Ολοκληρώνεται απόψε το 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού

Και εκτός από τις προβολές, θα γίνουν κι άλλα ωραία πράγματα!

 


Article featured image
Article featured image

Μετά από μία εβδομάδα γεμάτη με εξαιρετικές προβολές και μία μοναδική διοργάνωση, ολοκληρώνεται σήμερα Τετάρτη 8 Αυγούστου το 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού.

Η φετινή 13η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, αφού περισσότεροι από τρεις χιλιάδες θεατές έσπευσαν στην κινηματογραφική αίθουσα που στήθηκε στο Κέντρο Ευαγόρα Λανίτη, για να απολαύσουν βραβευμένα ντοκιμαντέρ από τον διεθνή κινηματογράφο αλλά και τοπικές παραγωγές από την Κύπρο.





Τι θα γίνει όμως απόψε;

Την τελευταία φεστιβαλική βραδιά, θα προβληθούν δύο μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ. Το Generation Wealth της Lauren Greenfield, προβάλλεται στις 18:30 και σκιαγραφεί το ζοφερό πορτρέτο μιας υλιστικής κουλτούρας, παθιασμένης με την εικόνα. Προσωπικό ταξίδι και συνάμα ιστορικό δοκίμιο, η ταινία γίνεται μάρτυρας της παγκόσμιας οικονομίας των ακραίων διακυμάνσεων και του διεφθαρμένου «Αμερικανικού Ονείρου».

Στις 20:30, θα δούμε το ντοκιμαντέρ Chris the Swiss, την προβολή του οποίου στηρίζει η Ένωση Συντακτών Κύπρου. Εν μέσω του εμφυλίου πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία, ο Chris, ένας νεαρός Ελβετός δημοσιογράφος, βρίσκεται νεκρός υπό μυστηριώδεις συνθήκες, φορώντας τη στολή μιας διεθνούς ομάδας μισθοφόρων. Χρόνια αργότερα, η ενήλικη πια ξαδέρφη του Anja Kofmel, θα διερευνήσει την ιστορία του, προσπαθώντας να αντιληφθεί πώς ακριβώς είχε εμπλακεί ο Chris στη σύγκρουση, στο Chris the Swiss, ντοκιμαντέρ υποψήφιο για τρία βραβεία στο Φεστιβάλ Καννών.

 



 

Μουσική για το τέλος

Μετά τις προβολές θα ακολουθήσει live. Ο Μάριος Τακούσιης και ο Στέλιος Ξυδιάς συναντώνται με ακουστικά και ηλεκτρονικά στοιχεία τυμπάνων και συνθεσάιζερ για να δημιουργήσουν αυτοσχέδια μουσική με ελευθερία, grooves και δεξιοτεχνία.

 Δύο ακόμα προβολές και η επίσημη λήξη στην πόλη της Πάφου

Και για όσους δε χόρτασαν αληθινές ιστορίες, το Φεστιβάλ θα προβάλει δύο ακόμα ντοκιμαντέρ στο ξενοδοχείο Αλμύρα στην Πάφο. Η ελληνοαμερικανική συμπαραγωγή Πώς να κλέψετε μία Καρέκλα, του Κωνσταντίνου Καμπούρογλου προβάλλεται στις 9 Αυγούστου, ώρα 20:30 και είναι ένα ντοκιμαντέρ για την ασυμβίβαστη αγάπη για το design. Σκέψεις για το πάθος και τα χαμένα όνειρα αναδύονται από αυτό τον σύγχρονο ελληνικό μύθο, που ακολουθεί τον αγώνα ενός γνωστού designer, συλλέκτη και δασκάλου να σώσει την κληρονομιά του.



Στις 10 Αυγούστου, στις 20:30, θα προβληθεί το Bar Talks by Schumann, της Marieke Schroeder. Ο θρυλικός μπάρμαν Charles Schumann μάς οδηγεί σε ένα ταξίδι ανακάλυψης των ωραιότερων μπαρ του κόσμου: στη Νέα Υόρκη, την Αβάνα, το Τόκυο και άλλες πόλεις. Μετά την προβολή, θα γίνει η επίσημη λήξη του φετινού Φεστιβάλ με ένα live από τους Salted Bossa Trio, με τους μουσικούς Τεύκρο Νεοκλέους (Φωνή/ Κιθάρα), Ελεονώρα Ρούσου (Φωνή/Φλάουτο/ Μελόντικα) και Όμηρο Ανδρέου (Κοντραμπάσο).

 



Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού διοργανώνεται από την Brave New Culture και στηρίζεται και χρηματοδοτείται από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση μπορείτε να αποτείνεστε στο τηλέφωνο 99 517 910, στην ηλεκτρονική διεύθυνση lemesosdocs@gmail.com και στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ www.filmfestival.com.cy, στο προφίλ του φεστιβάλ στο instagram "@lemesosdocfest", και στο  Facebook: Lemesos International Documentary Festival.

Eίσοδος: €2 ανά ταινία, Υπότιτλοι: Eλληνικοί + Αγγλικοί σε όλες τις ταινίες

 

Χορηγοί Επικοινωνίας: CITY Free Press, Ρ.Ι.Κ., Russian Wave

Στηρίζουν: Αντιπροσωπεία στην Κύπρο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Πρεσβεία Ολλανδίας, Ινστιτούτο Γκαίτε, Πρεσβεία Σουηδίας, Κέντρο Φωτογραφίας 6x6, AIDA CYPRUS, ACCEPT CY, Hope For Children, Ένωση Συντακτών Κύπρου, Event Pro


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ