«Ήθελα να τους βλέπω να τρέχουν να σβήσουν τις φωτιές» είπε 35χρονος εμπρηστής

Οι TOP 3 ειδήσεις της ημέρας -στις 10:00 ακριβώς.

 


Article featured image
Article featured image

Παρακάτω, οι μέχρι στιγμής (ώρα 10:00) 3 σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας -Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018- όπως τις είδε η CITY.

 

Άρχισε και συνεχίζεται ο διάλογος για την Παιδεία

Τεταμένο ήταν το κλίμα στις πρώτες συναντήσεις των εκπαιδευτικών με τον υπουργό Παιδείας.

Οι διαφωνίες δεν εστιάστηκαν μόνο στην ουσία της μεταρρύθμισης και εξορθολογισμού των δαπανών, αλλά επεκτάθηκαν και σε ζητήματα τακτικής.

Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις αρνήθηκαν να συμμετέχουν στον διάλογο παρουσία των οργανωμένων γονέων.

Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Παιδείας, μετά το πέρας των χθεσινών διαδοχικών συναντήσεων με τις τρεις εκπαιδευτικές οργανώσεις (ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ και ΠΟΕΔ), εκτίμησε ότι ο κύκλος των επαφών θα ολοκληρωθεί μέχρι την Παρασκευή ενώ τόνισε ότι αν χρειαστεί θα συνεχιστούν και το Σαββατοκύριακο.

Ανέφερε επίσης ότι το Υπουργείο έχει ήδη παραδώσει στις συνδικαλιστικές οργανώσεις στοιχεία σχετικά με την προσπάθεια εξορθολογισμού.

«Τα στοιχεία που πρέπει να δοθούν θα δοθούν», διευκρίνισε για να συμπληρώσει ότι «εκείνα που δεν πρέπει να δοθούν και αποτελούν κατά την κρίση του Υπουργείου προσωπικά δεδομένα ή στοιχεία που αφορούν αυτή καθαυτή την εργασία του Υπουργείου Παιδείας και έχουν να κάνουν με τη στελέχωση, δεν θα δοθούν».

ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ και ΠΟΕΔ μεταβαίνουν εκ νέου σήμερα στο Υπουργείο Παιδείας για παραλαβή επιπρόσθετου υλικού από τις ανάλογες διευθύνσεις καθώς και πληροφοριών και επιπρόσθετων διευκρινήσεων σε σχέση με τη στελέχωση.

Να σημειωθεί ότι σήμερα δεν θα υπάρξει συνάντηση μεταξύ Συντεχνιών και Υπουργού Παιδείας.

Σήμερα, η ΠΟΕΔ θα συναντηθεί στις 10:30 με τη Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, ενώ όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, αυτή την ώρα η ΟΕΛΜΕΚ συναντάται με τη Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης.

Ποινική δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα για εμπρησμό από πρόθεση, άσκησε το απόγευμα η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, στον 35χρονο που φέρεται να ευθύνεται για πέντε εμπρησμούς στον Μαραθώνα.

 

 

35χρονος εμπρηστής: Ήθελα να βλέπω τους πυροσβέστες να τρέχουν να σβήσουν τις φωτιές

Οι φωτιές για τις οποίες κατηγορείται ο 35χρονος, εκδηλώθηκαν σε οικοπεδικούς χώρους από τις 26 έως τις 31 Ιουλίου 2018.

Μέχρι στιγμής, ο 35χρόνος δεν θεωρείται ύποπτος για τη φωτιά της 23ης Ιουλίου, ωστόσο αντίγραφο της δικογραφίας θα διαβιβαστεί στην εισαγγελέα Πρωτοδικών, Βαρβάρα Γνεσούλη, που διενεργεί την προκαταρκτική έρευνα για την πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, προκειμένου να διερευνηθεί και αυτή η πιθανότητα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο συλληφθείς φέρεται να δήλωσε ότι του άρεσε να βάζει φωτιά και να παρακολουθεί τους πυροσβέστες να τρέχουν να τη σβήσουν.

Ο 35χρονος κατηγορείται ότι έβαλε πέντε φωτιές με αναπτήρα, σε ξερά χόρτα, μέσα σε οικόπεδα στην περιοχή Ριζάρη.

Τα ξημερώματα της Τετάρτης κάποιοι είδαν τον 35χρονο να βάζει μια ακόμα φωτιά σε ξερά χόρτα και ειδοποίησαν την Αστυνομία.

Άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ που έφτασαν στο σημείο, και περιπολικά, καταδίωξαν τον δράστη, που προσπάθησε να διαφύγει αλλά χωρίς επιτυχία. Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον ανακριτή.

 

 

Κίτρινη προειδοποίηση, για σήμερα, Πέμπτη (1/8), από το Τμήμα Μετεωρολογίας

Στην προειδοποίηση για εξαιρετικά ψηλή θερμοκρασία, αναφέρεται ότι από τη 13:00 μέχρι τις 17:00 η μέγιστη θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 40 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό.

Σημειώνεται, ακόμη, πως είναι πιθανοί κάποιοι κίνδυνοι υγείας μεταξύ των ευάλωτων ομάδων πληθυσμού (ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά).


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ