«Ως γιατρός, θα έλεγα ότι οι Κύπριοι, όπως και οι Έλληνες, είναι προικισμένοι άντρες»

Ποιο, όμως, θεωρείται το ιδανικό μέγεθος πέους και γιατί πλέον όλο και περισσότεροι άντρες προχωρούν σε επιμήκυνση και πάχυνση του φαλλού τους; Από πού προκύπτει αυτή η ανάγκη; Βοηθά, όντως, ένα μεγάλο πέος στη σεξουαλική ικανοποίηση της γυναίκας ή είναι ένας μύθος που συντηρείται άνευ ουσίας;

 


Article featured image
Article featured image

Ο ανδρολόγος και χειρούργος - ουρολόγος Δρ Κώστας Κωνσταντινίδης, μίλησε στη CITY για όλα εκείνα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος άντρας ή που θεωρεί ότι αντιμετωπίζει, το φαινόμενο της αποχής από το σεξ μεταξύ των ζευγαριών, την αρνητική επίδραση των πορνό στη σεξουαλική ικανότητα ενός άντρα και τους τρόπους που μπορεί να διορθώσει κάποιος θέματα όπως πρόωρη εκσπερμάτιση έως στυτική δυσλειτουργία.

 

Ποιο θα λέγατε ότι το βασικό πρόβλημα που απασχολεί σήμερα τους άντρες σε αυτό τον τομέα; 

Νομίζω ανά το παγκόσμιο δύο είναι τα προβλήματα που απασχολούν τους άντρες στο σεξουαλικό, η μη ικανότητα στύσης και το ανικανοποίητο του μεγέθους του πέους. Βέβαια, συνήθως το ένα μπορεί να επηρεάζει το άλλο.

 




Υπάρχουν περιπτώσεις αντρών που εκσπερματώνουν πριν περάσει μισό λεπτό και άντρες που  ολοκληρώνουν με το που έχουν στύση.






Για ποια θέματα σας επισκέπτονται οι άντρες;

Κυρίως σεξουαλικά, όπως είναι η στύση, η πρόωρη εκσπερμάτιση και το μέγεθος του φαλλού και άλλες δυσμορφίες του πέους. Το σεξ για τον άντρα χωρίζεται σε δύο κατηγορίες –αν μπορούμε να τις ονομάσουμε έτσι- στην κατηγορία της λειτουργικότητας που έχει να κάνει με το μπορώ ή δεν μπορώ να αποδώσω και στην κατηγορία της αισθητικής αφού ο φαλλός είναι προβολή του ανδρικού ναρκισσισμού, όπως ο μαστός για τις γυναίκες. Όπως, λοιπόν, ένας άντρας δεν θέλει να έχει άσχημη μύτη, δεν θέλει βεβαίως να έχει και άσχημο πέος.

Στο λειτουργικό κομμάτι του «δεν μπορώ», υπάρχει τρόπος να βελτιωθεί; Σήμερα υπάρχουν 4 διαφορετικές μορφές που μπορούν να βοηθήσουν κάποιον άντρα που δεν ανταποκρίνεται σεξουαλικά να ανακτήσει τη στύση και τη σκληρότητά του. Ο ένας είναι τα χάπια -που είναι και το πιο εύκολο- όπου σήμερα υπάρχουν πέραν από 160 διαφορετικά είδη χαπιών που εξυπηρετούν αυτό το σκοπό. Η δεύτερη γραμμή θεραπείας είναι ενέσιμα φάρμακα τα οποία γίνονται ενδοπεϊκά. Μάλιστα, τελευταίως έχουμε προσθέσει σε αυτή την κατηγορία το υλικό που χρησιμοποιείται στο botox. Αυτή την ουσία τη χρησιμοποιούμε πλέον και ως θεραπεία για το ανδρικό πέος, καθώς χαλαρώνει το πέος και έχουμε καλύτερη αιμάτωση, άρα και στύση. Υπάρχουν, επίσης, και τα μηχανήματα κρουστικών κυμάτωνμ ένα είδος υπερήχων που βοηθά στην αιμάτωση του πέους. Αν, όμως, όλα τα πιο πάνω δεν λειτουργήσουν, θα προχωρήσουμε σε ενδοπεϊκή πρόσθεση η οποία χρειάζεται γίνεται εγχειρητικά. 

 




Ο κόλπος της γυναίκας χωράει ένα παιδί, άρα όπως αντιλαμβάνεστε οι διασταλτικές του ικανότητες είναι τεράστιες. Ό, τι και να βάλει μέσα μπορεί να το χωρέσει.






Ηχεί λίγο περίεργα, τι ακριβώς είναι η ενδοπεϊκή πρόσθεση; 

Ναι, ίσως να ακούγεται, αλλά είναι κάτι πολύ απλό. Στην ουσία είναι ένα υδραυλικό σύστημα από σιλικόνη το οποίο δίνει σκληρότητα και διάρκεια στον άντρα. Αυτό, όμως, όπως ανέφερα και προηγουμένως αποτελεί την τελευταία μας λύση. Το 97% των ανδρών έχει αποτέλεσμα με τους συμβατικούς τρόπους και μόνο ένα 3% καταλήγει σε επέμβαση.

 

Το πρόβλημα της πρόωρης εκσπερμάτωσης πόσο έντονο είναι;

Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε ότι πρόωρη εκσπερμάτωση και προβληματική στύση δεν διαφέρουν και πολύ, εννοώντας ότι είναι κάπως αλληλένδετα, κάτι σαν συγκοινωνούντα δοχεία. Γι’ αυτό και ο τρόπος θεραπείας της είναι πανομοιότυπος με αυτόν της της προβληματικής ή ανύπαρκτης στύσης. Αν με ρωτάτε τώρα να σας πω ποσοστά, θα έλεγα βάσει της εμπειρίας μου ότι 1 στους 3 άντρες αντιμετωπίζει πρόβλημα πρόωρης εκσπερμάτωσης.

 




Aνά το παγκόσμιο δύο είναι τα προβλήματα που απασχολούν τους άντρες στο σεξουαλικό, η μη ικανότητα στύσης και το ανικανοποίητο του μεγέθους του πέους.




 

Image result for fast ejactuation

 

Σε τι χρόνους αναφερόμαστε όταν μιλάμε για πρόωρη εκσπερμάτωση; 

Συνήθως όταν υπάρχει ολοκλήρωση κάτω από ένα λεπτό. Υπάρχουν περιπτώσεις αντρών που εκσπερματώνουν πριν περάσει μισό λεπτό και άντρες που  ολοκληρώνουν με το που έχουν στύση. Βάζουμε όμως ως όριο το 1 λεπτό.

 

Να υποθέσω ότι υπάρχει και όριο στον ιδανικό χρόνο για το πόσο πρέπει να διαρκεί η σεξουαλική πράξη;

Ουδόλως. Ο κανονικός χρόνος είναι απέραντος. Όσο θέλει και αντέχει το κάθε ζευγάρι. Αυτό, ξέρετε, είναι παγίδα. Αν δώσουμε ιδανικό χρόνο, τότε ο κάθε άντρας θα έχει αυτό στο μυαλό του και θα το μεταφράζει όπως θέλει. Αν πούμε για παράδειγμα ότι πρέπει να διαρκεί 10 λεπτά, θα προσπαθήσει να πάει μισάωρο για να αποδείξει ότι είναι καλύτερος από το μέσο άντρα, έστω και αν δεν μπορεί ή δεν τον ικανοποιεί κάτι τέτοιο. Αν πάλι του πεις για 3 λεπτά θα κάνει σεξ πρωί, μεσημέρι και βράδυ όπως την αντιβίωση. Για να ολοκληρώσω, λοιπόν, ο ιδανικός χρόνος είναι αυτός που ικανοποιεί το κάθε ζευγάρι. 

 




O βασικός εχθρός του άντρα για το πέος του, είναι ο ίδιος του ο εαυτός.




 

Το ίδιο ισχύει και για το μέγεθος του φαλλού;

Εκεί βάζουμε ένα ιδανικό μέγεθος, για να μπορούμε να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης. Ένας μέσος όρος μεγέθους θεωρούνται τα 13cm σε στύση, σε παγκόσμια κλίμακα. Το θέμα όμως είναι ότι κανένας άντρας δεν είναι ευχαριστημένος με το πέος που έχει.

 

Γιατί συμβαίνει αυτό;

Επειδή στο μυαλό του έχει το πέος ενός πορνοστάρ ή κάποιου άλλου άντρα με μεγαλύτερο πέος που είδε στο γυμναστήριο. Επίσης, πολλές γυναίκες, Μήδειες, εκδικητικά παρουσιάζουν τους πρώην τους ως πιο προικισμένους γεγονός που επιβαρύνει την ανασφάλεια του φαλλού για τον άντρα. Οπότε ο βασικός εχθρός του άντρα για το πέος του, είναι ο ίδιος του ο εαυτός. Ξέρετε, το σεξουαλικό παιχνίδι, είναι άγριο, ασύλληπτο, ορμέμφυτο, δεν είναι πολιτιστικό δεδομένο. Οπότε, ό,τι εμποδίζει αυτή την ερωτική επιθυμία να κατεβαίνει ελεύθερη προς τα κάτω δημιουργεί προβλήματα και στην εικόνα για το σεξ και στη λειτουργία για το σεξ.

Το μέγεθος, είναι αυτό που αποζητά ένας άντρας για να νιώθει ικανοποιημένος. Έχει ένα μέγεθος στο μυαλό του και μόνο με αυτό θα νιώθει καλά. Ωστόσο δεν παίζουν υπερβολές. Συνήθως αυτό που μας ζητούν είναι 3-4 εκατοστά επιπλέον, δεν έρχεται κανείς ζητώντας το διπλάσιο, γιατί ξέρει ότι κάτι τέτοιο είναι ανέφικτο.

 

Ποια είναι η μέγιστη επιμήκυνση που μπορεί να δώσει μία επέμβαση; 

Αυτό πάει ανάλογα με το υφιστάμενο πέος, ωστόσο το μέγιστο που μπορούμε να δώσουμε είναι τα 5 εκατοστά.

 



1 στους 2 θα σου που ότι δεν είναι ευχαριστημένοι με το πέος τους, αν ρωτήσεις γυναίκες οι 8 στις 10 θα σου απαντήσουν ότι επίσης δεν είναι ευχαριστημένες με το πέος του άντρα τους. 





Image result for small penis



Ποιον αφορά εν τέλει ένα μεγάλο πέος, τον άντρα ή τη γυναίκα;

Αυτά είναι υποκειμενικά. Αν ρωτήσεις για παράδειγμα τους άντρες, 1 στους 2 θα σου που ότι δεν είναι ευχαριστημένοι με το πέος τους, αν ρωτήσεις γυναίκες οι 8 στις 10 θα σου απαντήσουν ότι επίσης δεν είναι ευχαριστημένες με το πέος του άντρα τους. Στη δεύτερη περίπτωση, ωστόσο, αυτό που δεν διευκρινίζεται είναι εάν η γυναίκα δεν είναι ευχαριστημένη με τη σεξουαλική επίδοση του συντρόφου της, μπερδεύοντας την σεξουαλική του ικανότητα με το μέγεθός του. Για να μιλήσουμε ειλικρινά και η γυναίκα και ο άντρας, το έχουν φτυσμένο το πέος.  Το σεξ έχει μια φαντασίωση, ένα μύθο, είναι ένα σκοτεινό δωμάτιο και η ερωτική επιθυμία είναι σκοτεινή. Είναι αυτό που προβάλλει ο κάθε ένας από εμάς ως ανάγκη και που μας κάνεις να νιώθουμε ευτυχείς.

 

Το μέγεθος βοηθά την ικανότητα ενός άντρα στο σεξ; Πρακτικά ένα μικρό πέος μπορεί να ικανοποιήσει μία γυναίκα; 

Ένα μεγάλο πέος δημιουργεί αυτοπεποίθηση, άρα καλύτερη στύση και εκ των πραγμάτων καλύτερο σεξ. Όσο αφορά τώρα το μέγεθος ανατομικά, δεν είναι σίγουρο ότι ένα μεγάλο πέος προσφέρει απαραίτητα και περισσότερους οργασμούς. Ο κόλπος της γυναίκας χωράει ένα παιδί, άρα όπως αντιλαμβάνεστε οι διασταλτικές του ικανότητες είναι τεράστιες. Ό, τι και να βάλει μέσα μπορεί να το χωρέσει. Έπειτα, υπάρχει και η λάθος άποψη ότι ο οργασμός της γυναίκας είναι κολπικός, ενώ ως επιστήμονες έχουμε βάσιμες υποψίες ότι σχεδόν όλες οι γυναίκες είναι αυτό που λέμε κλειτοριδικές. Η κλειτορίδα είναι το ευαίσθητο όργανο της γυναίκας, ο μικρός φαλλός της, ο οποίος με την επαφή και την τριβή παράγει την ηδονή και τον οργασμό. Ίσως, να μη χρειάζεται καν το πέος να διεισδύσει για να προκαλέσει οργασμό, αρκεί απλά να τη χαϊδέψει κάποιος στην κλειτορίδα ή να χαϊδευτεί μόνη της για να έρθει στην κορύφωση. Ο μύθος του κόλπου, είναι λίγο συμβολικός και μυθολογικός.

 




Υπάρχουν περιπτώσεις αντρών που εκσπερματώνουν πριν περάσει μισό λεπτό και άντρες που  ολοκληρώνουν με το που έχουν στύση.






Αυτός είναι και ο λόγος που οι γυναίκες παραπονιούνται ότι οι σύντροφοί τους είναι κακοί εραστές, επειδή δίνουν προσοχή σε λάθος σημεία; 

Σαφώς, εάν έχεις λάθος εντύπωση για το σεξ, το αποτέλεσμα που παράγεις δεν έχει ανταπόκριση άρα αυτόματα θεωρείσαι κακός εραστής.

 

Στην Κύπρο θεωρείτε ότι έχουμε πραγματικό πρόβλημα μεγέθους;

Το αντίθετο. Αν με ρωτάτε σαν γιατρό θα σας έλεγα ότι οι Κύπριοι, όπως και οι Έλληνες είναι προικισμένοι. Απλώς το μυαλό του άντρα θέλει πάντα μεγαλύτερο. Αν, αύριο, λέγαμε ότι βρήκαμε χάπι το οποίο προσφέρει επιπλέον πόντους θα ξεπουλούσαμε σε λίγα λεπτά. Είναι ο ναρκισσισμός της ανθρώπινης φύσης που είναι άγριος.

 

Είναι, όμως, και η σύγκριση.

Η οποία προκύπτει από τα γυμναστήρια και τα πορνό. Μάλιστα υπάρχουν σκέψεις τελευταίως να βγει οδηγία ότι το πορνό βλάπτει σοβαρά το σεξ, όπως έγινε και με τα τσιγάρα. Πολλοί άντρες που βλέπουν πορνό, παίρνουν επιδόσεις που δεν υπάρχουν και της τοποθετούν στο μυαλό τους ως νόρμες. Όταν λοιπόν αντιληφθούν ότι δεν μπορούν να τις πραγματοποιήσουν νιώθουν μειονεκτικά, απογοητεύεται και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ανικανότητα.

 

Image result for man watching porn

 



Η κλειτορίδα είναι το ευαίσθητο όργανο της γυναίκας, ο μικρός φαλλός της, ο οποίος με την επαφή και την τριβή παράγει την ηδονή και τον οργασμό. Ίσως, να μη χρειάζεται καν το πέος να διεισδύσει για να προκαλέσει οργασμό,





Οι άντρες που αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα σάς προσεγγίζουν εύκολα; 

Πλέον αρκετά εύκολα, δεν υπάρχουν ταμπού και προκαταλήψεις όπως παλαιότερα. Από Κύπρο μάλιστα έχω πολλούς πελάτες, αφού στο νησί δεν γίνονται συχνά τέτοιου είδους επεμβάσεις. Άλλωστε η πρώτη επαφή γίνεται μέσω τηλεφώνου, όπου τους λύνουμε αρκετές απορίες, έτσι τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα.

 

Η επέμβαση είναι δύσκολη;

Καθόλου, διαρκεί μόλις 30 με 45 λεπτά και έπειτα από δύο ώρες επιστρέφει στο σπίτι του. Δεν χρειάζεται κάν νοσηλεία. Το πιο δύσκολο είναι η ανάρρωση που διαρκεί περίπου 1 μήνα, όσο και η αποχή από το σεξ.

 

Και όσο αφορά το κόστος; 

Αυτό κυμαίνεται από 3 έως 5 χιλιάδες ευρώ, ανάλογα με το βαθμό δυσκολίας του κάθε πελάτη.

 

Υπάρχει πόνος;

Κανένας. Οι άντρες νομίζουν ότι το πέος είναι το πιο ευαίσθητο όργανό στον κόσμο, μόνο που αυτό δεν ισχύει. Ούτε μολύνεται ούτε πονάει. Αν πονούσαμε δεν θα κάναμε σεξ.



Image result for small penis



Όταν ένας άντρας έχει πολύ μικρό φαλλό, πώς επιτυγχάνεται η επιμήκυνσή του; 

Η βασική τεχνική είναι από μέσα προς τα έξω. Το κρυμμένο πέος που υπάρχει μέσα στον καβάλο, μέσα στους άρχεις δηλαδή, βγαίνει προς τα έξω. Αν υπολογίσουμε ότι στον περισσότερο ανδρικό πληθυσμό το μεγαλύτερο μέρος του πέους τους είναι κρυμμένο, όταν το βγάλουμε προς τα έξω κερδίζουμε γύρω στα 3 με 4 εκατοστά. Ενώ την πάχυνση την πετυχαίνουμε με λιποαναρρόφηση.

 

Υπερβολικές απαιτήσεις υπήρξαν; 

Υπήρξαν, αλλά ήταν ελάχιστες.

 




Το 80% των ζευγαριών με μακροχρόνια σχέση πάνω από 7 χρόνια απέχει από το σεξ.






Μπορείτε να μας αναφέρετε κάποιες; 

Δύο είναι οι περιπτώσεις που θυμάμαι. Η πρώτη ήταν ένας άντρας από Γερμανία που είχε πέος 35 εκατοστών και ήθελε να το μειώσουμε γιατί η γυναίκα του δεν δεχόταν να έρθει σε επαφή μαζί του. Η δεύτερη περίπτωση ήταν ενός Κύπριου ο οποίος είχε πολύ χοντρό πέος και επίσης καμία γυναίκα δεν προχωρούσε σεξουαλικά μαζί του όταν έβλεπε το μέγεθος του.

 

Ποιο είναι το μεγαλύτερο λάθος που εντοπίζετε σήμερα στα ζευγάρια σε σχέση με τη σεξουαλική τους ζωή;

Η μεγάλη αποχή. Το 80% των ζευγαριών με μακροχρόνια σχέση πάνω από 7 χρόνια απέχει από το σεξ. Στην ουσία τα 7 χρόνια είναι το σημείο που αρχίζει να βαριέται ο ένας τον άλλον. Αυτό δεν μπορούμε να το ερμηνεύσουμε ακόμη, υπάρχει όμως ένα στοιχείο. Η φύση δεν ήταν ποτέ μονογαμική, η κοινωνία έκανε τη μονογαμία ως θεσμό και ο άνθρωπος δυσκολεύεται να προσαρμοστεί σε μία μονογαμική σχέση. Ακούγεται σκληρό, αλλά είναι η αλήθεια.

Μελετώντας ένα ζευγάρι τους πρώτους 9 μήνες της σχέσης –όπου θεωρούμε ότι διαρκεί ο έρωτας- βλέπουμε πόσο ανεβασμένες είναι οι επιθετικές ορμόνες όπως η κορτιζόνη, η αδρεναλίνη, η τεστοστερόνη κ.α. Μετά τους 9 μήνες, αυτές οι ουσίες αρχίζουν να μειώνονται μέχρι που χάνονται σχεδόν τελείως, όπως και η επιθυμία. Αυτή είναι η βιολογική ερμηνεία. Η ψυχολογική ερμηνεία λέει ότι ο συγχρονισμός πολλές φορές φέρνει απέχθεια. Αν δεν σιχαινόμασταν ή βαριόμασταν τους δικούς μας ανθρώπους, η αιμομιξία θα ήταν καθημερινό φαινόμενο. Δεν μπορείς να ερωτευτείς κάποιον που καθημερινά είναι μέσα στο περιβάλλον σου με τον ίδιο τρόπο. Το θεωρείς πρόσωπο οικείο και ιερό. Δεν το αγγίζεις, γι’ αυτό πας απέναντι, στο άγνωστο για να ερωτευτείς.



 

Ποιος είναι ο Δρ Κώστας Κωνσταντινίδης;

Image result for δρ. κωνσταντίνος κωνσταντινίδης ανδρολόγος

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης,  Χειρουργός Ουρολόγος –Ανδρολόγος είναι ο ιδρυτής και πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, πρώην πρόεδρος του UGRS (Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για την Επανορθωτική Ουρολογική Χειρουργική) και διευθυντής της Σεξουαλικής Κλινικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.

Μετά την ειδικότητα της Ουρολογίας, μετεκπαιδεύτηκε στην ενδοσκοπική ουρολογία και ανδρολογία στο Western General Hospital του Εδιμβούργου και υπήρξε επιμελητής του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Παρισιού (St.Antoine).

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της ISSIR (Διεθνής Ένωση Έρευνας για τη Σεξουαλικότητα), πρόεδρος της IASS (Διεθνής Ένωση Σεξουαλικής Χειρουργικής), ιδρυτής και Πρόεδρος της ΕΜΑΣ (Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας). Έχει διατελέσει πρόεδρος της ΑΜΑ (Μεσογειακή Εταιρεία Ανδρολογίας) Γενικός Γραμματέας της IAMSS (Διεθνής Ένωση Ανδρικής Σεξουαλικής Χειρουργικής) και Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Βιοανδρολογίας.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ