Τρεις λόγοι για τους οποίους το «Youth Empowered» ξεχωρίζει

Η νέα γενιά στο επίκεντρο του πρωτοποριακού Προγράμματος της Α/φοι Λανίτη και της Coca-Cola. 


Article featured image
Article featured image

Καινοτόμο, δημιουργικό και παραγωγικό χαρακτήρισαν το πρόγραμμα “Youth Empowered” της Α/φοι Λανίτη και της Coca-Cola, όσοι νέοι είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο τριήμερο σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Πολιτιστικό Κέντρο Τρακασόλ, στη Λεμεσό.

Περισσότεροι από 200 νέοι και νέες, ηλικίας 18-30 ετών, που βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας, συναντήθηκαν με δεκάδες στελέχη από εταιρείες και οργανισμούς της κυπριακής αγοράς, με σκοπό να βελτιώσουν τις προσωπικές και επαγγελματικές τους δεξιότητες, διεκδικώντας παράλληλα θέσεις εργασίας. Νέοι που συμμετείχαν στο “Youth Empowered” μας εξηγούν για ποιους λόγους το Πρόγραμμα ξεχωρίζει και γιατί θα παρότρυναν τους συνομήλικούς τους να μην χάσουν αντίστοιχη ευκαιρία στο μέλλον. Επιπρόσθετα, στελέχη που έλαβαν μέρος ως μέντορες, μιλούν για τις επαγγελματικές ευκαιρίες  που προκύπτουν  μέσα από το πρωτοποριακό Πρόγραμμα της Α/φοι Λανίτη και της Coca-Cola.

 

Για την απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων

«Το 'Youth Empowered' είναι πολύ καινοτόμο και δημιουργικό. Έμαθα πολλά νέα πράγματα καθώς είχα κάτι να πάρω από κάθε ομιλία. Σε κάθε παρουσίαση ή εργαστήριο, υπάρχουν συμβουλές που σου μένουν και στο τέλος έχεις κάτι να κρατήσεις. Λαμβάνοντας μέρος συνειδητοποιείς ποια είναι τα σημαντικά στοιχεία που θα σε βοηθήσουν περαιτέρω στο χώρο εργασίας και που θα πρέπει να επικεντρωθείς για να τα εξελίξεις»

- Χρυστάλλα Καπνίση, 21 ετών

«Το Πρόγραμμα ήταν πολύ παραγωγικό. Μου έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση όσα έμαθα αναφορικά με το τι ψάχνουν περισσότερο οι εργοδότες από εμάς. Μέσω των παρουσιάσεων καταφέραμε να μπούμε και εμείς στο μυαλό τους. Επιπρόσθετα, απαντήθηκαν όσες απορίες είχα αναφορικά με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ειδικότερα στο πως μπορούν να αξιοποιηθούν στις προσπάθειες μας για εξεύρεση εργασίας». ​

- Τιμόθεος Κρόκος, 26 ετών

 



 



Για τις ευκαιρίες δικτύωσης που προσφέρει

«Το Youth Empowered  είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για να γνωρίσεις κόσμο και ιδιαίτερα, να έρθεις σε επαφή με ανθρώπους σημαντικούς. Ταυτόχρονα, γνωρίζεις άτομα που βρίσκονται επίσης στην αρχή της καριέρας τους και ως εκ τούτου μοιράζεστε τους ίδιους προβληματισμούς. Θα το σύστηνα ανεπιφύλακτα σε όλους! Θέλω πραγματικά να ευχαριστήσω τους διοργανωτές που δίνουν αυτή την προσοχή στους νέους της Κύπρου γιατί το να επενδύεις στους νέους της Κύπρου είναι το ίδιο με το να επενδύεις στην Κύπρο» - Φοίβος Νεοκλέους, 26 ετών

 

Για την επαγγελματική προοπτική

 «Η EY προσφέρει 2 internships σε συμμετέχοντες του Προγράμματος δίνοντας τη δυνατότητα σε νέους ανθρώπους να αποκτήσουν εμπειρίες μέσα από την επαγγελματική τους δραστηριοποίηση σε ένα σύγχρονο επαγγελματικό περιβάλλον. Θεωρούμε ότι αυτό είναι κάτι που προσφέρει στους νέους σημαντικές παραστάσεις για να μπορούν να αναπτύξουν σωστά τα επόμενα τους επαγγελματικά βήματα»

- Γιάννης Παναγιώτου, Διευθυντής, Συμβουλευτικές Υπηρεσίες, Ernst & Young (EY).

«Στην ΑΚΤΗ έχουμε εργοδοτήσει παιδιά που συμμετείχαν στο περσινό Youth Empowered. Τα παιδιά που αφιερώνουν τρεις μέρες από τον ελεύθερο τους χρόνο για να μάθουν καινούργια πράγματα, σημαίνει ότι είναι παιδιά που έχουν το κίνητρο, τη θέληση και μπορούν να ενταχθούν σε μια ομάδα εργασίας και αυτό είναι κάτι που νομίζω ότι όλοι οι επαγγελματίες το ξέρουν. Το Πρόγραμμα είναι ουσιαστικά ένας τρόπος με τον οποίο βοηθιούνται τα παιδιά που συμμετέχουν να έρθουν σε επαφή με πιθανούς μελλοντικούς συνεργάτες ή εργοδότες»

- Ξένια Ι. Λοϊζίδου, Ακτομηχανικός, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου ΑΚΤΗ, Κέντρο Μελετών και Έρευνας

 



Διάβασε επίσης: Youth Empowered: Στόχος είναι, μέχρι το 2020, να λάβουν τα απαραίτητα εφόδια 3.000 νέοι στην Κύπρο



 





15 εταιρείες και οργανισμοί ένωσαν δυνάμεις

Αξίζει να σημειωθεί πως δεκαπέντε εταιρείες και οργανισμοί όπως CIM, Microsoft, EY, Delema/ΜcCANN, CYTA, ΑΝΤ1, ΙΝBusiness, Cyprus Marketing Youth Society, ergodotisi.com, ΑΚΤΗ, Grantexperts, Compass4U και Gloria Jeans, ένωσαν εθελοντικά τις δυνάμεις τους με την Α/φοι Λανίτη και την Coca-Cola, δημιουργώντας ένα δυναμικό δίκτυο γνώσης και δικτύωσης.

 

Live η καινοτόμα πλατφόρμα e-learning του Youth Empowered

Στοχεύοντας στην περαιτέρω ενίσχυση της νέας γενιάς, Α/φοι Λανίτη και η Coca-Cola, παρουσίασαν για πρώτη φορά, στο πλαίσιο του φετινού “Youth Empowered”, την καινοτόμα ψηφιακή πλατφόρμα e-learning του Προγράμματος. Μέσα από το youthempoweredhub.com.cy, οι νέοι αποκτούν πρόσβαση εντελώς δωρεάν σε δέκα εκπαιδευτικές ενότητες e-learning, για θέματα όπως η σωστή προετοιμασία για συνέντευξη, δεξιότητες project management, συμβουλές δημιουργίας και καλλιέργειας επαγγελματικού δικτύου και βασικές γνώσεις οικονομικών. Επιπρόσθετα, έχουν τη δυνατότητα να δικτυωθούν με στελέχη της αγοράς, παρακολουθήσουν virtual classrooms και να λάβουν μέρος σε ένα προηγμένης τεχνολογίας τεστ αυτοαξιολόγησης, εντοπίζοντας τα προτερήματα και τις αδυναμίες τους.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ