Αγαπητέ «friend» αυτός είναι ο Robin, και όχι «γύφτος» ή «πρεζόνι» ή «βρωμιάρης»

«Αν τον δεις να κοιμάται σε κάποιο παγκάκι δεν σημαίνει ότι έχεις το δικαίωμα να πας να κάτσεις πάνω του να σε βγάλει φωτογραφία η κολλητή σου που είχε την ιδέα να το κάνεις».

 


Article featured image
Article featured image

Τον Robin των Τειχών ή τον Ρόμπιν τον Ράσταφάριαν –κατά κόσμο Ρόμπιν Ντενίς Μπάρτ- τον γνωρίσαμε λίγο καλύτερα πριν 4 χρόνια, όταν τον συναντήσαμε κάπου στο κέντρο της πόλης και του ζητήσαμε να μας πει λίγα πράγματα γι’ αυτόν.   

Τον Robin, όμως, τον ξέρουμε χρόνια. Τον βλέπουμε να κυκλοφορεί, να κοιμάται, να πίνει, να παίζει μουσική. Τον προσπερνάμε.

Στην Κύπρο έφτασε αρχές της νέα χιλιετίας και από τότε ακολουθεί τη μποέμ ζωή που έχει επιλέξει. Δεν ενοχλεί κανέναν, δεν πιέζει κανέναν, δεν είναι επαίτης. Δεν είναι παιχνίδι.

Ο Αυγερινός Στυλιανού, μέσα από μία ανάρτησή του στα social media περιγράφει μια πραγματικότητα που, μάλλον, έχει παρατηρήσει να συμβαίνει συχνά και αφορά τη συμπεριφορά κάποιον απέναντι στον Ρόμπιν.

Αφιερώστε λίγα μόνο λεπτά να τη διαβάστε. Αξίζει…





Γράφει ο Αυγερινός Στυλιανού

Αγαπητέ «friend» αυτός είναι ο Robin. Θα τον είδες πολλές φορές στα στενά της Φανερωμένης, της Λήδρας, της Ονασαγόρου.

Ναι είναι αυτός με τα λερωμένα ρούχα και τα περίεργα μαλλιά. Μπορεί να σε πλησίασε κι εσένα για να σου ζητήσει ένα τσιγάρο επειδή από μακριά του φάνηκες πιο φιλικός από τους υπόλοιπους γύρω σου.

Αν δεν θέλεις να του δώσεις μπορείς να του πεις απλά «δεν έχω» κι αυτός θα χαμογελάσει και θα φύγει. Μην ανησυχείς, δεν θα σου μεταδώσει τίποτα από την κουλτούρα του και ούτε θα λερωθείς και εσύ.

Είναι φιλήσυχος και ειρηνιστής, δεν θα σε φάει ούτε θα σε κλέψει αν περάσει από δίπλα σου. Στην κιθάρα του κρέμεται ένας μικρός τενεκές για όσους μπορούν και θέλουν να του βάλουν ένα κέρμα για να πιάσει μπύρα και ναι, την προτιμά από το φαγητό.

Ποτέ δεν θα σε πιέσει ή αναγκάσει να του δώσει,  αλλά αν το κάνεις θα σου παίξει λίγες συγχορδίες έτσι για το γαμώτο του, σαν ευχαριστώ. Αν τον δεις να κοιμάται σε κάποιο παγκάκι δεν σημαίνει ότι έχεις το δικαίωμα να πας να κάτσεις πάνω του να σε βγάλει φωτογραφία η κολλητή σου που είχε την ιδέα να το κάνεις.

Ο Ρόμπιν έχει οικογένεια στο εξωτερικό και παιδιά ναι. Του αρέσει η χώρα μας και θέλει να ζει εδώ σαν περιπλανώμενος ή όπως θέλεις εσύ να τον ονομάζεις, δεν τον ενοχλεί.

Ξανά λέω το όνομα του, είναι Ρόμπιν και όχι «γύφτος» ή «πρεζόνι» ή «βρωμιάρης». Έχει μια μεγάλη ιστορία πίσω του και δεν ενοχλεί κανέναν στο πέρασμά του. Κέρασε τον μια μπύρα δωσ’ του ένα τσιγάρο και μην τον ρωτάς τίποτα για τη ζωή του, δεν χρειάζεται άλλωστε.

Αν κάποτε παραμιλά επειδή μέθυσε μην τον τραβάς βίντεο για να γελάς μετά με άλλους όμοιους σου. Αν θέλεις να τον φωτογραφίσεις για κάποιο λόγο απλά ρώτα τον πρώτα. Άστον να περάσει, αυτός καταφέρνει και επιβιώνει μόνος του. Είναι εδώ και πολλά χρόνια «ο Ρόμπιν ο Ράσταφάριαν» τύπος της περιοχής και οι περισσότεροι θαμώνες τον αγαπάμε και τον σεβόμαστε όπως κι εκείνος. Δεν είναι περίγελως κανενός.  

Ευχαριστώ.. Α.Σ

 

 

 

Ο Robin των Τειχών [Urban Faces]


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ