Η Adidas έκανε μία πολύ σπουδαία και ενθαρρυντική ανακοίνωση

Ας είναι αυτό η αρχή για μια καθολική στροφή.

 


Article featured image
Article featured image

Η ανακοίνωση από το παγκόσμιο αθλητικό brand, έγινε τη Δευτέρα 16 Ιουλίου, στέλνοντας όχι μόνο ένα πολύ θετικό μήνυμα για το περιβάλλον, αλλά και μια ελπίδα ότι ίσως δεν είναι και τόσο αργά για να σώσουμε τον πλανήτη μας.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την ανακοίνωση η Adidas δεσμεύτηκε ότι μέχρι το 2024 θα χρησιμοποιεί για την κατασκευή όλων της των προϊόντων μόνο ανακυκλώσιμα υλικά.

Εκτός από τα προϊόντα της, η εταιρεία δεσμεύτηκε επίσης ότι το ίδιο θα πράξει τόσο στα γραφεία της όσο και σε κάθε outlet και κατάστημα που διατηρεί στον κόσμο. Μια κίνηση που θα μειώσει τη χρήση πλαστικού κατά 40 τόνους ετησίως.

Η Adidas είναι η τελευταία στη σειρά παγκόσμια εταιρεία που προχωρά στη μείωση πλαστικού, ωστόσο είναι η πρώτη που το εφαρμόζει σε τόσο καθολικό βαθμό. Προηγήθηκαν η Starbucks και τα McDonald's και το IKEA.

Σύμφωνα με την Adidas, από την άνοιξη του 2019, η καλοκαιρινή της σειρά θα είναι φτιαγμένη από 41% ανακυκλώσιμο πολυεστέρα.

Η παγκόσμια χρήση πλαστικού έχει αυξηθεί κατά 20 φορές τα τελευταία 50 χρόνια και αναμένεται να διπλασιαστεί τα επόμενα 20 χρόνια. Το υλικό είναι φθηνό και ευέλικτο, αλλά οι κυβερνήσεις και οι καταναλωτές αντιλαμβάνονται όλο και περισσότερο το τεράστιο περιβαλλοντικό κόστος.

Οι έρευνες δείχνουν ότι μέχρι το 2050 θα υπάρχουν περισσότερα πλαστικά στη θάλασσα απ’ ότι ψάρια.

Σε παγκόσμια βάση, μόνο το 14% του πλαστικού συλλέγεται για ανακύκλωση. Το ποσοστό επαναχρησιμοποίησης είναι εξαιρετικά χαμηλό σε σύγκριση με άλλα υλικά – αφού η ανακύκλωση χαρτιού φτάνει το 58%, ενώ η ανακύκλωση σιδήρου και χάλυβα το 90%.



Με πληροφορίες από money.cnn.com


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ