Κυρίες και κύριοι ετοιμαστείτε για την αριστουργηματική κωμωδία «Ο Κουρέας της Σεβίλλης»

Ένα από τα πιο δημοφιλή έργα του οπερατικού ρεπερτορίου ανεβαίνει στο 20ο Pafos Aphrodite Festival

 


Article featured image
Article featured image

Η αριστουργηματική κωμωδία του Gioachino Rossini «Ο Κουρέας της Σεβίλλης» (Il Barbiere di Siviglia) ανοίγει αυλαία το 20o Pafos Aphrodite Festival. Ένα από τα πιο διάσημα κωμικά έργα όλων των εποχών, που έχει αγαπηθεί και έχει τραγουδηθεί από όλο τον κόσμο, ανεβαίνει στις 31 Αυγούστου, 1 και 2 Σεπτεμβρίου στο Μεσαιωνικό Κάστρο της Πάφου, σε παραγωγή του Ιταλικού Οργανισμού C.I.A.L.M. - Teatro Lirico Italiano σε συνεργασία με το Θέατρο Ventidio Basso Ascoli Piceno και τη συμμετοχή της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου.

Οι λάτρεις της όπερας θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις περιπέτειες του δαιμόνιου κουρέα Φίγκαρο, τα χτυποκάρδια της όχι και τόσο αθώας Ροζίνας, τις αποτυχημένες μεταμφιέσεις του κόμη Αλμαβίβα, τους γεροντικούς έρωτες του Μπάρτολο και την απληστία του μακιαβελικού Ντον Μπαζίλιο, που χαρίζουν ακόμα και σήμερα, δύο αιώνες μετά τη σύνθεση του έργου, άφθονες στιγμές γέλιου.

Η επίσημη εξαγγελία των παραστάσεων του Pafos Aphrodite Festival 2018, έγινε στη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου στη Φανερωμένη στη Λευκωσία, όπου ο Πρόεδρος του Δ.Σ της Εταιρείας Pafos Aphrodite Festival Cyprus και Δήμαρχος Πάφου κ. Φαίδωνας Φαίδωνος, τόνισε ότι o θεσμός συμπληρώνει είκοσι χρόνια δημιουργικής πορείας και η ανάγκη για αρτιότητα του θεσμού, τόσο από καλλιτεχνικής όσο και από οργανωτικής άποψης, γίνεται ακόμη μεγαλύτερη.

Ο μαγευτικός χώρος της πλατείας του Μεσαιωνικού Κάστρου της Πάφου πρόσθεσε, θα αποτελέσει ένα μοναδικό σκηνικό αντάξιο των υψηλών απαιτήσεων της φημισμένης κωμικής όπερας του μεγάλου μουσουργού Gioachino Rossini «Ο Κουρέας της Σεβίλλης». Για μια ακόμη φορά επεσήμανε, το Pafos Aphrodite Festival θα φιλοξενήσει στη σκηνή του, ιταλική παραγωγή με καταξιωμένους και έμπειρους συντελεστές.

 



Η συνεργασία αυτή που αναπτύσσεται μέσω του πολιτισμού τόνισε ο Δήμαρχος Πάφου, ενισχύει και εμπλουτίζει τις διαχρονικές σχέσεις φιλίας μεταξύ  Ιταλίας και Κύπρου και αποδεικνύει ότι υπάρχει γόνιμο έδαφος για την ανάπτυξη ουσιαστικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, ιδιαίτερα στον τομέα της Τέχνης και του Πολιτισμού.

Η Πρόεδρος του Δ.Σ του Ιδρύματος της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου κα Αίγλη Παντελάκη, στο χαιρετισμό της τον οποίο ανέγνωσε ο κ. ο Nenad Bogdanovic Εκτελεστικός Διευθυντής του Ιδρύματος της Σ.Ο.Κ., τόνισε ότι τέτοιες διοργανώσεις ευρύτερου καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος, διαδραματίζουν παράλληλα με τον καλλιτεχνικό τους ρόλο και ένα πολύ σημαντικό κοινωνικό ρόλο.

Συμβάλλουν σημείωσε, στην καλλιέργεια κουλτούρας δημιουργικότητας και αναπτύσσουν το πολιτιστικό και κοινωνικό κεφάλαιο. Φέτος ανέφερε, είναι η έκτη συνεχόμενη χρονιά που η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου συμμετέχει στο Φεστιβάλ καλύπτοντας το ορχηστρικό μέρος των παραστάσεων.

Θεωρούμε είπε, ότι αυτή η συμμετοχή, καθώς και η συμμετοχή αριθμού σολίστ από την Κύπρο είναι ουσιώδους σημασίας για την πορεία του θεσμού. Μας χαροποιεί υπογράμμισε, το γεγονός ότι η συνεργασία της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου με το Pafos Aphrodite Festival έχει πια εδραιωθεί και τόσο η Διοίκηση όσο και οι μουσικοί της Ορχήστρας, συμμετέχουν και εργάζονται με ιδιαίτερο ενθουσιασμό.

O Πρόεδρος του Δ.Σ. του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού κ. Άγγελος Λοΐζου στο χαιρετισμό του, τον οποίο ανέγνωσε η κα Ξένια Λοϊζίδου Μέλος του Δ.Σ. του ΚΟΤ, επεσήμανε ότι η Κύπρος κατάφερε να έχει τη θέση της στο διεθνή πολιτιστικό χάρτη με ένα θεσμό που αναγνωρίζεται διεθνώς, καθιστώντας το Νησί μας και την Πάφο, ως διακεκριμένο προορισμό πολιτιστικού τουρισμού και ιδιαίτερα για τους φίλους της κλασικής μουσικής. Ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού, ανέφερε, έχει θέσει τα τελευταία χρόνια την ανάπτυξη του Πολιτιστικού Τουρισμού στις προτεραιότητες του και σαν τέτοιο τον προωθεί. Ένα μέρος του προϋπολογισμού μας σημείωσε, διατίθεται σταθερά στη στήριξη μεγάλων εκδηλώσεων με τουριστικό ενδιαφέρον, με πρωταρχική τη διοργάνωση της όπερας στην Πάφο, αλλά και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις που εμπλουτίζουν το προϊόν μας και κάνουν την Κύπρο ακόμα πιο γνωστή στο ταξιδιωτικό κοινό, που την κατατάσσει στις προτεραιότητες του.

Η Δρ. Στέλλα Μουρουζίδου Δάμτσα Διευθύντρια Premier Banking και Στρατηγικής της Τράπεζα Κύπρου, ανέφερε ότι φέτος είναι η τέταρτη χρονιά που η Τράπεζα Κύπρου στηρίζει την όπερα και η δεύτερη συνεχής χρονιά που το Premier Club είναι Μέγας Χορηγός. Η όπερα της Πάφου πρόσθεσε, είναι από τα σημαντικότερα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας και το Premier Club της Τράπεζας Κύπρου, με αυτό το συνονθύλευμα των αξιών και των πολιτιστικών εκδηλώσεων που υποστηρίζει, έρχεται όλο και πιο κοντά στους πελάτες του, ενδυναμώνοντας την εμπιστοσύνη και την επαγγελματική σχέση. Είναι με μεγάλη χαρά και ιδιαίτερη ικανοποίηση που συνεισφέρουμε κατέληξε, στα πολιτιστικά δρώμενα της Κύπρου και που συμβάλλουμε ως Premier Club της Τράπεζας Κύπρου στην επιτυχία του θεσμού της ετήσιας όπερας στην Πάφο.

 

Προπώληση Εισιτηρίων:

Η προπώληση των εισιτηρίων γίνεται μέσω της ιστοσελίδας του Pafos Aphrodite Festival Cyprus, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.pafc.com.cy ή  στο Τηλ. 26822218 και οι τιμές ανέρχονται στα €25, €40, €50 και €70.

Και στις τρεις παραστάσεις θα υπάρχει μετάφραση στην ελληνική, αγγλική και ρωσική γλώσσα μέσω υποτίτλων.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ