Η κοινοτάρχης Ζυγίου, Γεωργία Μιχαήλ, μιλά αποκλειστικά στη CITY

Συνομιλήσαμε σήμερα (Παρασκευή) με την Κοινοτάρχη Ζυγίου, Γεωργία Μιχαήλ, στον απόηχο όσων έγιναν σχετικά με την απόφαση για δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Παιδιών στο Ζύγι.

 


Article featured image
Article featured image

Η κυρία Μιχαήλ, δηλώνοντας στενοχωρημένη με την ανεξέλεγκτη τροπή που πήραν τα πράγματα, ειδικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θέλησε να περιοριστεί σε μία και μόνο δήλωση -την οποία έκανε αποκλειστικά στη CITY-, ενημερώνοντάς μας ωστόσο ότι την ερχόμενη βδομάδα θα είναι σε θέση να καταθέσουν τις απόψεις τους.

Παράλληλα, ζητά από την κοινή γνώμη, πριν τους κρίνει, να αναμένει να μάθει και την άλλη άποψη ώστε να έχει σφαιρική αντίληψη της πραγματικότητας.



 

Πιο κάτω αυτούσια η δήλωσή της:

 

«Η κοινότητα Ζυγίου αποτελείται στη συντριπτική πλειοψηφία της από προσφυγές, ανθρώπους που έχασαν τα πάντα στην τουρκική εισβολή. Ο πόνος μας απέναντι σε ξεριζωμένους δεν είναι ψεύτικος και υποκριτικός, διότι είναι πόνος που τον έχουμε ζήσει στο πετσί μας.

Έχουμε, λοιπόν, μεγάλη ευαισθησία απέναντι σε άτομα που χρειάζονται στήριξη, ειδικά αν πρόκειται για παιδιά.

Έχουμε, όμως, ένα τεράστιο παράπονο από το κράτος, το οποίο δεν σεβάστηκε καθόλου το δικαίωμά μας να έχουμε ενημέρωση σε ότι αφορά την κοινότητά μας.

Το αυτονόητο ζητάμε. Ενημέρωση.

Ως κοινοτική Αρχή, θεωρούμε πως αυτό τουλάχιστον τα δικαιούμαστε! Ένα κράτος που αποφασίζει και διατάζει χωρίς να διαβουλεύεται είναι ένα φασιστικό κράτος και θέλουμε να πιστεύουμε πως η Κυβέρνησή μας, έστω και αργά, θα μας συμπεριφερθεί με λίγο σεβασμό.

Από την Κοινή Γνώμη ζητάμε, πριν μας κρίνει, να αναμένει να μάθει και την άλλη άποψη ώστε να έχει σφαιρική αντίληψη της πραγματικότητας.

Εμείς, ως Κοινοτική Αρχή μιας ταλαιπωρημένης κοινότητας που παλεύει για επιβίωση, θα καταθέσουμε τις απόψεις μας την ερχόμενη Δευτερά.

Ευχαριστώ».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ