Πρωτιά και παγκύπριο ρεκόρ για Κύπριους αθλητές σε διεθνείς αγώνες στίβου

Οι TOP 3 ειδήσεις της ημέρας -στις 10:00 ακριβώς.

 


Article featured image
Article featured image

Παρακάτω, οι μέχρι στιγμής (ώρα 10:00) 3 σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας –Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018- όπως τις είδε η CITY.

 

Μία 1η θέση και ένα νέο παγκύπριο ρεκόρ για τους Κύπριους αθλητές σε διεθνείς αγώνες στίβου 

Την πρώτη θέση με άλμα στα 6.59μ. κατέκτησε η Κύπρια πρωταθλήτρια Νεκταρία Παναγή στο Μήκος, στα πλαίσια του ελληνικού Γκράν Πρί «Δαβιτζόγλεια» που είναι έγινε χθες στην Καβάλα, σύμφωνα με την ΚΟΕΑΣ.

 



Στο μεταξύ, νέο παγκύπριο ρεκόρ, με επίδοση 51.14, πέτυχε η Ελένη Αρτυματά στα 400μ., στο Διεθνές Μίτινγκ Gala Dei Castelli στην πόλη Μπελιζόνα της Ελβετίας. Η Αρτυματά που ήταν 2η, βελτίωσε κατά 5 εκατοστά το προηγούμενο ρεκόρ που πέτυχε στην Ταραγόνα της Ισπανίας στους Μεσογειακούς Αγώνες. 

Την 4η θέση, με επίδοση 13.50 στα 110μ. εμπόδια, κατέκτησε ο Μίλαν Τραϊκοβιτς στο Διεθνές Μίτινγκ Gala Dei Castelli που έγινε χθες στην Ελβετία. Τέλος, την 5η θέση κατέκτησε την Τρίτη ο Νίκανδρος Στυλιανού στο Διεθνές Μίτινγκ Sotteville Les – Rouen στη Γαλλία, στο Επί Κοντώ με άλμα στα 5.30μ.



 



30 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 25 αγνοούνται σε ναυάγιο ανοικτά της Γιαλούσας 

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι, οι οποίοι επέβαιναν σε πλοιάριο με πρόσφυγες, έχασαν την ζωή τους ανοικτά της Γιαλούσας, όταν αυτό βυθίστηκε. Αυτό ανέφερε ο Δήμαρχος Μερσίνης, Μπουρχανετίν Κοτζιαμάζ, όπου έχουν μεταφερθεί οι σοροί αλλά και οι διασωθέντες του πλοιαρίου με πρόσφυγες που ναυάγησε το πρωί της Τετάρτης ανοικτά της Γιαλούσας.

 



Συριακής καταγωγής οι μετανάστες του ναυαγίου, πολλοί από τους οποίους δεν έφεραν σωσίβια, σύμφωνα με πληροφορίες, και αυτός είναι ο λόγος που εκτιμάται ότι οδήγησε στους δεκάδες νεκρούς και αγνοούμενους.

Ένα παιδί, μία γυναίκα και οι υπόλοιποι άνδρες είναι οι διασωθέντες του ναυαγίου με την τ/κ ιστοσελίδα Kibris Postasi να επικαλείται πληροφορίες πως μία εκ των θυμάτων ήταν έγκυος.











Το λάθος που στοίχισε τη ζωή μίας γυναίκας στο ναυάγιο της Ξυλοφάγου

Θύμα, η 60χρονη Νίκη Χριστοφίδη η οποία έχασε την ζωή της όταν η βάρκα στην οποία επέβαινε με το σύζυγο, τον γιο τους και ένα φιλικό τους ζευγάρι ανατράπηκε. Προηγουμένως είχε ενεργοποιηθεί το ΚΣΕΔ το οποίο διέσωσε τα άλλα τέσσερα άτομα που βρίσκονταν εντός του σκάφους.

Σημειώνεται ότι οι υπόλοιποι επιβαίνοντες του σκάφους νοσηλεύτηκαν αρχικά και σήμερα αναμένεται να λάβουν εξιτήριο. Οι ανακριτές της υπόθεσης θα αρχίσουν τη λήψη καταθέσεων.

Η βάρκα άνηκε στον γιο της οικογένειας ο οποίος ήταν και ο χειριστής. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, το μπουρίνι που επικρατούσε στην περιοχή, καθώς και το γεγονός ότι παρόλο που είναι βραχώδης περιοχή, είναι βαθιά, με υπόγειες σπηλιές και ρεύματα, οδήγησαν στην τραγωδία. Δεν αποκλείεται οι παράγοντες αυτοί σε συνδυασμό με κακό χειρισμό ή με απειρία (σε ότι έχει να κάνει με την περιοχή), να οδήγησαν στο μοιραίο.

Για συνεχή ενημέρωση στο Sigmalive.com


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ