Η απόλυτη καλοκαιρινή γεύση παγωτού δεν είναι αυτή που θα διαβάσεις πιο κάτω

Θυμάστε το παγωτό – μαγιονέζα που κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό στις ΗΠΑ; Αυτή η γεύση παίζει να είναι χειρότερη.

 


Article featured image
Article featured image

Η 9η Αυγούστου είναι η Εθνική Εορτή της Σιγκαπούρης. Εκείνη την ημέρα, η Σιγκαπούρη έγινε, το 1965, ανεξάρτητο, κυρίαρχο κράτος. Κανένας όμως εορτασμός της εθνικής γιορτής δεν είναι πλήρης χωρίς την ετοιμασία μιας σιγκαπουριανής λιχουδιάς: βραστό κοτόπουλο, ρύζι με τον ζωμό του κοτόπουλου και η σούπα που αναπόφευκτα προκύπτει.

Η λιχουδιά όμως υπάρχει και σε εκδοχή παγωτού! Το πιάτο που όλοι οι Σιγκαπουριανοί λατρεύουν προέρχεται από την κινεζική νήσο Χαϊνάν, ωστόσο οι πολίτες της Σιγκαπούρης το «αγκάλιασαν».

Την αγάπη του για αυτό το πιάτο την ανέβασε σε καινούργια ύψη ένα τοπικό παγωτατζίδικο. Eτσι, με αφορμή την ημέρα της Εθνικής Εορτής της χώρας, προσφέρει παγωτό με γεύση «ρύζι-κοτόπουλο». Στη γεύση αναγνωρίζουμε νότες κοτόπουλου, τσίλι και κόλιαντρου. Και στο παγωτό ανακαλύπτουμε σπυράκια ρύζι (για να είναι πιο τραγανιστό).

Μας προδιαθέτουν για το τι θα επακολουθήσει πριν την πρώτη δαγκωματιά. Το κυπελλάκι του παγωτού μιμείται μπολ για κοτόσουπα, το χρώμα του παγωτού είναι υποκίτρινο - όπως, άλλωστε, και το χρώμα της κοτόσουπας - και στο καπάκι του παγωτού βλέπουμε σε γραφιστικό το ίδιο το κοτόπουλο!

Προσοχή, το παγωτό αυτό θα μπορέσετε να το δοκιμάσετε μόνο τις μέρες που είναι κοντά στην εθνική γιορτή. Σημειώστε, στην περίπτωση που βρεθείτε στη Σιγκαπούρη: 9 Αυγούστου.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ