Τ/κ βρήκε τους Ε/κ ιδιοκτήτες των πιο κάτω φωτογραφιών έπειτα από 44 χρόνια

Η Sude, προσκάλεσε ήδη την κα Παμπίνα και την οικογένειά της, στο σπίτι της στην Καρπασία για να παραλάβουν τις φωτογραφίες τους και να φάνε όλοι μαζί. 

 


Article featured image
Article featured image

Είναι από τις φορές που αναρωτιέσαι πόσα πράγματα θα χάναμε ή δεν θα γνωρίζαμε ή ακόμη δεν θα γίνονταν ποτέ εάν δεν υπήρχε η τεχνολογία. Αν για παράδειγμα η Τουρκοκύπρια Sude Karsili δεν είχε τη δυνατότητα να αναρτήσει στα Social Media τις οικογενειακές φωτογραφίες που βρήκε στην κατεχόμενη Κοντέα ο παππούς της, και να αναζητήσει με αυτό τον τρόπο τους Ελληνοκύπριους ιδιοκτήτες τους. 

 



Αρχές Αυγούστου, η Sude, μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Facebook, ανάρτησε δύο φωτογραφίες οι οποίες τραβήχτηκαν πριν το 1974, εξηγώντας ότι τις βρήκε ο παππούς της πεταμένες σε μια άκρη του δρόμου στην κατεχόμενη Κοντέα την περίοδο του πολέμου, λίγο μετά τις φασαρίες και ότι τις κρατούσε φυλαγμένες έως σήμερα, μέχρι να βρεθούν οι νόμιμοι ιδιοκτήτες τους.

Η εγγονή του, Sude, αποφάσισε ότι πλέον ήταν ο καιρός να δοθούν στους ιδιοκτήτες τους, έτσι ανάρτησε της φωτογραφίες στο διαδίκτυο ζητώντας από όποιον θέλει να βοηθήσει κοινοποιώντας την ανάρτηση ούτως ώστε να βρεθούν τα άτομα που απεικονίζονται στις φωτογραφίες ή έστω τα παιδιά τους ούτως ώστε να γίνουν χαρούμενοι αυτοί οι άνθρωποι μετά από τόσα χρόνια. Και έτσι κι έγινε.

 



Λίγες μέρες αργότερα, επικοινώνησε μαζί με τη Sude μέσω Facebook η κα Παμπίνα η οποία σήμερα διαμένει στη Λάρνακα, για να την ενημερώσει πως το ζευγάρι στη φωτογραφία είναι οι παππούδες της και το κορίτσι, η μητέρα της.

«Ένιωσα απίστευτα όμορφα και χαρούμενη όταν επιβεβαίωσα ότι μετά από 44 χρόνια βρέθηκαν οι ιδιοκτήτες των φωτογραφιών που η οικογένειά μου φύλαγε προσεχτικά τόσα χρόνια. Ήταν πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής μας και μπορώ να φανταστώ και τη χαρά της κας Παμπίνας που τις βρήκε μετά από τόσο καιρό», αναφέρει η Sude στη CITY.

 



 

Τους προσκαλέσαμε στο σπίτι μας στην Καρπασία, συνεχίζει, για να τους δώσουμε τις φωτογραφίες και να τους γνωρίσουμε. «Είναι τόσο καλή η κυρία Παμπίνα και ανυπομονώ να την γνωρίσω και να τις δώσω αυτό που της ανήκει».

Μια συνάντηση που αναμένεται να είναι ιδιαίτερα φορτισμένη αφού οι παππούδες της Sude, οι οποίοι κρατούσαν τόσα χρόνια τις φωτογραφίες είναι ακόμη ζωντανοί και όπως μας λέει η Sude και η μητέρα της κας Παμπίνας που απεικονίζεται στις φωτογραφίες, μάλλον εξακολουθεί να βρίσκεται εν ζωή. «Όλη η οικογένειά μου ανυπομονεί να τους γνωρίσει και να φάμε όλοι μαζί». Η Sude, όπως μας εξηγεί, είναι σεφ και ήδη έχει ξεκινήσει να προετοιμάζει στο μυαλό της το μενού της ημέρας εκείνης.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ