«Μαυροφορεμένος» άντρας άνοιξε πυρ εναντίων αμάχων στην ελληνική συνοικία του Τορόντο

Οι TOP 3 ειδήσεις της ημέρας -στις 10:00 ακριβώς.

 


Article featured image
Article featured image

Παρακάτω, οι μέχρι στιγμής (ώρα 10:00) 3 σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας –Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018- όπως τις είδε η CITY.



 

Ένοπλη επίθεση άντρα στην ελληνική συνοικία του Τορόντο 

Δύο νεκροί και 13 τραυματίες, μεταξύ των οποίων και ένα μικρό κορίτσι, είναι μέχρι στιγμής ο απολογισμός από την ένοπλη επίθεση άντρα στην ελληνική συνοικία του Τορόντο στις 22:00 τοπική ώρα, 5 τα ξημερώματα ώρα Κύπρου.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ακούστηκαν τουλάχιστον 25 πυροβολισμοί. Ο δράστης της επίθεσης, ένας άνδρας περίπου τριάντα ετών, είναι νεκρός, σύμφωνα με τον ιστότοπο του καναδικού τηλεοπτικού δικτύου CTV αλλά και σύμφωνα με το καναδικό τηλεοπτικό δίκτυο CBC, που επικαλέστηκαν την αστυνομία.

Όλα τα θύματα έχουν διακομιστεί σε διάφορα νοσοκομεία της καναδικής μεγαλούπολης, ενώ η ανήλικη έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο παίδων και η κατάσταση της υγείας της χαρακτηρίζεται κρίσιμη. Στην ελληνική συνοικία έχουν σπεύσει δεκάδες ασθενοφόρα και περιπολικά, που διερευνούν την επίθεση, τα κίνητρα της οποίας παραμένουν μέχρι στιγμής άγνωστα.

Σύμφωνα με τον Τζέρεμι Κον, έναν Καναδό ρεπόρτερ που ήταν παρών στην επίθεση, ο ένοπλος άνδρας άρχισε να πυροβολεί αρχικά μέσα από τη βιτρίνα ενός εστιατορίου στην κεντρική λεωφόρο Ντάνφορντ. Στη συνέχεια προσπάθησε να διαφύγει τρέχοντας και πυροβολώντας αδιάκριτα, προτού πέσει νεκρός από τα πυρά αστυνομικών, αρκετά τετράγωνα παρακάτω.


Για περισσότερες πληροφορίες και συνεχή ενημέρωση για τις εξελίξεις στο Sigmalive.com

 

 

Στην Κύπρο η ειδική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Τζέιν Χολ Λουτ

Μια μικρή αχτίδα φωτός φαίνεται και πάλι με την άφιξη της ειδικής απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ, σε σχέση με την επανέναρξη των συνομιλιών για το κυπριακό. Σήμερα, η Λουτ, θα έχε το πρώτο της τετ α τετ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 10:15 στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώ το απόγευμα, η κα Λουτ θα μεταβεί στα κατεχόμενα όπου θα συναντηθεί με τον κατοχικό ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί.

Image result for τζειν λουτ

Η Αμερικανίδα διπλωμάτης, από το βράδυ του Σαββάτου που βρίσκεται στο νησί, ενημερωνόταν από την Ελίζαμπεθ Σπέχαρ και την ομάδα της για όλα όσα αφορούν στις διαπραγματεύσεις. Θα διερευνήσει τις πιθανότητες επανάληψης των συνομιλιών για το Κυπριακό. Θα καταγράψει θέσεις και απόψεις από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. Θα ακολουθήσουν επισκέψεις της, στην Άγκυρα, στην Αθήνα και στο Λονδίνο, μετά τις οποίες θα ετοιμάσει έκθεση ενημέρωσης του Αντόνιο Γκουτέρες.

 



Στους 41 βαθμούς σήμερα ο υδράργυρος

Η θερμοκρασία σήμερα θα ανέλθει στους 41 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 35 στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 33 στα υπόλοιπα παράλια και στους 30 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Κίτρινη προειδοποίηση για εξαιρετικά ψηλή θερμοκρασία εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας. Η προειδοποίηση έχει ισχύ από τις 11:00 ως τις 17.00. Λόγω των ψηλών θερμοκρασιών προσοχή συστήνεται στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, όπως ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ