Τι μας καλούν ο Νίκος Αναστασιάδης και οι υπουργοί του να κάνουμε

Μέσω μιας ανάρτησής του στο Facebook, μας ενημερώνει τι αποφάσισε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο, ενώ μας καλεί να συνεισφέρουμε στην προσπάθεια.

 


Article featured image
Article featured image

Mπροστά στην τεραστίων διαστάσεων καταστροφή που προκάλεσαν οι πυρκαγιές στην Αττική, η Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας εκφράζει βαθύτατη θλίψη και συλλυπητήρια για τους νεκρούς, ελπίδα για την ανεύρεση προσώπων που ακόμα αγνοούνται και ευχές για την αποθεραπεία των τραυματιών.

Ταυτόχρονα, το Υπουργικό Συμβούλιο, μεθερμηνεύοντας και τα αισθήματα αλληλεγγύης που πηγαία εκδηλώνονται από τον κυπριακό λαό αποφάσισε σήμερα:

1. Να ανοίξει ειδικός λογαριασμός από το Γενικό Λογιστήριο του κράτους στην Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου όπως και σε εμπορικές τράπεζες.

2. Η Κυβέρνηση θα καταθέσει σε αυτό τον λογαριασμό συνεισφορά της Κυπριακής Δημοκρατίας ύψους 10 εκ. ευρώ.

3. Καλεί τόσο τον επιχειρηματικό κόσμο όσο και το ευρύτερο κοινό, τους πολίτες που το επιθυμούν για να βοηθήσουν και θέλουν να συνεισφέρουν, να καταθέτουν χρηματικές εισφορές σε αυτούς τους λογαριασμούς, στοιχεία για τους οποίους θα δοθούν στη συνέχεια.

4. Οποιαδήποτε οργανωμένα σύνολα και φορείς θέλουν να διοργανώσουν εκδηλώσεις για τη συλλογή χρηματικής βοήθειας για τα θύματα και τις πληγείσες περιοχές προτρέπονται, εφόσον το επιθυμούν, να καταθέτουν σε αυτούς τους λογαριασμούς.

5. Το συνολικό ποσό που θα συγκεντρωθεί θα διατεθεί σε συγκεκριμένα έργα και δράσεις για την ανακούφιση των θυμάτων και τη στήριξη τους μετά από συνεννόηση που θα γίνει με την Ελληνική Κυβέρνηση.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ