Μαρίνα Λεμεσού: The last round

Article featured image
Article featured image

Λίγο πριν από τα επίσημα εγκαίνια (19/6) ενός από τα πιο πολυδιαφημιζόμενα και από ορισμένους αμφισβητούμενα έργα που έγιναν ποτέ στην Κύπρο, αποκαλύπτουμε όλες τις λεπτομέρειες που θα θέλατε να μάθετε. Από τον Ανδρέα Κάτσιη.

 

Ένα έργο ορόσημο για τη Λεμεσό αλλά και για ολόκληρη την Κύπρο, η Μαρίνα Λεμεσού αποτελεί τον πυρήνα εκείνο που θα δώσει ενδεχομένως ώθηση στην οικονομία του τόπου και θα αλλάξει ολοκληρωτικά το πρόσωπο της πόλης.

Μετά από χρόνια εργασιών, αναβολών, δημοσιευμάτων και εικασιών, το πολυδάπανο έργο αξίας πέραν των 350εκ. ευρώ, ολοκληρώνεται και τοποθετεί πλέον την Κύπρο στο ναυτικό χάρτη σκαφών αναψυχής, ενώ συμβάλει αισθητά στην ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης του νησιού.

Μοναδική στο είδος της, σίγουρα θα προσφέρει, ένα νέο τρόπο ζωής. Ο υποδειγματικός σχεδιασμός της και η προνομιακή της τοποθεσία, είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που την κάνουν να ξεχωρίζει από άλλες μαρίνες. Σκοπός όλου αυτού του εγχειρήματος είναι η προσέλκυση ποιοτικού  τουρισμού και επενδύσεων, τα οποία θα συμβάλουν θετικά στις επιχειρήσεις της πόλης και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με την υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της «Limassol Marina», Σοφία Παρασκευά, έχει ήδη ολοκληρωθεί το 80% της Μαρίνας Λεμεσού, ενώ έως τώρα έχουν υπογραφεί συμβόλαια, για πωλήσεις ακινήτων, αξίας πέραν των €130 εκατομμυρίων.

Η Μαρίνα Λεμεσού έχει ήδη καλωσορίσει τους πρώτους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων στα οικιστικά συγκροτήματα Nereids και Thetis Residences. Με την παράδοση των διαμερισμάτων, την άφιξη των πρώτων σκαφών και την ολοκλήρωση των γραφείων Διοίκησης της Μαρίνας, συνεχίζονται επίσης τα έργα στην εμπορική περιοχή, η οποία αναμένεται να λειτουργήσει επίσημα σε λιγότερο από ένα μήνα.

Κοντά στην εμπορική ανάπτυξη, τα διαμερίσματα του Thetis Residences έχουν το πλεονέκτημα της εκπληκτικής θέας της Μαρίνας αλλά και της Μεσογείου. Τοποθετούνται δίπλα στο γυμναστήριο και στο κέντρο ευεξίας. Επίσης, υπάρχει εύκολη και άμεση πρόσβαση στον παραλιακό πεζόδρομο και στο κέντρο της πόλης. Αξίζει να σημειωθεί πώς η Μαρίνα Λεμεσού είναι το μόνο έργο που διαθέτει θέσεις ελλιμενισμού ακριβώς μπροστά από τις ιδιωτικές επαύλεις. Οι αγοραστές προέρχονται από την Κύπρο, τη Ρωσία, τις Αραβικές και τις Ευρωπαϊκές χώρες. Ενδεικτικά οι  τιμές για τις οικιστικές αναπτύξεις κυμαίνονται από €370,000 μέχρι €8,435,000. Στο σύνολό του το έργο θα φιλοξενεί 162 πολυτελή διαμερίσματα και 74 επαύλεις.

Όσο αφορά την εμπορική ανάπτυξη του έργου στη Μαρίνα θα στεγάζονται συνολικά 54 εστιατόρια & καταστήματα. Από αυτά τα 40 θα είναι καταστήματα, ενώ μόνο τα 14 θα είναι εστιατόρια και καφετέριες. Στο χώρο θα υπάρχουν επίσης Spa, πολιτιστικό κέντρο, γυμναστήριο και χώρος στάθμευσης 750 θέσεων.

Επιγραμματικά, τα εμπορικά καταστήματα και εστιατόρια τα οποία έχουν συμφωνήσει έως τώρα για να λειτουργήσουν στην Μαρίνα Λεμεσού, είναι τα Spa & Fitness, το Breeze Group’s Lounge Bar, το Mediterranean Cuisine, το Pyxida Fish Tavern, το Calma Café, το The Yacht Club. Επίσης, ο όμιλος PHC θα λειτουργήσει τα Wagamama, TGI Friday’s, Pizza Hut, KFC, Derlicious, Caffé Nero και HOBO Mediterraneo.

Στο χώρο θα μπορείς να βρεις επίσης minimarket, φαρμακεία, οπτικά είδη και ενοικιάσεις αυτοκινήτων. Βεβαίως, οι μεγάλοι οίκοι μόδας από το εξωτερικό δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν, αφού Ralph Lauren, Iceberg και Paul Smith είναι μερικά από τα labels που θα μπορεί κάποιος να βρει στην Μαρίνα Λεμεσού.

Ένα μεγαλεπήβολο έργο, σε λίγες μέρες ανοίγει τις πύλες του, έτοιμο να υποδεχτεί όλη την Κύπρο, χαρίζοντας μια μοναδική εμπειρία χαλάρωσης, διασκέδασης, πολυτέλειας και ποιότητας. Η Μαρίνα Λεμεσού σηματοδοτεί το νέο ξεκίνημα, αποτελεί την απόδειξη πώς τελικά κάτι μπορεί να αλλάξει και να μας βγάλει από αυτή την στασιμότητα που έχουμε περιέλθει εδώ και μερικά χρόνια.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ