Η κατάθεση της μητέρας του 8χρονου κοριτσιού, οι αντιφάσεις και η ποινική έρευνα

Οι TOP 3 ειδήσεις της ημέρας -στις 10:00 ακριβώς.

 


Article featured image
Article featured image

Παρακάτω, οι μέχρι στιγμής (ώρα 10:00) 3 σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας – Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018- όπως τις είδε η CITY.

 



Τελικά γνώριζε ή όχι η μητέρα του κοριτσιού; –τι λένε τα μέχρι στιγμής ευρήματα

 





Εν εξελίξει βρίσκεται η υπόθεση θανάτου του 8χρονου κοριτσιού στο Νοσοκομείο Λεμεσού, ο οποίος βάσει της ιατροδικαστικής εξέτασης οφείλεται σε σηπτική καταπληξία και αιμορραγίες στους πνεύμονες και τον καρδιακό μυ. Μετά και την κατάθεση της μητέρας στην οποία υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε τι ακριβώς υπέγραφε, όταν λάμβανε το εξιτήριο, ωστόσο λέει ότι το προσωπικό του νοσοκομείου την προειδοποίησε πως, αν δεν επέστρεφε στο νοσηλευτήριο με το παιδί το επόμενο πρωί, θα της έστελναν την Αστυνομία, διορίσθηκε ερευνώντας λειτουργός για να διερευνήσει ποιον τελικά βαραίνουν οι ευθύνες του 8χρονου κοριτσιού. Μεταξύ άλλων αδικημάτων θα εξεταστεί και αυτό της ιατρικής αμέλειας. 

Από τις μέχρι στιγμής έρευνες προκύπτει ωστόσο ότι μαζί με τη μητέρα, στο νοσοκομείο βρισκόταν και η 18χρονη κόρη της οικογένειας, η οποία μιλά άπταιστα την ελληνική γλώσσα, ενώ σύμφωνα με άλλες πληροφορίες η μητέρα επικαλέστηκε το οικονομικό κόστος της περίθαλψης, γι’ αυτό και απαίτησε την έκδοση εξιτηρίου, καθώς δεν είχε κάρτα νοσηλείας.

 



Κλειστά, λόγω ασυμφωνίας χαρακτήρων

Αυτή θα μπορούσε να ήταν η επικεφαλίδα του σίριαλ μεταξύ εκπαιδευτικών και Υπουργείου, αφού πλέον, και μετά και την αποστολή των προτάσεων του Κώστα Χαμπιαούρη, εξανεμίστηκε κάθε ελπίδα σύγκλισης μεταξύ των δύο πλευρών.

Η απαντητική επιστολή του υπουργού Παιδείας προς τις εκπαιδευτικές οργανώσεις κήρυξε και επίσημα το αδιέξοδο, αφού ο Υπουργός δεν έκανε επί της ουσίας καμία εισήγηση των εκπαιδευτικών οργανώσεων αποδεκτή χαρακτηρίζοντάς τις μη σχετικές με την προσπάθεια εξορθολογισμού του εκπαιδευτικού συστήματος.

ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ μελετούν σήμερα τα επόμενα βήματά τους, με τα μέτρα που έχουν εξαγγείλει, τα οποία αφορούν επ' αόριστον απεργία από τον Σεπτέμβριο και τη μεγάλη εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό στις 28 Αυγούστου, να επανεξετάζονται από τα διοικητικά συμβούλια των οργανώσεων τα οποία θα συνεδριάσουν σήμερα από κοινού.

 

 



164 οι νεκροί από το σεισμό στην Ινδονησία

Ο απολογισμός των θυμάτων του ισχυρού σεισμού ο οποίος έπληξε την Κυριακή το νησί Λομπόκ, στη νότια Ινδονησία, αυξήθηκε στους 164 νεκρούς, με 156.000 ανθρώπους να έχουν εκτοπιστεί εξαιτίας των τεράστιων υλικών ζημιών.

 

Image result for indonesia earthquake

 

Εξαιτίας του σεισμού 6,9 βαθμών που έπληξε το νησί την Κυριακή, δεκάδες χιλιάδες σπίτια υπέστησαν ζημιές ή καταστράφηκαν ολοσχερώς, σύμφωνα με τις αρχές, που προεξοφλούν ότι αυτός ο ακόμη προσωρινός απολογισμός των θυμάτων θα αυξηθεί κι άλλο, καθώς σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις έρευνες στα συντρίμμια. Σε ορισμένους καταυλισμούς σεισμοπαθών σημειώνεται έλλειψη τροφίμων, ενώ άλλοι εκτοπισμένοι υπέστησαν ψυχολογικά τραύματα έπειτα από τον δεύτερο πολύ ισχυρό σεισμό μέσα σε μία εβδομάδα. Ο πρώτος σεισμός, την 29η Ιουλίου, είχε στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 17 ανθρώπους στο ηφαιστειακό αυτό νησί, που εκτιμούν πολύ οι τουρίστες για τις παραλίες του και τα ιδιαίτερα μονοπάτια του για περιηγήσεις και ορειβασία.

 

Image result for indonesia earthquake

 

Image result for indonesia earthquake

 

Οι τοπικές αρχές, η κεντρική κυβέρνηση και ΜΚΟ καταβάλλουν προσπάθειες να προσφέρουν βοήθεια στους σεισμοπαθείς, αλλά οι ομάδες έρευνας και διάσωσης έχουν βρεθεί αντιμέτωπες με μεγάλες δυσχέρειες στην προσπάθεια να φθάσουν σε ορισμένες κοινότητες λόγω των ζημιών που προκάλεσε ο σεισμός στους δρόμους στο βόρειο και στο ανατολικό τμήμα του νησιού, περιοχές που ήταν πλησιέστερες στο επίκεντρο και βρίσκονται μακριά από τα θέρετρα όπου καταλύουν οι ξένοι τουρίστες. Σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό, ο σεισμός προκάλεσε ζημιές ή κατέστρεψε το 75% των σπιτιών σε ορισμένα χωριά στο ανατολικό και στο βόρειο Λομπόκ: «ξεκάθαρα» ήταν «εξαιρετικά καταστροφικός».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ