Σήμερα στο αεροδρόμιο της Λάρνακας θα γίνει χαμούλης

Αν ταξιδεύεις από Κύπρο ή επιστρέφεις στο νησί μέσω τους Διεθνούς Αερολιμένα Λάρνακας, θα το διαπιστώσεις με τα μάτια σου.

 


Article featured image
Article featured image

Χαμός θα γίνεται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας στα δύο αεροδρόμια της Κύπρου, καθώς κορυφώνεται η αεροπορική κίνηση από και προς αυτά.

Συγκεκριμένα 61 χιλιάδες επιβάτες αναμένεται να διακινηθούν σήμερα Κυριακή με 329 πτήσεις, με το αεροδρόμιο Λάρνακας να σημειώνει την πιο busy επιβατικά ημέρα του αφού θα πραγματοποιηθούν 253 πτήσεις, που αντιστοιχούν σε 47.000 επιβάτες.

Για το αεροδρόμιο Πάφου η επιβατική κίνηση θα κορυφωθεί την Τετάρτη, που αναμένεται να πραγματοποιηθούν 100 πτήσεις με 19.000 επιβάτες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Hermes Airports οι περισσότερες πτήσεις θα γίνουν από και προς την Αθήνα και τα ελληνικά νησιά, τη Μόσχα, την Αγία Πετρούπολη, το Λονδίνο, το Μάντσεστερ και το Τελ Αβίβ.

Στο μεταξύ σημαντική άνοδο παρουσιάζει ο τουρισμός, με τους αριθμούς να καταγράφουν επίπεδα ρεκόρ. Με βάση τα αποτελέσματα της Έρευνας Ταξιδιωτών, τον Ιούλιο την Κύπρο επισκέφθηκαν 539.626 τουρίστες, σε σύγκριση με 531.030 τον Ιούλιο του 2017, σημειώνοντας αύξηση 1,6%.

Οι αφίξεις Ιουλίου ήταν οι ψηλότερες στην Κύπρο μέχρι σήμερα. Για την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2018 οι αφίξεις τουριστών σημείωσαν αύξηση 9,6% ξεπερνώντας τις αφίξεις, που καταγράφηκαν ποτέ στην Κύπρο κατά τους πρώτους επτά μήνες του έτους.

Το Ηνωμένο Βασίλειο αποτελεί την κύρια πηγή εσόδων από τον τουρισμό για την Κύπρο για τον Ιούλιο, με ποσοστό 32,4%. Ακολουθούν η Ρωσία με 22,5%, το Ισραήλ με 6,1% και η Σουηδία με 4,8%.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ