Αυτό είναι το πιο σουρεαλιστικό βίντεο της ημέρας

Τι γίνεται όταν ένας κρεοπώλης επιτίθεται με μπριζόλες σε vegan ακτιβιστές;

 


Article featured image
Article featured image

Αν τύχει να τραβήξει το σκηνικό σε βίντεο κάποιος περαστικός και να το ανεβάσει στα social media, γίνεται το viral θέμα του ίντερνετ με πολλές και ποικίλες αντιδράσεις.

Ότι ακριβώς έγινε δηλαδή και το συγκεκριμένο βίντεο, το περιεχόμενο του οποίου προκάλεσε ανάμικτες αντιδράσεις σε όσους το παρακολούθησαν, με τους μεν να στηρίζουν τον αγανακτισμένο κρεοπώλη και τους δε τους vegan ακτιβιστές. 

Πρωταγωνιστές της ιστορίας μία ομάδα φυτοφάγων ακτιβιστών και ένας κρεοπώλη από το Λιντς της Βρετανίας, με τον δεύτερο να επιτίθεται εξαγριωμένος στους φυτοφάγους με μεγάλα κομμάτια κρέατος. 

Η στάση του κρεοπώλη έχει συγκεντρώσει έντονες επικρίσεις από χιλιάδες χρήστες της σελίδας κοινωνικής δικτύωσης, παγκοσμίως.     

Το περιστατικό συνέβη στις 28 Ιουλίου, στην αγορά Kirkgate, όπου οι ακτιβιστές είχαν διοργανώσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της καταπίεσης των ζώων.

Οι φυτοφάγοι κρατούσαν πανό με μηνύματα υπέρ της χορτοφαγίας και κατά της κατανάλωσης ζωικών τροφών. «Οι άνθρωποι δεν χρειάζονται κρέας για να επιβιώσουν και να ζήσουν καλά», ήταν ένα από τα κεντρικά συνθήματα της ειρηνικής συγκέντρωσης.   

Η δράση προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση ορισμένων κρεοπωλών της αγοράς, με έναν από αυτούς να βγαίνει από το κατάστημα του, κουνώντας κομμάτια κρέατος μπροστά στα πρόσωπα των ακτιβιστών.  Ένας άλλος κρεοπώλης πήρε το κεφάλι ενός γουρουνιού και το τοποθέτησε επιδεικτικά πάνω στον πάγκο του απέναντι από τους vegan.   

Η ακτιβίστρια Ζινέτ Λίντστρομ που μαγνητοσκόπησε το περιστατικό, μίλησε στον Independent για τη σημασία της φυτοφαγίας και τη βία στην οποία υπόκεινται τα ζώα. «Θεώρησα σημαντικό να απαθανατίσω το συμβάν, ώστε ο κόσμος να δει πως εμείς παραμείναμε καθ' όλη τη διάρκεια ήρεμοι και ειρηνικοί και δεχτήκαμε φυσική βία», σχολιάζει. «Πήγαμε εκεί για να ευαισθητοποιήσουμε τους παριστάμενους στη φρικτή και κρυφή βία που συνδέεται με την εκμετάλλευση των ζώων και τις ζωικές τροφές», καταλήγει.   



 

Με πληροφορίες από LIFO


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ