Το πάει για βροχή ο καιρός σήμερα και το Σάββατο

Αυτό λένε οι ειδικοί.

 


Article featured image
Article featured image

Ασταθής αέρια μάζα αναμένεται να επηρεάζει την περιοχή μας σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο με εκδήλωση τοπικών βροχών και καταιγίδων κατά τις θερμές ώρες της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Από την Κυριακή μέχρι και περίπου το πρώτο μισό της ερχόμενης εβδομάδας, η περιοχή μας θα επηρεαστεί και πάλι από θερμές αέριες μάζες και αναμένεται να επιστρέψουν τα 40άρια+ σε εσωτερικά τμήματα του νησιού.

 

Αναλυτικά το δελτίο καιρού από το kitasweather.com

Σήμερα Παρασκευή, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί στις περισσότερες περιοχές ηλιόλουστος. Στα ορεινά/ημιορεινά και πιο τοπικά σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, αναμένεται να αναπτυχθούν παροδικά αυξημένες νεφώσεις και ενδέχεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές/καταιγίδες το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 2-3 μποφόρ αλλά σύντομα θα ενισχυθούν σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς ασθενείς μέχρι μέτριους 3-4 μποφόρ και στα νοτιοανατολικά παράλια μέχρι ισχυροί 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται περίπου στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 36-37 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 30 έως 32 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 31 έως 33 στα νότια και ανατολικά παράλια, 27 έως 34 στα ημιορεινά (αναλόγως υψομέτρου και γεωγραφικής θέσης) και στους 21 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τις αυγινές ώρες αναμένεται να εμφανιστεί τοπικά αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι έως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό, 22 έως 23 στα παράλια και 15 στη Χιονίστρα.

Αύριο Σάββατο, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί στις περισσότερες περιοχές ηλιόλουστος. Στα ορεινά/ημιορεινά και πιο τοπικά σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, αναμένεται να αναπτυχθούν παροδικά αυξημένες νεφώσεις και να σημειωθούν τοπικές βροχές/καταιγίδες το απόγευμα. Οι καταιγίδες θα ακολουθούν νότια -νοτιοανατολική πορεία και ίσως επηρεάσουν κάποια νότια-νοτιοανατολικά τμήματα του νησιού. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 2-3 μποφόρ αλλά σύντομα θα ενισχυθούν σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς ασθενείς μέχρι μέτριους 3-4 μποφόρ και στα νοτιοανατολικά παράλια μέχρι ισχυροί 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται περίπου στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 37-38 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 31 έως 33 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 32 έως 34 στα νότια και ανατολικά παράλια, 27 έως 36 στα ημιορεινά (αναλόγως υψομέτρου και γεωγραφικής θέσης) και στους 22 βαθμούς στη Χιονίστρα.

 



Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Κύπρου

Εποχική χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Το απόγευµα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τοπικά αυξηµένες νεφώσεις αναµένεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και καταιγίδα, στα ορεινά ή και το εσωτερικό. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί µέτριοι, 4 µποφόρ αλλά στα νότια παράλια ισχυροί και παροδικά πολύ ισχυροί, 5 µε 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη και τοπικά στα προσήνεµα ταραγµένη.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά, τις αυγινές κυρίως ώρες, αναµένεται τοπική χαµηλή νέφωση ή και αραιή οµίχλη. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ αλλά αργότερα ασθενείς, µέχρι 3 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη για να καταστεί αργότερα ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη, εκτός από τα δυτικά, όπου θα είναι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 23 βαθµούς στο εσωτερικό και τα παράλια και γύρω στους 17 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά το απόγευµα θα αναπτύσσονται νεφώσεις, που αναµένεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές ή καταιγίδα, στα ορεινά και το εσωτερικό. Οι άνεµοι θα πνέουν το πρωί νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί και στα δυτικά δυτικοί, ασθενείς και σταδιακά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, για να καταστούν το απόγευµα νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί µέτριοι, 4 µποφόρ αλλά στα νότια παράλια ισχυροί και παροδικά τοπικά πολύ ισχυροί, 5 µε 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι το πρωί µέχρι λίγο ταραγµένη, ενώ το απόγευµα λίγο ταραγµένη και στα προσήνεµα µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 38 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 31 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 33 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 28 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Κυριακή, τη ∆ευτέρα και την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και σχετικά θερµός. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει άνοδο την Κυριακή, για να ανέλθει σε επίπεδα ψηλότερα των µέσων κλιµατολογικών τιµών. Τη Δευτέρα και την Τρίτη η θερµοκρασία δεν αναµένεται να σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ