Κίτρινος συναγερμός στην Κύπρο από Μ.Υ. [μέχρι πότε θα ισχύει]

Οι TOP 3 ειδήσεις της ημέρας -στις 10:00 ακριβώς.

 


Article featured image
Article featured image

Παρακάτω, οι μέχρι στιγμής (ώρα 10:00) 3 σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας -Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018- όπως τις είδε η CITY.

 

Πότε τελειώνει ο κίτρινος συναγερμός;

Σε ισχύ βρίσκεται από τις 21.00 το βράδυ της Πέμπτης (2/8) η κίτρινη προειδοποίηση της Μετεωρολογικής, η οποία θα λήξει σήμερα στις 17.00 το απόγευμα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, είναι πιθανοί κάποιοι κίνδυνοι υγείας µεταξύ των ευάλωτων οµάδων πληθυσµού, όπως π.χ. ηλικιωµένοι και µικρά παιδιά.

Η θερμοκρασία σήμερα αναμένεται να φτάσει τους 40 βαθμούς.

 

Άρχισε η πορεία μοτοσικλετιστών εις μνήμη Ισαάκ-Σολωμού

Ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής η φετινή πορεία των μοτοσικλετιστών, με σύνθημα «Γιατί η μνήμη γεννά ελπίδα», που πραγματοποιείται με αφορμή την 22η επέτειο από τα τραγικά γεγονότα του Αυγούστου του 1996, κατά τα οποία δολοφονήθηκαν από τους Τούρκους ο Τάσος Ισαάκ και ο Σολωμός Σολωμού.

Η πορεία ξεκίνησε στις 08:00 από τη Χλώρακα της Πάφου, από το Καράβι του Αγίου Γεωργίου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ - Σολωμού, Ανδρέας Πεττεμερίδης, ανέφερε πως στη φετινή πορεία και τις εκδηλώσεις που θα γίνουν κατά το τριήμερο 3-5 Αυγούστου, συμμετέχουν γύρω στους 60 μοτοσικλετιστές που θα διέλθουν κατά μήκος της γραμμής κατάπαυσης του πυρός, κλείνοντας συμβολικά για κάποιο διάστημα τα οδοφράγματα.

Σύμφωνα με τον κ. Πεττεμερίδη, εκτιμάται ότι στο μεγάλο οδοιπορικό της Κυριακής θα συμμετάσχουν πάνω από 1000 μοτοσικλετιστές.

Περισσότερα στο Sigmalive.

 

Συναγερμός στην Ευρώπη για τον «καύσωνα της χιλιετίας» [έως και 50 βαθμοί]

«Κόκκινος συναγερμός» έχει σημάνει στην Ευρώπη καθώς οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για άνευ προηγουμένου «κύμα» καύσωνα, με τον υδράργυρο να αναμένεται να σπάσει όλα τα ρεκόρ τα επόμενα 24ωρα, ειδικά στην Ισπανία και την Πορτογαλία.

Το πανευρωπαϊκό ρεκόρ είναι στους 47,8 βαθμούς Κελσίου, το οποίο μέχρι σήμερα κρατά η Αθήνα, από τις 10 Ιουλίου του 1977.

Οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν στην Ισπανία και την Πορτογαλία, οι οποίες ενισχύονται από ένα κύμα ζεστού αέρα το οποίο έρχεται από την Αφρική.

Οι μετεωρολόγοι αναφέρουν ότι η θερμοκρασία σε κάποια μέρη πιθανόν να συνεχίσει να ανεβαίνει, προειδοποιώντας ότι στην Ισπανία και την Πορτογαλία, δεν αποκλείεται το θερμόμετρο να πλησιάσει τους 50 βαθμούς Κελσίου το Σαββατοκύριακο, ενώ πολλοί ήδη μιλούν για τον «καύσωνα της χιλιετίας».

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ