21χρονος πνίγηκε σε τρύπα άμμου που είχε σκάψει στην παραλία

Οι TOP 3 ειδήσεις της ημέρας -στις 10:00 ακριβώς.

 


Article featured image
Article featured image

Παρακάτω, οι μέχρι στιγμής (ώρα 10:00) 3 σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας – Τρίτη 14 Αυγούστου 2018- όπως τις είδε η CITY.



 

21χρονος λουόμενος στη Γαλλία πνίγηκε σε τρύπα άμμου που είχε σκάψει στην παραλία  

Ένα χαλαρό παιχνίδι στην άμμο, κατέληξε σε τραγωδία για έναν νεαρό άντρα στη Γαλλία. Ο ηλικίας 21 ετών λουόμενος πνίγηκε χθες το απόγευμα στην παραλία Barbatre στις ακτές του Ατλαντικού στη Γαλλία, αφού έσκαψε μια τρύπα στην άμμο και εγκλωβίστηκε από την παλίρροια, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο δικαστικές πηγές.  

Image result for sand bath

«Έπειτα από δική του πρωτοβουλία, ο νεαρός άνδρας αποφάσισε να ανοίξει μια τρύπα αρκετά βαθιά και να μπει μέσα για να καλυφθεί με την άμμο». Δεν κατάφερε να απεγκλωβιστεί παρά τη βοήθεια που του προσέφερε μέλος της οικογένειάς του που ήταν μαζί του, εξήγησε η ίδια πηγή. Όταν έφθασαν οι ομάδες διάσωσης στην παραλία της νήσου Νουαρμουτιέ, στη δυτική Γαλλία, το μόνο που μπόρεσαν να κάνουν ήταν να επιβεβαιώσουν τον θάνατό του.

Πληροφορίες: LIFO

 

 

Και το βρετανικό βραβείο (δημοσιογραφίας) πάει στην… Ελένη Κουρέα

Η 23χρονη Κύπρια Ελένη Κουρέα κέρδισε το φετινό «Βραβείο Άντονι Χάουαρντ για Νεαρούς Δημοσιογράφους» στο διαγωνισμό που διεξάγεται εις μνήμη ενός εκ των πιο σημαντικών Βρετανών δημοσιογράφων και πολιτικών σχολιαστών.

Η Ελένη Κουρέα, που εργάζεται ως ρεπόρτερ στα ανεξάρτητα έντυπα Research Fortnight και Research Europe, αναδείχθηκε νικήτρια του βραβείου για την πρότασή της να ερευνήσει δημοσιογραφικά την αναδυόμενη διαμάχη στο εσωτερικό του Εργατικού Κόμματος μεταξύ της αριστερής παράταξης Momentum και των εργατικών συντεχνιών, που παραδοσιακά αποτελούσαν τη ραχοκοκαλιά του κόμματος.

 



Η κ. Κουρέα σημείωνε στην πρότασή της ότι η έκβαση αυτής της σύγκρουσης θα καθορίσει τη μελλοντική κατεύθυνση του κόμματος.

Το βραβείο αξίας 25.000 λιρών συνίσταται στην απασχόληση της νικήτριας σε τρία σημαντικά βρετανικά έντυπα, τις κυριακάτικες εφημερίδες Observer και Sunday Times και το εβδομαδιαίο περιοδικό New Statesman. Η εργασία της θα αρχίσει τον Οκτώβριο και θα διαρκέσει για ένα χρόνο, μέσα στον οποίο θα έχει την ευκαιρία να ερευνήσει το θέμα που της χάρισε το βραβείο. Η 23χρονη Κύπρια ήταν πρόεδρος της φοιτητικής ένωσης του κολεγίου του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ όπου φοιτούσε και συνιδρύτρια καθώς και συνδιευθύντρια του πολιτικού συλλόγου του κολεγίου της.

 

 

Βαθαίνει η κρίση μεταξύ ΗΠΑ – Τουρκίας

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε χθες στο Φορτ Ντραμ το νομοσχέδιο για τον αμυντικό προϋπολογισμό (NDAA) του οικονομικού έτους 2019, ύψους 717 δισεκατομμυρίων δολαρίων, βασικός στόχος του οποίου είναι η ανασυγκρότηση των ενόπλων δυνάμεων της χώρας. Με την «Πράξη Εξουσιοδότησης Εθνικής Αμυνας Τζον Μακέιν», την οποία είχε επικυρώσει την περασμένη εβδομάδα το Κογκρέσο, παγώνει προσωρινά η παράδοση των μαχητικών αεροσκαφών F-35 στην Τουρκία, εν μέσω της κρίσης στις σχέσεις της Αγκυρας με την Ουάσινγκτον, με αφορμή την κράτηση, από τις τουρκικές αρχές, του Αμερικανού πάστορα κντριου Μπράνσον.

Μεταξύ άλλων ο νόμος αυτός αυξάνει τον αμυντικό προϋπολογισμό και προβλέπει τη μεγαλύτερη μισθολογική αύξηση για τους στρατιωτικούς εδώ και σχεδόν μια δεκαετία.

Πληροφορίες: ΚΥΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ