Μέχρι και το Σάββατο συνεχίζει ο (ανυπόφορος) καύσωνας

Άργησε, αλλά μπήκε δυναμικά το πολύ καυτό καλοκαίρι.

 


Article featured image
Article featured image

Χθες Τετάρτη η θερμοκρασία σημείωσε περαιτέρω άνοδο σε σχέση με την Τρίτη, με την υψηλότερη θερμοκρασία να καταγράφεται από σταθμό του Τμήματος Μετεωρολογίας, στο FD Visitor Center στην Αθαλάσσα (Λευκωσία), με 41.5 (42) βαθμούς Κελσίου.

Η πιο υψηλή θερμοκρασία που καταγράφηκε χθες από τους δικούς μας μετεωρολογικούς σταθμούς, ήταν στα Show Room της BMW στα Λατσιά, με 39.9 (40) βαθμούς Κελσίου. Επίσης, υψηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν τοπικά και σε ημιορεινά τμήματα του νησιού όπου για παράδειγμα στον Κάμπο, που βρίσκεται γύρω στα 750 μέτρα, καταγράφηκε θερμοκρασία 40.3 βαθμούς Κελσίου από σταθμό του Τμήματος Μετεωρολογίας.

Χθες βράδυ, επίσης επικρατούσαν πολύ υψηλές θερμοκρασίες με τον υδράργυρο να μην πέφτει κάτω από 26 βαθμούς Κελσίου σε αρκετά εσωτερικά τμήματα του νησιού.

Το Σάββατο η θερμοκρασία σημειώνει μικρή πτώση σε σχέση με την Πέμπτη/Παρασκευή, αλλά παραμένει γύρω στους 40-41 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, όπου και θα συνεχίσει να ισχύει η κίτρινη προειδοποίηση. Τα επίπεδα υγρασίας τις μέρες του καύσωνα θα είναι σε χαμηλά επίπεδα, κυρίως τις πολύ θερμές ώρες της ημέρας.

Την Κυριακή θα αρχίσει να επηρεάζει την περιοχή μας μέτριο, πιο δροσερό, δυτικό ρεύμα αέρα, το οποίο θα αρχίσει να ρίχνει τη θερμοκρασία, αρχικά από τα δυτικά και μέχρι αργά το απόγευμα η πτώση θα είναι αισθητή σε όλο το νησί. Ο υδράργυρος, ωστόσο, αναμένεται να φτάσει τους 37-38 βαθμούς Κελσίου τοπικά, στο ανατολικό μισό του νησιού.



Αναλυτικά το δελτίο καιρού από το kitasweather.com

Σήμερα Πέμπτη ο καιρός θα είναι παντού ηλιόλουστος εκτός από τα υψηλότερα ορεινά, όπου θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ, για να ενισχυθούν σταδιακά σε θαλάσσιους 3-4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 3-5 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει στους 42 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 33 έως 36 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 35-38 στα νότια και ανατολικά παράλια, 36 έως 40 στα ημιορεινά (αναλόγως υψομέτρου και γεωγραφικής θέσης) και στους 30 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι αίθριος και πολύ θερμός. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι έως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 26 βαθμούς στο εσωτερικό, 24 έως 26 στα παράλια και 18 στη Χιονίστρα. Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι παντού ηλιόλουστος εκτός από τα υψηλότερα ορεινά, όπου θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ, για να ενισχυθούν σταδιακά σε θαλάσσιους 3-4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 3-5 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει στους 42 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 33 έως 36 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 35-38 στα νότια και ανατολικά παράλια, 36 έως 40 στα ημιορεινά (αναλόγως υψομέτρου και γεωγραφικής θέσης) και στους 30 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι παντού ηλιόλουστος εκτός από τα υψηλότερα ορεινά, όπου θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ, για να ενισχυθούν σταδιακά σε θαλάσσιους 3-4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει στους 40-41 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 32 έως 35 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 34-36 στα νότια και ανατολικά παράλια, 32 έως 38 στα ημιορεινά (αναλόγως υψομέτρου και γεωγραφικής θέσης) και στους 28 βαθμούς στη Χιονίστρα.

 

Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Κύπρου

Εποχική χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Το απόγευµα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς 3 αλλά στα παράλια µέχρι µέτριοι 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τις αυγινές ώρες πιθανό να σχηµατιστούν τοπικά αραιή οµίχλη και χαµηλές νεφώσεις. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί, γενικά ασθενείς 3 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη αλλά στα δυτικά θα παραµείνει λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 27 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 24 στα παράλια και στους 20 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά µεταβλητοί, ασθενείς 3 µποφόρ για να καταστούν µέχρι το απόγευµα νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι το λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 42 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 33 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 35 στα υπόλοιπα παράλια και στους 31 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα ο καιρός θα παραµείνει κυρίως αίθριος. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά µικρή πτώση.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ