Πάνω από 40 βαθμούς κελσίου σήμερα η θερμοκρασία στην Κύπρο

Οι TOP 3 ειδήσεις της ημέρας -στις 10:00 ακριβώς.

 


Article featured image
Article featured image

Παρακάτω, οι μέχρι στιγμής (ώρα 10:00) 3 σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας –Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018- όπως τις είδε η CITY.

 

 

24 ώρες πριν από την κρίσιμη ολομέλεια της Βουλής για τον Συνεργατισμό  

Στο ίδιο έργο θεατές βρισκόμαστε και πάλι, με την κυβέρνηση να απειλεί/εκλιπαρεί τη Βουλή να ψηφίσει τα νομοσχέδια για τις εγγυήσεις σε σχέση με τη συμφωνία Συνεργατισμού – Ελληνικής και τα κόμματα να απαντούν με κριτική και επίρριψη ευθυνών.

Image result for βουλή κύπρος

Ήδη κάποια κόμματα έχουν τοποθετηθεί υπέρ και άλλα εναντίον στα κρατικά νομοσχέδια,  ωστόσο η μέρα της κρίσης είναι αύριο Παρασκευή 6 Ιουλίου. Σήμερα, Πέμπτη, η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, συνέρχεται εκ νέου στις 09.30 για τέταρτη συνεχή ημέρα για να συνεδριάσει για τα φλέγοντα ζητήματα που εκκρεμούν, ούτως ώστε να συζητηθούν αύριο στην ολομέλεια.

 

 

Συνεχίζει να μας λιώνει το κορμί ο καύσωνας   

Κάναμε παράπονα ότι πέρασε ο Ιούνιος και δεν απολαύσαμε καλοκαίρι και μπαίνοντας ο Ιούλιος είπε να ανέβει απευθείας στους 40 βαθμούς, για να μας ικανοποιήσει. Συνεχίζει και σήμερα ο καύσωνας σε όλη την Κύπρο, με τη θερμοκρασία να ξεπερνά τους 40 βαθμούς κελσίου στο εσωτερικό, στους 32 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 34 στα υπόλοιπα παράλια και στους 31 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

 

 

Τέρμα στις πωλήσεις πλαστικών μιας χρήσης ως το τέλος 2019 από Lidl Κύπρου 

Image result for plastic forks and knife

Η Lidl Κύπρου ανακοινώνει ότι ως το τέλος του 2019 θα σταματήσει την πώληση πλαστικών ειδών μιας χρήσης όπως καλαμάκια, ποτήρια, πιάτα, μαχαιροπίρουνα και μπατονέτες για τα αφτιά και στα 17 καταστήματα που διαθέτει στην Κύπρο.  «Τη θέση τους θα πάρουν προϊόντα από εναλλακτικά και ανακυκλώσιμα υλικά, για τα οποία η εταιρία ήδη συνεργάζεται με τους προμηθευτές της», αναφέρεται σε ανακοίνωσή της. Στη συνέχεια, προστίθεται, «θα θέσει ως στόχο την κατάργηση και προσαρμογή στα καλαμάκια που υπάρχουν στην κατηγορία των χυμών, αναψυκτικών και ποτών».   «Στη στρατηγική μας για το πλαστικό ακολουθούμε μια σαφή προσέγγιση, η οποία συνοψίζεται στο τρίπτυχο: Αποφεύγουμε – Μειώνουμε –Ανακυκλώνουμε. Καταργώντας τα πλαστικά είδη μιας χρήσης αποφεύγουμε τη χρήση πλαστικού, συμβάλλοντας έτσι στην επίτευξη του στόχου που έχει τεθεί από την εταιρία μας για την μείωση του πλαστικού», ανέφερε ο Πέτρος Πέτρου, Δ/ντής Αγορών της Lidl Κύπρου . [Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ]


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ