Το θωρακικό εμφύτευμα είναι καθαρά αντρική υπόθεση

Ποιος ο λόγος να ταλαιπωρείσαι καθημερινά γυμνάζοντας κοιλιακούς και στήθος όταν υπάρχει αυτό;

 


Article featured image
Article featured image

Με τους άνδρες να έχουν μπει δυναμικά στο παιχνίδι των αισθητικών επεμβάσεων, κάθε τόσο μία καινούργια επέμβαση ξεπηδάει και δίνει νόημα στην ύπαρξη όλων όσοι επιθυμούν να βελτιώσουν με εύκολο και άμεσο τρόπο την εμφάνισή τους.   

Σύμφωνα με έναν πλαστικό χειρουργό με έδρα το Τορόντο, οι άνδρες, πλέον, αναζητούν όλο και περισσότερο τις αισθητικές επεμβάσεις. «Οι αριθμοί άρχισαν να αυξάνονται όταν έγινε δημοφιλές το Ίντερνετ, αλλά αυξήθηκαν εκθετικά με τα social media πριν από περίπου πέντε χρόνια», δήλωσε ο Δρ. Marc DuPéré, πλαστικός χειρουργός που ασκεί το επάγγελμα εδώ και 17 χρόνια.

 



 

Η πλαστική χειρουργική επέμβαση για τους άνδρες στις ΗΠΑ αυξάνεται τα τελευταία πέντε χρόνια, σύμφωνα με την Αμερικανική Κοινότητα Πλαστικών Χειρουργών. Το 2017, σύμφωνα με την κοινότητα, διεξήχθησαν πάνω από 1,3 εκατομμύρια αισθητικές επεμβάσεις σε άνδρες. Υπήρξε μια ιδιαίτερα μεγάλη αύξηση στις ενέσεις πληρωτικών ουσιών (fillers) στους άνδρες, αν και η λιποαναρρόφηση και οι κοιλιοπλαστικές σημείωσαν επίσης σημαντική άνοδο.

Ο DuPéré δέχεται ασθενείς από όλο τον Καναδά και λέει ότι το Τορόντο ειδικότερα «έχει έναν τεράστιο πληθυσμό ανδρών που ενδιαφέρεται για την αισθητική χειρουργική». Η κεντρική τοποθεσία του ιατρείου του, το Visage Clinic, έχει περίπου 18 με 20% ανδρική πελατεία, ένα ποσοστό που όπως λέει ο ίδιος, είναι υψηλότερο από τον μέσο όρο.

 



 

Ο χειρουργός είπε ότι οι ενέσεις Botox και fillers έχουν τη μεγαλύτερη απήχηση στους άνδρες πελάτες του, αλλά λέει ότι βάζει συχνά και θωρακικά εμφυτεύματα, καθώς και εμφυτεύματα στις γάμπες. Η λιποαναρρόφηση είναι επίσης δημοφιλής στην κλινική Visage, όπως και μια διαδικασία που περιλαμβάνει τη λεγόμενη «μυϊκή χάραξη». Η χάραξη βελτιώνει την εμφάνιση και γίνεται συνήθως στους κοιλιακούς.

«Μια κοινή ανασφάλεια των ανδρών είναι ο κωνικό ιστός στον μαστό, κάτι που κάνει πολλούς άνδρες να αναζητούν τα θωρακικά εμφυτεύματα», εξήγησε. Ο DuPéré είπε ότι διεξάγει περίπου 25 με 40 επεμβάσεις θωρακικών εμφυτευμάτων ανά έτος. Δέχεται περίπου 50 με 75 ασθενείς που ενδιαφέρονται για εμφυτεύματα στην κνήμη ετησίως, μια επέμβαση που μας είπε ότι είναι δημοφιλής εδώ και καιρό.  Τα εμφυτεύματα στο σώμα, όπως αυτά για τις γάμπες ή τον θώρακα, είναι συνήθως κατασκευασμένα από σιλικόνη, αλλά πιο σκληρή από εκείνη που χρησιμοποιείται στα εμφυτεύματα στήθους. O DuPéré εξήγησε ότι η περιοχή του θώρακα μπορεί να προκαλέσει διάφορες ανασφάλειες στους άνδρες. Αυτό συμβαίνει συχνά όταν σχηματίζεται μια κοιλότητα στη μέση του στήθους τους. «Οι άνδρες μπορεί να νιώσουν πολύ άβολα με αυτό», εξήγησε. 

Η λύση για αυτό, δήλωσε ο DuPéré, μπορεί να είναι ένα ειδικό εμφύτευμα, προσαρμοσμένο στον κάθε ασθενή. Μερικοί από αυτούς δεν θέλουν να το μάθουν οι γυναίκες τους», είπε ο DuPéré. «Είναι συνηθισμένοι τύποι, ειδικά αυτοί που ασχολούνται με επαγγέλματα όπου είναι μειονέκτημα να δείχνεις μεγαλύτερος».

 

6 πλαστικές επεμβάσεις για τα επίμαχα σημεία [που θα σε κάνουν να κοκκινήσεις]


VICE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ