπου αισθάνεται αγαλλίαση, εκεί παίρνει δύναμη για να πιστεύει σε ένα καλύτερο αύριο.

Η συνέντευξη έγινε από τη δημοσιογράφο-συγγραφέα Ελένη Ξένου, στο πλαίσιο του καινούργιου πρότζεκτ της που φέρει την ονομασία «Ηello Stranger». Ένα πρότζεκτ που έχει σαν στόχο να μας γνωρίσει τους... «δικούς» μας ξένους. Γιατί ο καθένας τους έχει όνομα, ιστορία και τα δικά του όνειρα!

 

 

Έρευνα/συνεντεύξεις: Ελένη Ξένου

Σκηνοθεσία/κινηματογράφηση: Χριστόφορος Ροδίτης

Μουσική: Μαρία Πανοσιάν (άλμπουμ: Red Soul / Home)

 

Μπορείτε επίσης να δείτε το πρώτο επεισόδιο του «Hello Stranger» στο www.elenixenou.com


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ