«Κακοί άνθρωποι!», έγραψε μια Μεξικάνα βλέποντας το καμένο από τη φωτιά γατάκι

Και ένας Έλληνας της απάντησε για τη «Φωτιά», όπως ονόμασαν τη γάτα οι διασώστες.

 


Article featured image
Article featured image

Η ιστορία ξεκίνησε ως εξής: Το Associated Press‏ ανέβασε ένα βίντεο με τις προσπάθειες των εθελοντών κτηνιάτρων να σώσουν τα ζώα που επέζησαν από την καταστροφή. Ανάμεσα τους είναι και η εν λόγω γατούλα που της έδωσαν το όνομα «Φωτιά».

 


 

Ορισμένοι στο εξωτερικό, βλέποντας το βίντεο, αντέδρασαν έντονα. Κάποιος αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να παρατάει κάποιος το κατοικίδιο του στο έλεος της πυρκαγιάς και να φεύγει. Επιπλέον, μια κοπέλα απ’ το Μεξικό, χαρακτήρισε τους κηδεμόνες της γάτας «Κακοί άνθρωποι!».

 



 

Ένας χρήστης από την Ελλάδα τους έκανε την απαραίτητη ενημέρωση:

«Καταλαβαίνετε ότι η φωτιά έκαψε ολόκληρο το χωριό σε 2 λεπτά; Υπάρχει διαφορά μεταξύ ‘κακών ανθρώπων’ και του να μην έχεις τον χρόνο να σώσεις τα κατοικίδια!».

Στο οποίο η ίδια κοπέλα απάντησε: «Κι εγώ βρέθηκα σε εκκένωση σε φωτιά στην Καλιφόρνια. Όταν ο σερίφης μου χτύπησε την πόρτα είχα 2 λεπτά για να φύγω. Το πρώτο πράγμα που έβαλα στο αυτοκίνητο ήταν οι δυο μεγάλοι σκύλοι μου και οι δυο γάτες μου και μετά κάποια ρούχα».

Ο Έλληνας απάντησε: «Μπράβο. Το πρόβλημα είναι ότι εδώ δεν πρόλαβαν να πάρουν τ’ αυτοκίνητα τους, ούτε έγινε εκκένωση επειδή η φωτιά έφτασε από το βουνό στη θάλασσα μέσα σε λίγα λεπτά. Γι’ αυτό υπήρξαν και τόσοι νεκροί».

Η κοπέλα από το Μεξικό παραδέχτηκε πως έσφαλε, και σχολίασε: «Το πρόβλημα με τα ΜΜΕ είναι, εδώ στο Μεξικό τουλάχιστον, ότι δεν πληροφορούμαστε με ακρίβεια για το τι συνέβη στην Ελλάδα. Νόμιζα ότι κάποιοι παράτησαν επίτηδες τα κατοικίδια τους επειδή δεν ενδιαφέρονται γι’ αυτά, αλλά μόνο για τον εαυτό τους».

Η συνομιλία τελειώνει με το μήνυμα: «Όλοι θα έσωζαν τα κατοικίδια τους αν μπορούσαν, αλλά είναι πολύ δύσκολο σε τέτοιες καταστάσεις. Όπως, για παράδειγμα, αυτός ο άνδρας που γύρισε να πάρει τη γάτα του άλλα ή φωτιά τον περικύκλωσε και σώθηκε από θαύμα. Όλοι οι γείτονες του πέθαναν».

(Αυτό είναι το βίντεο του εν λόγω άντρα)

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ