Επανέρχεται ο καύσωνας από αύριο Παρασκευή [μέχρι και 42 βαθμούς κελσίου]

Όχι ότι τις προηγούμενες ημέρες τα είχαμε δροσιά, αλλά όπως φαίνεται από αύριο Παρασκευή τα πράγματα χειροτερεύουν.

 


Article featured image
Article featured image

Όπως αναφέρει το δελτίο του kitasweather.com  πολύ θερμές αέριες μάζες αναμένεται να εγκατασταθούν στην περιοχή μας από αύριο, οι οποίες θα παραμείνουν μέχρι τουλάχιστον και τη Δευτέρα, όπου αναμένονται συνθήκες καύσωνα.

Η θερμοκρασία θα εκτοξευτεί στα ύψη με τον υδράργυρο να φτάνει τους 40 έως 42 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά τμήματα του νησιού. Εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες και συνθήκες καύσωνα αναμένονται και στα ορεινά/ημιορεινά αλλά και ανατολικά και νότια τμήματα του νησιού.



Αναλυτική πρόγνωση από το kitasweather.com 

Σήμερα Πέμπτη, ο καιρός θα είναι παντού ηλιόλουστος εκτός από τα υψηλότερα ορεινά, όπου θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ, για να ενισχυθούν σταδιακά σε νοτιοδυτικούς έως βορειοδυτικούς 3-5 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ στα νότια και νοτιοανατολικά παράλια. 

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει έως τους 38 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 30 έως 32 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 32-34 στα νότια και ανατολικά παράλια, 29 έως 35 στα ημιορεινά (αναλόγως υψομέτρου και γεωγραφικής θέσης) και στους 25 βαθμούς στη Χιονίστρα. Το βράδυ ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος. Τις αυγινές ώρες αναμένεται να εμφανιστεί τοπικά αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. 

Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι έως βορειοδυτικοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό, 22 έως 24 στα παράλια και 15 στη Χιονίστρα. 

Αύριο Παρασκευή μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης ο καιρός θα καταστεί παντού ηλιόλουστος εκτός από τα υψηλότερα ορεινά, όπου θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Η θερμοκρασία σημειώνει αισθητή άνοδο και αναμένονται συνθήκες καύσωνα σε εσωτερικά τμήματα του νησιού όπως και στα ορεινά/ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ, για να ενισχυθούν σταδιακά σε θαλάσσιους 3-4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει στους 40-41 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 31 έως 34 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 34 έως 36 στα νότια και ανατολικά παράλια, 30 έως 36 στα ημιορεινά (αναλόγως υψομέτρου και γεωγραφικής θέσης) και στους 29 βαθμούς στη Χιονίστρα. Το βράδυ ο καιρός θα είναι αίθριος και πολύ θερμός. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι έως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 26 βαθμούς στο εσωτερικό, 23 έως 25 στα παράλια και 20 στη Χιονίστρα. Το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα συνεχίζει κυρίως αίθριος και πολύ θερμός καιρός και αναμένονται συνθήκες καύσωνα στο μεγαλύτερο μέρος του νησιού.

 

Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Κύπρου

Εποχική χαµηλή πίεση, ενώ σχετικά θερµή αέρια µάζα θα επηρεάζει την περιοχή από αύριο. Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τοπικά αναµένεται να σχηµατιστεί χαµηλή νέφωση και αργότερα, πιθανό, αραιή οµίχλη. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς, 3 µποφόρ, αλλά αρχικά, στα δυτικά και τα νότια παράλια, µέχρι µέτριοι, 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά γενικά λίγο ταραγµένη και στα ανατολικά ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 23 βαθµούς στο εσωτερικό και τα παράλια και γύρω στους 17 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί, το πρωί ασθενείς και στα νότια παράλια µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ για να καταστούν, το απόγευµα, µέτριοι, 4 µποφόρ και στα νότια παράλια ισχυροί µέχρι πολύ ισχυροί, 5 µε 6 µποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη αλλά το απόγευµα, στα προσήνεµα, µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 39 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 32 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 35 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 31 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Αύριο το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τοπικά αναµένεται να σχηµατιστεί χαµηλή νέφωση. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι αρχικά λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη, για να καταστεί σταδιακά λίγο ταραγµένη. Το Σάββατο, την Κυριακή και τη ∆ευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο το Σάββατο, για να κυµανθεί σε επίπεδα ψηλότερα των µέσων κλιµατολογικών τιµών, ενώ στη συνέχεια θα σηµειώσει σταδιακά πτώση, για να επανέλθει, τη ∆ευτέρα, κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ